Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Armgren ser fram emot stafetten

Armgren ser fram emot stafetten

Vilhelmina Ted Armgren hoppas att han kan få allt att stämma när VM avgörs i Kontiolahti den 4-15 mars. - Jag hoppas att jag gör de bästa distanserna... ?

Seger för UIK - ny förlust för Vilhelmina

Vilhelmina Umeå IK vann men Vilhelmina förlorade. Här är helgens matcher i bowlingens nordallsvenska. Bowling nordallsvenskan herr Umeå IK–BK Flash... ?

Artikeln innehåller ett bildspelBildspel
Stort genombrott för sameslöjdarna

Stort genombrott för sameslöjdarna

Vilhelmina Sameslöjdarna Sven-Åke och Doris Risfjell från Vilhelmina är på väg att etablera sig i det svenska folkhemmet. De har nyligen erbjudits ett... ?

Singelolycka utanför Vilhelmina

Vilhelmina En singelolycka har inträffat på väg E45 söder om Vilhelmina. En personbil är inblandad i olyckan som inträffat vid bron över... ?

Nytt grepp för billigt sportlov

Nytt grepp för billigt sportlov

Vilhelmina För att sportlovet inte ska kosta skjortan för barn och ungdomar har bland andra Vilhelmina och Nordmaling tagit till ett nytt grepp. I... ?

Tyck till om Vilhelmina
Applåden från Vilhelmina

Misstag att vara tyst

Vilhelmina Har mediebevakningen av Kjell Edlundh varit för intensiv? Ja, säger vissa. Nej, säger andra. För att summera kritiken mot... ?

Fler misstänkta kring mord

Vilhelmina Utredningen kring mordet i Rönnäs utanför Vilhelmina sväller. Nu misstänks ytterligare två personer, med kopplingar till tidigare... ?

Mörkhyad personal fick inte vårda

Vilhelmina Mörkhyad personal uppmanas att inte hälsa på vårdtagare på äldreboendet i en kommun i länet. Detsamma gäller även manlig personal. Den... ?

Man skadad av sten i huvudet

Vilhelmina En ung man har skadats vid en arbetsplatsolycka i Vilhelmina. Polisen uppger att olyckan inträffat vid ett krossverk i... ?

Del av E45 rustas upp

Vilhelmina Nu ska en del av E45 utanför Vilhelmina börja rustas upp. Det är sträckan mellan Lövliden och Volgsele, längs E45 nära Vilhelmina, som... ?

Profilbild

Jan Johansson

Telefon: 090-17 60 95, 070-266 01 55
jan.johansson@vk.se

Profilbild

Gunilla Sjögren

Telefon: 090-17 60 97, 070-244 66 49
gunilla.sjogren@vk.se

Profilbild

Jessica Tjällman

Telefon: 090-17 60 99
jessica.tjallman@vk.se

Senaste nytt

Många barn skjutsas fel

Vilhelmina Var fjärde snöskoterförare i Västerbotten saknar kunskap om hur barn ska skjutsas. Det visar en färsk undersökning. Det är... ?

Vägen inte längre dålig

Vilhelmina Ett stort antal vägsträckor i länet fick underkänt i Motormännens kartläggning. Men när det gäller väg 512 vid Örsbäck har vägen redan... ?

Coop drar sig ur butiker i glesbygd

Vilhelmina I år slutar Coop att köra ut varor till Saxnäs Lanthandel och Örträsks livs. Enligt Coop måste livsmedelsjätten dra ned på sina kostnader... ?

Här finns länets sämsta vägar

Vilhelmina Nu har länets och landets sämsta vägar kartlags av Motormännen. Motormännens vägombud har med ny teknik granskat kvaliteten på 9 200... ?

Så ska polisen jobba för att stoppa tjuvarna

Vilhelmina Den kraftiga ökningen av villainbrott i norra Sverige får polisen att reagera – och agera. Det skriver Norran. Projektet heter... ?

Läsarbilder från Vilhelmina

Lista: Här är husen billigast i drift

Vilhelmina Skillnaderna i länet är stora vad gäller driftkostnader för småhus. Det visar en ny undersökning från Villaägarnas Riksförbund. Dyrast... ?

Länsborna gillar kollektivtrafiken

Vilhelmina Västerbottniska resenärer är nöjda med kollektivtrafiken. Det visar den kollektivtrafikbarometer som ges ut varje år och jämför... ?

"Ju mindre kommun desto fler anställda"

Vilhelmina Rent generellt gäller att ju mindre kommun desto större andel kommunanställda. Det menar statsvetare Magnus Blomgren. Både Magnus... ?

Hela listan: Här jobbar flest kommunalt

Vilhelmina Vännäs och Malå kommun har störst andel kommunanställda. Lägst andel har Umeå kommun, men även Nordmaling ligger lågt. Det visar en... ?

Äldre kan få vård hemma

Vilhelmina Nästa veckan kan Hälso- och sjukvårdsnämnden fatta beslut om att införa mobila hembesöksteam. Detta ska vara ett ettårigt projekt som ska... ?

Terrorn får aldrig vinna

Vilhelmina Det har varit en ny mörk vecka. 21 avrättade kristna Egyptier i Libyen, två döda i terrorattacken i Köpenhamn, fortsatt brutala strider... ?

20-åring fast för drograttfylleri

Vilhelmina En körkortslös och möjligtvis påtänd man stoppades under fredagskvällen. Klockan var strax innan midnatt när 20-åringen stoppades på E45... ?

Person påbackad av bil

Vilhelmina En person har blivit påbackad av en bilist vid busstationen. Strax innan klockan 19.00 på torsdagskvällen larmades polisen om olyckan.... ?

Juridiskt problem fördröjer avhysning av ockupanter

Vilhelmina Landstinget begär nu hjälp från kronofogden med att avhysa ockupanterna av sjukstugan i Dorotea. Begäran verkar dock bli lite av en... ?

Kvinna lurad av bluffmakare

Vilhelmina En kvinna i Vilhelmina utsattes för en fräck bluff sedan hon lagt ut en annons på Blocket och betalat via mobilen. Senare ringde en man... ?

Swisha i skoterlederna

Vilhelmina I år ska du kunna swisha pengar när du betalar din ledavgift i Saxnäs. Nya förordningar öppnar också för nya betalningstjänster när du... ?

Rakel slås ut vid långvarigt strömavbrott

Vilhelmina Ett långvarigt strömavbrott innebär i dag att polis, räddningstjänst och ambulans kan förlora all kommunikation. Trots detta saknas... ?

Artikeln innehåller ett bildspelBildspel

Svårt att låna pengar i Dorotea kommun.

Vilhelmina Storbanker som försämrat service i glesbygd ställdes mot väggen av lokala företagare under kvällens paneldebatt på MB i Dorotea. I... ?

Inbrottsvåg i Västerbotten

Vilhelmina Elva villor i Västerbotten har haft påhälsning av tjuvar den senaste veckan. Flera av inbrotten har skett i helgen. - Det är en våg just... ?

Inbrott i Vilhelmina

Vilhelmina En villa på Södra vägen i Vilhelmina har haft påhälsning av tjuvar. Polisen larmades om inbrottet strax före klockan halv nio på... ?

Kolla vad grannen fick för huset