Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Misstag att vara tyst

Sävar Har mediebevakningen av Kjell Edlundh varit för intensiv? Ja, säger vissa. Nej, säger andra. För att summera kritiken mot... ?

Mörkhyad personal fick inte vårda

Sävar Mörkhyad personal uppmanas att inte hälsa på vårdtagare på äldreboendet i en kommun i länet. Detsamma gäller även manlig personal. Den... ?

Här finns länets sämsta vägar

Här finns länets sämsta vägar

Sävar Nu har länets och landets sämsta vägar kartlags av Motormännen. Motormännens vägombud har med ny teknik granskat kvaliteten på 9 200 mil... ?

Lista: Här är husen billigast i drift

Lista: Här är husen billigast i drift

Sävar Skillnaderna i länet är stora vad gäller driftkostnader för småhus. Det visar en ny undersökning från Villaägarnas Riksförbund. Dyrast är... ?

"Ju mindre kommun desto fler anställda"

Sävar Rent generellt gäller att ju mindre kommun desto större andel kommunanställda. Det menar statsvetare Magnus Blomgren. Både Magnus... ?

Tidig julklapp till Sävar

Tidig julklapp till Sävar

Sävar Nu ska en miljon kronor fördelas i Sävar när kommundelsnämnden skrotas. ?

Hela listan: Här jobbar flest kommunalt

Sävar Vännäs och Malå kommun har störst andel kommunanställda. Lägst andel har Umeå kommun, men även Nordmaling ligger lågt. Det visar en... ?

Varnar för kuling till havs

Sävar Det blir blåsigt till havs närmaste dygnet. SMHI har gått ut med en klass 1-varning för kuling på Norra Kvarken. Från måndag middag... ?

Äldre kan få vård hemma

Sävar Nästa veckan kan Hälso- och sjukvårdsnämnden fatta beslut om att införa mobila hembesöksteam. Detta ska vara ett ettårigt projekt som ska... ?

Terrorn får aldrig vinna

Sävar Det har varit en ny mörk vecka. 21 avrättade kristna Egyptier i Libyen, två döda i terrorattacken i Köpenhamn, fortsatt brutala strider... ?

Sävar minskar förskolepersonal

Sävar Minskade barnkullar i åldern 1-5 år i Sävar gör att personalbemanningen i förskolan ska minskas motsvarande drygt 20 årsarbetare. - Vi... ?

Profilbild

Patrick Krainer

Telefon: 090-17 60 14, 090-176008 (mob)
patrick.krainer@vk.se

Profilbild

Stefan Åberg

Telefon: 090-176015
stefan.aberg@vk.se

Carina Ask

Telefon: 090-17 60 03
carina.ask@vk.se

Senaste nytt

Fler kvinnor i VK

Sävar På torsdag släpps det 20:e numret av Affärsliv. Affärer, näringsliv ... Traditionellt sett förknippas näringsliv ofta med gubbar i... ?

Statistik ger fel bild av Umeås bostadsmarknad

Sävar Enligt mäklarstatistiken för januari har prisutvecklingen i Umeå avstannat. Umeåmäklarna ger dock en annan bild av fastighetsmarknaden i... ?

Gratis sand i Umeå mot halkan

Sävar Umeå kommun bjuder på gratis sand som följd av den ishalka som råder. Nu får hus- och fastighetsägare möjlighet att hämta sand för att... ?

Kylan kommer åter i helgen

Sävar Nu kommer vinterkylan tillbaka, efter flera dagar med ovanligt varmt februariväder. Umeå kan räkna med minusgrader från 18-tiden på... ?

Miljoninvestering i Sävar

Sävar Skogsföretaget Norra storsatsar på Sävar såg. Över 20 miljoner kommer investeras under året. Satsningen på 24 miljoner på ett nytt... ?

Kulturstipendier ska delas ut

Sävar Det är snart dags för Region Västerbotten att dela ut sina kulturstipendium för 2015. Förutom dessa kulturstipendier ska även ett... ?

Ny evenemangs- kalender lanseras

Sävar Den är bättre, överskådligare och passar lika bra i mobilen eller läsplattan som på datorn. Västerbottens-Kuriren, Folkbladet och Norran... ?

Trafikolycka med farligt gods på E4

Sävar Enligt SOS Alarm har en trafikolycka inträffat mellan Sävar och Robertsfors, med flera fordon inblandade. Farligt gods uppges finnas i... ?

Första grävet publiceras i dag

Sävar I mitten av januari berättade VK att vi gör en utökad satsning på grävande journalistik. Reaktionerna lät inte vänta på sig. En mängd... ?

Så ser isläget ut till havs - isbrytarnas egna bilder

Sävar Nu börjar isen ligga över en stor del av Bottenviken och Kvarken. Här är isbrytarnas egna bilder från havet mitt i vintern. VK har... ?

Varnar för snötyngda elledningar

Sävar De omfattande snöandet har medfört att avståndet mellan snöytan och elledningar är betydligt mindre än vanligt. Vattenfall uppmanar nu... ?

Tjuv greps efter garageinbrott

Sävar Ett pågående inbrott i ett garage på Forsells väg i Sävar larmades i natt in till polisen. Polisen var snabbt på plats och kunde gripa... ?

Nya problem för Holmöfärjan

Sävar Kvällens två turer med Holmöfärjan har ställts in på grund av ishinder. Först klockan åtta på tisdagsmorgonen väntas färjan åter gå i... ?

Holmöfärjan går igen

Sävar Holmöfärjan går åter enligt tidtabell, efter att under helgen ha haft inställda turer. Trafikverket meddelar att färjan går enligt... ?

Sedan blir det dans och film igen

Sävar Danskonstnären Emelie Boman från Sävar siktar på en framtid med dans och film. Fast just nu befinner hon sig i bergen i franska Val... ?

Holmöfärjan inställd

Sävar Hårt väder ställer till det för färjetrafiken till och från Holmön. Trafikverket meddelar att förhållandena är sådana att inte enbart... ?

Nytt olyckslarm på E4

Sävar Ytterligare en trafikolycka har inträffat på E4 norr om Umeå. SOS Alarm uppger att en personbil upptäckts i diket med strålkastarna... ?

Larm om olycka var låst bil

Sävar Räddningstjänsten larmades på lördagsmorgonen om en trafikolycka på E4 norr om Umeå. Enligt uppgifterna till SOS Alarm rörde det sig... ?

Singelolycka på E4

Sävar En singelolycka med personbil har inträffat på E4 söder om Sävar. Enligt de uppgifter SOS Alarm har så är det på en vajervägsträcka som... ?