Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Komplicerad räddningsinsats vid dödsolycka

Storuman/Tärnaby Räddningsinsatserna vid gårdagens svåra dödsolycka försvårades genom att E 12 blockerats och att ambulanshelikopter inte kunde flyga på... ?

Ung kvinna avled efter frontalkrock

Storuman/Tärnaby En trafikolycka har inträffat på E12 mellan Storuman och Slussfors. Det uppges vara en frontalkrock mellan personbil och en traktor. SOS... ?

Centrumliften i Hemavan stängd till fredag

Centrumliften i Hemavan stängd till fredag

Storuman/Tärnaby Centrumliften i Hemavan är stängd på grund av tekniska problem. Felsökning pågick under måndagen, och det var först oklart när liften... ?

Misstag att vara tyst

Storuman/Tärnaby Har mediebevakningen av Kjell Edlundh varit för intensiv? Ja, säger vissa. Nej, säger andra. För att summera kritiken mot... ?

Polisen varnar för livsfarlig vak

Storuman/Tärnaby Polisen går nu ut med en varning om att en mycket förrädisk vak har bildats på sjön Storuman. - Det rör sig om en spricka i isen som... ?

Mörkhyad personal fick inte vårda

Storuman/Tärnaby Mörkhyad personal uppmanas att inte hälsa på vårdtagare på äldreboendet i en kommun i länet. Detsamma gäller även manlig personal. Den... ?

Många barn skjutsas fel

Storuman/Tärnaby Var fjärde snöskoterförare i Västerbotten saknar kunskap om hur barn ska skjutsas. Det visar en färsk undersökning. Det är... ?

Ny bredbandsstrategi i Storuman

Storuman/Tärnaby Storumans kommun har antagit en ny bredbandsstrategi och nu hoppas kommunalrådet Tomas Mörtsell att den mångåriga debatten om det... ?

Mer pengar till integration

Storuman/Tärnaby Storumans kommun satsar drygt 2,2 miljoner kronor extra på sitt integrationsarbete för nyanlända flyktingar och invandrare. Största... ?

Här finns länets sämsta vägar

Storuman/Tärnaby Nu har länets och landets sämsta vägar kartlags av Motormännen. Motormännens vägombud har med ny teknik granskat kvaliteten på 9 200... ?

Profilbild

Jessica Tjällman

Telefon: 090-17 60 99
jessica.tjallman@vk.se

Profilbild

Gunilla Sjögren

Telefon: 090-17 60 97, 070-244 66 49
gunilla.sjogren@vk.se

Profilbild

Jan Johansson

Telefon: 090-17 60 95, 070-266 01 55
jan.johansson@vk.se

Senaste nytt

Så ska polisen jobba för att stoppa tjuvarna

Storuman/Tärnaby Den kraftiga ökningen av villainbrott i norra Sverige får polisen att reagera – och agera. Det skriver Norran. Projektet heter... ?

Lista: Här är husen billigast i drift

Storuman/Tärnaby Skillnaderna i länet är stora vad gäller driftkostnader för småhus. Det visar en ny undersökning från Villaägarnas Riksförbund. Dyrast... ?

"Monne" tillbaka på skidor

Storuman/Tärnaby Magdalena "Monne" Fjällström är tillbaka på skidor efter korsbandsskadan. I dag gjorde hon sina första åk i Ingemarbacken. - Jag gjorde... ?

"Ju mindre kommun desto fler anställda"

Storuman/Tärnaby Rent generellt gäller att ju mindre kommun desto större andel kommunanställda. Det menar statsvetare Magnus Blomgren. Både Magnus... ?

Hela listan: Här jobbar flest kommunalt

Storuman/Tärnaby Vännäs och Malå kommun har störst andel kommunanställda. Lägst andel har Umeå kommun, men även Nordmaling ligger lågt. Det visar en... ?

Läsarbilder från Storuman/Tärnaby

Trafikolycka på E12

Storuman/Tärnaby En trafikolycka har inträffat på E12 utanför Storuman. SOS Alarm uppger att det rör sig om en singelolycka som inträffat mellan... ?

Äldre kan få vård hemma

Storuman/Tärnaby Nästa veckan kan Hälso- och sjukvårdsnämnden fatta beslut om att införa mobila hembesöksteam. Detta ska vara ett ettårigt projekt som ska... ?

Terrorn får aldrig vinna

Storuman/Tärnaby Det har varit en ny mörk vecka. 21 avrättade kristna Egyptier i Libyen, två döda i terrorattacken i Köpenhamn, fortsatt brutala strider... ?

20-åring fast för drograttfylleri

Storuman/Tärnaby En körkortslös och möjligtvis påtänd man stoppades under fredagskvällen. Klockan var strax innan midnatt när 20-åringen stoppades på E45... ?

Tre älgar genom isen vid Åskilje

Storuman/Tärnaby Tre älgar gick ned sig genom isen vid Åskilje på fredagen. Räddningstjänst undersökte om de kunde räddas, men det visade sig inte... ?

Storuman växer för första gången på 20 år

Storuman/Tärnaby Under fjolåret ökade antalet Umeåbor med 1 264 personer. Vid årsskiftet hade Umeå 119 613 invånare. Västerbotten hade 262 362 invånare... ?

Juridiskt problem fördröjer avhysning av ockupanter

Storuman/Tärnaby Landstinget begär nu hjälp från kronofogden med att avhysa ockupanterna av sjukstugan i Dorotea. Begäran verkar dock bli lite av en... ?

Rakel slås ut vid långvarigt strömavbrott

Storuman/Tärnaby Ett långvarigt strömavbrott innebär i dag att polis, räddningstjänst och ambulans kan förlora all kommunikation. Trots detta saknas... ?

S samarbetar med Alliansen

Storuman/Tärnaby Socialdemokraterna har ingått ett valtekniskt samarbete med Alliansen i Storumans kommun, när det gäller ledamöter till arbetsutskottet.... ?

Jättelika ismängder på liften

Storuman/Tärnaby Kungsliften i Hemavan har drabbats av enorma ismängder till följd av den senaste tidens oväder. - Det bygger på mycket när stormarna... ?

Artikeln innehåller ett bildspelBildspel

Svårt att låna pengar i Dorotea kommun.

Storuman/Tärnaby Storbanker som försämrat service i glesbygd ställdes mot väggen av lokala företagare under kvällens paneldebatt på MB i Dorotea. I... ?

Inbrott i Storuman

Storuman/Tärnaby Husägarna hade varit bortresta sedan i onsdags och när de kom hem upptäckte de att de haft inbrott. Det är oklart vad som stulits från... ?

När Stenmark var ung påläggskalv

Storuman/Tärnaby Ingemar Stenmark var tolv år när det första stort uppslagna reportaget med honom publicerades i Västerbottens-Kuriren. Året var 1969 och... ?

Inbrottsvåg i Västerbotten

Storuman/Tärnaby Elva villor i Västerbotten har haft påhälsning av tjuvar den senaste veckan. Flera av inbrotten har skett i helgen. - Det är en våg just... ?

Två inbrott i inlandet

Storuman/Tärnaby En villa på Hökvägen i Storuman och en villa på Jonstavägen i Lycksele har båda haft påhälsning av inbrottstjuvar. I Storuman ska... ?

Kolla vad grannen fick för huset