VK Panorama

Läsning som känns

Välkommen till vår specialsida för den digitala berättelsen. Här hittar du kvalitetsjournalistik i en ny form. Berättandet har VK sysslat med i över 100 år, men här gör vi det utan papper, tryckpress och häftklamrar. Vi hoppas att du följer med på vår resa mot ett nytt digitalt berättande - följ VK Reportage så får du ett meddelande varje gång vi publicerar ny specialläsning.

Från gatan - till författare

Från gatan - till författare

VK Panorama Jag vet hur det känns att vakna på en pappkartong till trafiken som kommer igång och människor som går förbi. ?

Hon startade livet i en grotta i Brasiliens vildmark. Fem år gammal kastades sedan Christina Rickardsson in i jättestaden São Paolo där hon levde som gatubarn. Hon sov på pappkartonger, bland droger och misshandel, och såg sin bästa vän skjutas när polisen ”rensade” i slummen.
Snart släpper hon boken om sitt liv. 

Till reportaget

fler reportage

Mannen det stormar om

Mannen det stormar om

VK Panorama Han har drabbats och han har drabbat. Thomas Hartman är socialdemokraten som blev tjänsteman och Region Västerbottens ansikte utåt. I vårt nya intervjuformat berättar han om det stormiga 00-talet, och om att förlora ett barn.  ?

Till reportaget

&quotFattar du – jag har cancer"

"Fattar du – jag har cancer"

VK Panorama Varje pärla på SuperSnöret synliggör allt som Aana Edmondson, 15, har gått igenom på sjukhuset under sin långa cancerbehandling. Läs Aanas modiga och öppenhjärtiga behandling i vårt digitala dokument.  ?

Till reportaget

Youtube-stjärnan som växte upp

Youtube-stjärnan som växte upp

VK Panorama 15 år gammal blev han internetstjärna på Youtube och en ikon för en hel ungdomsgeneration. Missa inte vår digitala långläsning. ?

 

Till reportaget

Designkungen från Umeå

Designkungen från Umeå

VK Panorama Den spinkige upptågsmakaren Stickan från Umeå, funderade på att bli pianist, men efter en olycka där han nästan förlorade tummen började han teckna i stället. Och blev Stig Lindberg – designkungen. ?

 

Till reportaget

I ständig minoritet

I ständig minoritet

VK Panorama Jonna Blind går sin egen väg. Hon är renskötare, VM-trea i armbrytning och ger sig snart i väg för att byta gruset under rälsen på Englands tågnät. Dessutom är hon drivande inom den samiska hbtq-rörelsen. ?

 

Till reportaget

Brännpunkt Västerbotten

Brännpunkt Västerbotten

VK Panorama Brännpunkt är en serie om sex olika angelägna framtidsfrågor för länet – bland annat integrationen, glesbygden, gruvorna vs rennäringen. Se debatterna och läs texterna. ?

 

Till serien

På flykt mitt ibland oss

På flykt mitt ibland oss

VK Panorama Hundratals flyktingar passerade Västerbotten varje dag, på väg upp mot Norrbotten. Frivilliga Umeåbor har under det korta stoppet nattetid i Umeå gjort sitt för att hjälpa.

 

Till reportaget

Hagamannen - hela historien

Hagamannen - hela historien

VK Panorama Klockan är tolv på dagen, det är onsdag den 29 mars 2006. En polisbil stannar utanför Motorcentralen på Haga i Umeå. Hagamannen grips. Läs vårt dokument om Hagamannen, hela historien.

 

Till reportaget