Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

En skadad i krock på E4

Robertsfors Två bilar kolliderade strax före klockan 10 på E4 vid Granberget. En person har fördes till sjukhus. Båda bilarna hamnade i diket. Polis,... ?

Barn spårlöst försvunna i länet

Robertsfors Ensamkommande flyktingbarn har under flera års tid försvunnit spårlöst från boenden i Västerbotten. Det visar en kartläggning som SVT... ?

Nära 10 000 går i pension i Umeåregionen

Robertsfors Analyser pekar på stora rekryteringsbehov de närmaste åren. Totalt beräknas närmare 10 000 personer i Umeåregionen lämna yrkeslivet, flest... ?

Vårdjobb kan bli räddningen

Vårdjobb kan bli räddningen

Robertsfors Behovet av personal inom vård och omsorg de närmaste åren kan bli räddningen för en del av arbetstagarna på Element Six som står utan jobb... ?

Misstag att vara tyst

Robertsfors Har mediebevakningen av Kjell Edlundh varit för intensiv? Ja, säger vissa. Nej, säger andra. För att summera kritiken mot... ?

Mörkhyad personal fick inte vårda

Robertsfors Mörkhyad personal uppmanas att inte hälsa på vårdtagare på äldreboendet i en kommun i länet. Detsamma gäller även manlig personal. Den... ?

Många barn skjutsas fel

Robertsfors Var fjärde snöskoterförare i Västerbotten saknar kunskap om hur barn ska skjutsas. Det visar en färsk undersökning. Det är... ?

Singelolycka på E4

Robertsfors En singelolycka med en personbil har inträffat på E4 vid Häggbacka söder om Bygdeå, Robertsfors kommun. SOS Alarm har fått in larm om... ?

Vill kunna ge fängelse för inbrott

Robertsfors Edward Riedl (M) kräver skärpta straff för inbrott. Riksdagsledamoten från Västerbotten har ställt en interpellation till... ?

Inget nytt avtal med Vårdsolen

Robertsfors Robertsfors kommun förnyar inte avtalet med företaget Vårdsolen Norr, som sköter hemtjänst på Hammarhöjden i Bygdeå. Med rösterna 8-5 i... ?

Profilbild

Tom Juslin

Telefon: 090-17 60 84, 070-211 70 74
tom.juslin@vk.se

Profilbild

Bertil Wallin

Telefon: 090-17 60 86, 070-574 56 13
bertil.wallin@vk.se

Senaste nytt

Polis söker försvunnen kvinna

Robertsfors En 70-årig kvinna har försvunnit från sin bostad i centrala Robertsfors. Nu går polisen ut med en vädjan till allmänheten. Enligt... ?

Vill ha avtal om akutinsatser

Robertsfors Allianspartierna vill att kommunen snarast förhandlar med landstinget i Västerbotten för att nå en överenskommelse om ett avtal kring... ?

Får fängelse för fyllefärd

Robertsfors En bilförare döms till fängelse efter att ha kört bil kraftigt alkoholpåverkad i Robertsfors. Händelsen inträffade i början av maj... ?

Här finns länets sämsta vägar

Robertsfors Nu har länets och landets sämsta vägar kartlags av Motormännen. Motormännens vägombud har med ny teknik granskat kvaliteten på 9 200... ?

Så ska polisen jobba för att stoppa tjuvarna

Robertsfors Den kraftiga ökningen av villainbrott i norra Sverige får polisen att reagera – och agera. Det skriver Norran. Projektet heter... ?

Lista: Här är husen billigast i drift

Robertsfors Skillnaderna i länet är stora vad gäller driftkostnader för småhus. Det visar en ny undersökning från Villaägarnas Riksförbund. Dyrast... ?

Länsborna gillar kollektivtrafiken

Robertsfors Västerbottniska resenärer är nöjda med kollektivtrafiken. Det visar den kollektivtrafikbarometer som ges ut varje år och jämför... ?

"Ju mindre kommun desto fler anställda"

Robertsfors Rent generellt gäller att ju mindre kommun desto större andel kommunanställda. Det menar statsvetare Magnus Blomgren. Både Magnus... ?

Hela listan: Här jobbar flest kommunalt

Robertsfors Vännäs och Malå kommun har störst andel kommunanställda. Lägst andel har Umeå kommun, men även Nordmaling ligger lågt. Det visar en... ?

Varnar för kuling till havs

Robertsfors Det blir blåsigt till havs närmaste dygnet. SMHI har gått ut med en klass 1-varning för kuling på Norra Kvarken. Från måndag middag... ?

Äldre kan få vård hemma

Robertsfors Nästa veckan kan Hälso- och sjukvårdsnämnden fatta beslut om att införa mobila hembesöksteam. Detta ska vara ett ettårigt projekt som ska... ?

Terrorn får aldrig vinna

Robertsfors Det har varit en ny mörk vecka. 21 avrättade kristna Egyptier i Libyen, två döda i terrorattacken i Köpenhamn, fortsatt brutala strider... ?

Uppsagt vårdavtal upprör

Robertsfors Robertsfors kommun meddelade tidigare i veckan att den ämnar säga upp avtalet med Vårdsolen, som är det enda privata alternativet inom... ?

Kommunen utför inte beviljad hemhjälp

Robertsfors Robertsfors försöker medvetet hålla nere antalet timmar av hemhjälp till brukarna. Även om en person blivit beviljad ett visst antal... ?

Misshandlade sambo

Robertsfors En 27-årig man åtalas för att ha misshandlat sin sambo i hemmet. Misshandeln ska ha ägt rum i parets gemensamma bostad i Robertsfors den... ?

Man stångad av tjur

Robertsfors En man skadades på onsdagen efter att ha blivit stångad av en tjur i byn Vebomark utanför Lövånger. Händelsen inträffade i samband med... ?

Privat vårdavtal sägs upp

Robertsfors Robertsfors kommun tänker säga upp avtalet med Vårdsolen, som är det enda privata alternativet inom äldreomsorgen i kommunen. Det... ?

Två olyckor på E4

Robertsfors Två olyckor har på kort tid inträffat på E4 norr om Umeå. SOS Alarm uppger att den ena olyckan rör sig om en singelolycka med en... ?

Fler kvinnor i VK

Robertsfors På torsdag släpps det 20:e numret av Affärsliv. Affärer, näringsliv ... Traditionellt sett förknippas näringsliv ofta med gubbar i... ?

"Oproffsigt skött"

Robertsfors - Att inte först prata med mig och berätta varför jag ska sparkas tycker jag är oproffsigt skött. Det säger Maud Olofsson i en kommentar... ?

Kolla vad grannen fick för huset