Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Komplicerad räddningsinsats vid dödsolycka

Sorsele Räddningsinsatserna vid gårdagens svåra dödsolycka försvårades genom att E 12 blockerats och att ambulanshelikopter inte kunde flyga på... ?

Wermelin (C) omvaldes till ordförande

Sorsele Roland Wermelin (C) omvaldes som ordförande för Centerpartiet i Sorsele på söndagen. Centerpartiet i Sorsele har under söndagkvällen... ?

Soteld i Holmsele

Sorsele SOS har larmats om en soteld i Holmsele, en bit in från E45:an mellan Gubbträsk och Lomselenäs i Sorsele kommun. Det var strax innan... ?

Misstag att vara tyst

Sorsele Har mediebevakningen av Kjell Edlundh varit för intensiv? Ja, säger vissa. Nej, säger andra. För att summera kritiken mot... ?

Mörkhyad personal fick inte vårda

Sorsele Mörkhyad personal uppmanas att inte hälsa på vårdtagare på äldreboendet i en kommun i länet. Detsamma gäller även manlig personal. Den... ?

Många barn skjutsas fel

Sorsele Var fjärde snöskoterförare i Västerbotten saknar kunskap om hur barn ska skjutsas. Det visar en färsk undersökning. Det är... ?

Heminstruktör i Sorsele

Sorsele Sorsele kommun kommer även i fortsättningen att kunna erbjuda heminstruktör för syn- och hörselskadade. Beslutet togs på... ?

Här finns länets sämsta vägar

Sorsele Nu har länets och landets sämsta vägar kartlags av Motormännen. Motormännens vägombud har med ny teknik granskat kvaliteten på 9 200... ?

Så ska polisen jobba för att stoppa tjuvarna

Sorsele Den kraftiga ökningen av villainbrott i norra Sverige får polisen att reagera – och agera. Det skriver Norran. Projektet heter... ?

Lista: Här är husen billigast i drift

Sorsele Skillnaderna i länet är stora vad gäller driftkostnader för småhus. Det visar en ny undersökning från Villaägarnas Riksförbund. Dyrast... ?

Profilbild

Gunilla Sjögren

Telefon: 090-17 60 97, 070-244 66 49
gunilla.sjogren@vk.se

Profilbild

Jessica Tjällman

Telefon: 090-17 60 99
jessica.tjallman@vk.se

Profilbild

Jan Johansson

Telefon: 090-17 60 95, 070-266 01 55
jan.johansson@vk.se

Senaste nytt

Länsstyrelsen: "Helt obefogad kritik"

Sorsele - Kritiken är obefogad. Jag är helt oförstående till markägarnas skrivelse och deras krav. Vi åtgärdade den felaktiga kartan redan under... ?

Jakttillstånd på privat mark uppläts olovligen

Sorsele Under tio års tid har läns- styrelsen sålt jaktkort som utan tillåtelse inkluderar privat mark i Ammarnäs. Det hävdar ett 50-tal... ?

Stoppade bil - fann tjuvar

Sorsele Bilen hade varit synlig i samband med en stöld i Sorsele. Under måndagen upptäcktes bilen på nytt. Nu har tre personer gripits. Polisen... ?

"Ju mindre kommun desto fler anställda"

Sorsele Rent generellt gäller att ju mindre kommun desto större andel kommunanställda. Det menar statsvetare Magnus Blomgren. Både Magnus... ?

Hela listan: Här jobbar flest kommunalt

Sorsele Vännäs och Malå kommun har störst andel kommunanställda. Lägst andel har Umeå kommun, men även Nordmaling ligger lågt. Det visar en... ?

Äldre kan få vård hemma

Sorsele Nästa veckan kan Hälso- och sjukvårdsnämnden fatta beslut om att införa mobila hembesöksteam. Detta ska vara ett ettårigt projekt som ska... ?

Terrorn får aldrig vinna

Sorsele Det har varit en ny mörk vecka. 21 avrättade kristna Egyptier i Libyen, två döda i terrorattacken i Köpenhamn, fortsatt brutala strider... ?

Skoterolycka i Blattnicksele

Sorsele Ambulans har larmats till Blattnicksele där det inträffat en skoterolycka. Polisen uppger att olyckan inträffat på isvägen mitt på... ?

Juridiskt problem fördröjer avhysning av ockupanter

Sorsele Landstinget begär nu hjälp från kronofogden med att avhysa ockupanterna av sjukstugan i Dorotea. Begäran verkar dock bli lite av en... ?

Rakel slås ut vid långvarigt strömavbrott

Sorsele Ett långvarigt strömavbrott innebär i dag att polis, räddningstjänst och ambulans kan förlora all kommunikation. Trots detta saknas... ?

Artikeln innehåller ett bildspelBildspel

Svårt att låna pengar i Dorotea kommun.

Sorsele Storbanker som försämrat service i glesbygd ställdes mot väggen av lokala företagare under kvällens paneldebatt på MB i Dorotea. I... ?

Inbrottsvåg i Västerbotten

Sorsele Elva villor i Västerbotten har haft påhälsning av tjuvar den senaste veckan. Flera av inbrotten har skett i helgen. - Det är en våg just... ?

Snabba veteraner gjorde upp

Sorsele Det var fart och fläkt och en och annan vurpa när veteranerna gjorde upp om segern när Burkarcupens långlopp avgjordes i Blattnicksele i... ?

Tjuv sökte igenom hela huset

Sorsele Någon gång under det senaste dygnet har någon eller några brutit sig in i en villa i Sorsele och rotat igenom hela huset. Polisen... ?

Fler kvinnor i VK

Sorsele På torsdag släpps det 20:e numret av Affärsliv. Affärer, näringsliv ... Traditionellt sett förknippas näringsliv ofta med gubbar i... ?

Samiska kvarlevor ännu inte återlämnade

Sorsele Lyckseleflickan Maria Grahns skalle ligger ännu i ett benmagasin i Lund. "Smör-Tomas" huvud tog forskaren Zetterstedt med sig. Johan... ?

Länet slår rekord - igen

Sorsele Allt fler vill besöka Västerbotten. 2014 slog antal övernattningar i länet rekord igen. Det är tredje året i rad som antal gästnätter i... ?

Polisen varnar för inbrott

Sorsele Med anledning av att tre villainbrott upptäckts i trakterna kring Junsele i Västernorrland under fredagen går polisen i Västerbotten ut... ?

Sorseleborna ska få lättare att flyga

Sorsele Bättre och billigare marktransporter till flyget ska öppna upp världen för Sorseleborna. Att ta sig till flyget kan vara både krångligt... ?

Kylan kommer åter i helgen

Sorsele Nu kommer vinterkylan tillbaka, efter flera dagar med ovanligt varmt februariväder. Umeå kan räkna med minusgrader från 18-tiden på... ?