Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Hela familjen åker Vasaloppet

Vännäs Här är familjen med ett annorlunda helgmys. I morgon går startskottet för det årliga Vasaloppet. Alla familjemedlemmar står på... ?

Patienter uppmanas att strunta i räkningen

Vännäs Landstinget har skickat ut felaktiga fakturor för patientavgifter från mottagningar och hälsocentraler. Nu kan patienterna riva en del av... ?

Västerbotten i pensionsbotten

Västerbotten i pensionsbotten

Vännäs Många länsbor ser ut att få en dyster tjänstepension. Flera kommuner hamnar i landets absoluta bottenskikt. Snart landar det röda kuvertet... ?

Vindelälvsdraget stryker sista etappen

Vännäs Draghundtävlingen Vindelälvsdraget, från Ammarnäs till Vännäsby, tvingas ställa in sista dagsetappen på grund av snöbrist. Det är etapp... ?

Vill äga järnvägsstationen

Vännäs VÄNNÄS. Den k-märkta järnvägsstationen i Vännäs kan hamna i kommunens ägo. Detta under förutsättning att Vännäs kommun och... ?

Artikeln innehåller ett bildspelBildspel

Singelolycka på E12

Vännäs En singelolycka med personbil har enligt SOS alarm inträffat på E12 vid Gamla Tväråbäck, Vännäs. Det är oklart om någon... ?

Barn spårlöst försvunna i länet

Vännäs Ensamkommande flyktingbarn har under flera års tid försvunnit spårlöst från boenden i Västerbotten. Det visar en kartläggning som SVT... ?

Nära 10 000 går i pension i Umeåregionen

Vännäs Analyser pekar på stora rekryteringsbehov de närmaste åren. Totalt beräknas närmare 10 000 personer i Umeåregionen lämna yrkeslivet,... ?

Profilbild

Bertil Wallin

Telefon: 090-17 60 86, 070-574 56 13
bertil.wallin@vk.se

Profilbild

Tom Juslin

Telefon: 090-17 60 84, 070-211 70 74
tom.juslin@vk.se

Senaste nytt
Artikeln innehåller ett bildspelBildspel

Bildspel från VHC:s jubileumsmatch

Vännäs Se bilder från jubileumsmatchen från Vännäs HC:s 60-årsfirande. Dagens A-lag slog VHC Allstars med 12-8. ?

Sjunkna skogsmaskinen bärgad

Vännäs Det blev ett mödosamt arbete med att bärga den skogsmaskin som sjönk i en myr mellan Vännäs och Bjurholm. Arbetet inleddes redan på... ?

Vill äga järnvägsstationen

Vännäs Den k-märkta järnvägsstationen i Vännäs kan hamna i kommunens ägo. Detta under förutsättning att Vännäs kommun och fastighetsägaren... ?

Vill ingå i gemensam IT-drift

Vännäs Framtiden ställer större krav på prestanda och tillgänglighet när det gäller IT-verksamheten. Vännäs kommun har för avsikt att möta... ?

Två storvinster till länet

Vännäs I dagens V75-omgång på Halmstad blev det hög utdelning på sju rätt till två länsbor. En kupong inlämnad hos Ica Supermarket Vännäs i... ?

Misstag att vara tyst

Vännäs Har mediebevakningen av Kjell Edlundh varit för intensiv? Ja, säger vissa. Nej, säger andra. För att summera kritiken mot... ?

Miljoner till lärlingsutbildningar

Vännäs Skolverket ger 1,6 miljoner till länet för utveckling av lärlingsutbildningar. Mest får Liljaskolan i Vännäs. Drygt 20 miljoner kronor... ?

Mörkhyad personal fick inte vårda

Vännäs Mörkhyad personal uppmanas att inte hälsa på vårdtagare på äldreboendet i en kommun i länet. Detsamma gäller även manlig personal. Den... ?

Från Vännäs till landshövding

Vännäs På torsdagen utsågs en före detta Vännäsbo till ny landshövding i Västernorrland. Det är regeringen som nu utsett Gunnar Holmgren, född... ?

Många barn skjutsas fel

Vännäs Var fjärde snöskoterförare i Västerbotten saknar kunskap om hur barn ska skjutsas. Det visar en färsk undersökning. Det är... ?

Äldre man åtalas för vållande till kroppskada

Vännäs En 75-årig man åtalas för vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada, efter en trafikolycka i Vännäs i höstas. Enligt åtalet har... ?

Hoppas att vägen ska rustas

Vännäs Nu hoppas byborna i Selet utanför Vännäs att deras väg äntligen ska få sig en upprustning. Anders Nilsson, ordförande i byaföreningen... ?

Här finns länets sämsta vägar

Vännäs Nu har länets och landets sämsta vägar kartlags av Motormännen. Motormännens vägombud har med ny teknik granskat kvaliteten på 9 200... ?

Så ska polisen jobba för att stoppa tjuvarna

Vännäs Den kraftiga ökningen av villainbrott i norra Sverige får polisen att reagera – och agera. Det skriver Norran. Projektet heter... ?

Lista: Här är husen billigast i drift

Vännäs Skillnaderna i länet är stora vad gäller driftkostnader för småhus. Det visar en ny undersökning från Villaägarnas Riksförbund. Dyrast... ?

Känd kriminell misstänks för våldsbrott

Vännäs Mannen har vid en rad tillfällen, med hjälp av diverse tillhyggen, attackerat människor i sin närhet. Nu misstänks han för liknande... ?

"Ju mindre kommun desto fler anställda"

Vännäs Rent generellt gäller att ju mindre kommun desto större andel kommunanställda. Det menar statsvetare Magnus Blomgren. Både Magnus... ?

Hela listan: Här jobbar flest kommunalt

Vännäs Vännäs och Malå kommun har störst andel kommunanställda. Lägst andel har Umeå kommun, men även Nordmaling ligger lågt. Det visar en... ?

Äldre kan få vård hemma

Vännäs Nästa veckan kan Hälso- och sjukvårdsnämnden fatta beslut om att införa mobila hembesöksteam. Detta ska vara ett ettårigt projekt som ska... ?