Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Tappad sand på E12 orsakar problem

Vindeln En lastbil har tappat ut sand på körbanan på E12 nordväst om Granö. Enligt Trafikverket står en lastbil still och orsakar problem med... ?

Stort företag i länet byter namn

Vindeln Indexator Rototilt Systems i Vindeln med 130 anställda på orten byter namn. Det nya namnet blir Rototilt, det vill säga samma namn som den... ?

Liten aktör som törs satsa stort

Liten aktör som törs satsa stort

Vindeln Hotellsatsning. När de köpte huset, som varit äldreboende, visste de inte vad de skulle ha det till. Nu vet de. Deras hotellboende har... ?

Nystarten blev succé i Vindeln

Nystarten blev succé i Vindeln

Vindeln Förra säsongen nystartade ungdomssektionen i Vindelns HF. Redan nu finns två ungdomslag och fler planeras. - Det hade vi inte trott, att... ?

Misstag att vara tyst

Vindeln Har mediebevakningen av Kjell Edlundh varit för intensiv? Ja, säger vissa. Nej, säger andra. För att summera kritiken mot... ?

Artikeln innehåller ett bildspelBildspel

Bildspel: Full fart i Lilla 7-Mila

Vindeln Lilla 7-mila avgjordes i Vindeln i kväll. Tävlingen ingår som första deltävling av tre i Västerbottenstouren, numer Team Sportia... ?

Miljoner till lärlingsutbildningar

Vindeln Skolverket ger 1,6 miljoner till länet för utveckling av lärlingsutbildningar. Mest får Liljaskolan i Vännäs. Drygt 20 miljoner kronor... ?

Förlorar värde i skog till vägbygge

Vindeln Skogsägaren Pär G Holmström kan förlora en stor del värde i skog när Trafikverket ska avverka efter väg E12 mellan Lycksele och... ?

Profilbild

Tom Juslin

Telefon: 090-17 60 84, 070-211 70 74
tom.juslin@vk.se

Profilbild

Bertil Wallin

Telefon: 090-17 60 86, 070-574 56 13
bertil.wallin@vk.se

Senaste nytt

"För markägarna är det frivilligt"

Vindeln – De flesta markägare skriver på och på många ställen handlar det inte om så många träd. Sedan har vi större skogsägare som blir hårdare... ?

Mörkhyad personal fick inte vårda

Vindeln Mörkhyad personal uppmanas att inte hälsa på vårdtagare på äldreboendet i en kommun i länet. Detsamma gäller även manlig personal. Den... ?

Andra vill driva asylboende i sanatoriet

Vindeln Det kan fortfarande bli asylboende vid sanatoriet i Hällnäs, enligt fastighetsförvaltaren Johan Andersson finns flera... ?

Bert: "De är skyldiga oss pengar"

Vindeln Enligt Bert Karlsson är Vindelnbolaget skyldiga dem pengar för upprustningen av sanatoriet. Bert Karlsson och hans bolag Jokarjo hade... ?

Värmestuga mitt i backen invigd

Vindeln Det är Lill-stugan som flyttats ut i backen mellan familjebacken och Torstens backe. Stugan har fått tillbaks sitt ursprungliga syfte... ?

Vindeln får biosfärens huvudkontor

Vindeln Blir Vindelälven ett biosfärområde, vilket förslaget är, kommer huvudkontoret att placeras i Vindeln. Den informationen fick... ?

Vill ha kändispark

Vindeln Två medborgarförslag hade inkommit till måndagens kommunfullmäktige i Vindeln. Siw Olofsson i Storsandsjö vill ha en typ av "walk of... ?

Hotell i länet får nya ägare

Vindeln Ägarna till Vindelns rökeri tar tillsammans med Helena Lundgren över Hotell Forsen i Vindeln. De tidigare ägarna Krister Jonsson och... ?

"Ju mindre kommun desto fler anställda"

Vindeln Rent generellt gäller att ju mindre kommun desto större andel kommunanställda. Det menar statsvetare Magnus Blomgren. Både Magnus... ?

Hela listan: Här jobbar flest kommunalt

Vindeln Vännäs och Malå kommun har störst andel kommunanställda. Lägst andel har Umeå kommun, men även Nordmaling ligger lågt. Det visar en... ?

Äldre kan få vård hemma

Vindeln Nästa veckan kan Hälso- och sjukvårdsnämnden fatta beslut om att införa mobila hembesöksteam. Detta ska vara ett ettårigt projekt som ska... ?

Terrorn får aldrig vinna

Vindeln Det har varit en ny mörk vecka. 21 avrättade kristna Egyptier i Libyen, två döda i terrorattacken i Köpenhamn, fortsatt brutala strider... ?

Snöskoter gick upp i rök

Vindeln Räddningstjänsten larmades om en brand - och det visade sig vara en snöskoter som gick upp i rök. Larmet gick till SOS Alarm efter att... ?

Artikeln innehåller ett bildspelBildspel

Långkörarna Här är bussföretagen i Vindeln som rullat mängder av mil tillsammans genom åren

Vindeln  Boströms, Brändströms och Sjögrens. Tre riktiga långkörare till företag i Vindelns kommun som ser till att deras kunder får åka... ?

Han trivs med människor och maskiner

Vindeln Kurt Granström i Hällnäs har i 50 år jobbat på Hällnäs Mek och Entreprenad. Han trivs med både människor och maskiner. I fredags, fredag... ?

90 fordon till salu efter konkurs

Vindeln Efter en konkurs i bärplockarbranschen är 90-talet fordon till salu. Det är fordon som tidigare ägts av Parken i Vindeln AB som... ?

Kolla vad grannen fick för huset