Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Nytt grepp för billigt sportlov

Nytt grepp för billigt sportlov

Nordmaling För att sportlovet inte ska kosta skjortan för barn och ungdomar har bland andra Vilhelmina och Nordmaling tagit till ett nytt grepp. I... ?

Misstag att vara tyst

Nordmaling Har mediebevakningen av Kjell Edlundh varit för intensiv? Ja, säger vissa. Nej, säger andra. För att summera kritiken mot... ?

Förskolor överklagar

Nordmaling Förskolan Holken och Bergslyan i Nordmaling överklagar kommunstyrelsens beslut om bidrag för åren 2010 och 2011. I förskolan Holkens fall... ?

Mörkhyad personal fick inte vårda

Nordmaling Mörkhyad personal uppmanas att inte hälsa på vårdtagare på äldreboendet i en kommun i länet. Detsamma gäller även manlig personal. Den... ?

Vill bygga konstgräsplan

Vill bygga konstgräsplan

Nordmaling En konstgräsplan i Nordmaling skulle innebära ett stort lyft för fotbollen och föreningslivet över huvud taget i kommunen. Nu aktualiserar... ?

Tyck till om Nordmaling
Applåden från Nordmaling

Vägen inte längre dålig

Nordmaling Ett stort antal vägsträckor i länet fick underkänt i Motormännens kartläggning. Men när det gäller väg 512 vid Örsbäck har vägen redan... ?

Misstänks för misshandel

Nordmaling En 18-årig man från Nordmaling åtalas misstänkt för misshandel. Händelsen inträffade för mer än ett och ett halvt år sedan på en... ?

Här finns länets sämsta vägar

Nordmaling Nu har länets och landets sämsta vägar kartlags av Motormännen. Motormännens vägombud har med ny teknik granskat kvaliteten på 9 200... ?

Så ska polisen jobba för att stoppa tjuvarna

Nordmaling Den kraftiga ökningen av villainbrott i norra Sverige får polisen att reagera – och agera. Det skriver Norran. Projektet heter... ?

Lista: Här är husen billigast i drift

Nordmaling Skillnaderna i länet är stora vad gäller driftkostnader för småhus. Det visar en ny undersökning från Villaägarnas Riksförbund. Dyrast... ?

Profilbild

Bertil Wallin

Telefon: 090-17 60 86, 070-574 56 13
bertil.wallin@vk.se

Profilbild

Tom Juslin

Telefon: 090-17 60 84, 070-211 70 74
tom.juslin@vk.se

Senaste nytt

Ansöker om medlemskap i Finsam

Nordmaling Kommunfullmäktige beslutade att ansöka om medlemskap i samordningsförbundet Finsam, med inträde den 1 januari 2016. Förbundet bildas... ?

Gräsmyr skola i kommunal regi

Nordmaling Undervisningen vid skolan i Gräsmyr ska bedrivas av kommunen under läsåret 2015/2016. Det beslutade kommunfullmäktige i Nordmaling på... ?

Pulkabacke anläggs i Nordmaling

Nordmaling En riktig pulkabacke och en plats där familjer och tonåringar kan träffas och ha roliga vinteraktiviteter på, behövs i Nordmaling. I ett... ?

Kommunen struntade i att diareföra brev

Nordmaling NORDMALING. Det anonyma brev som inkom till Nordmalings kommun och som rörde avloppen och dricksvattnet i Gräsmyr, diariefördes aldrig... ?

"Ju mindre kommun desto fler anställda"

Nordmaling Rent generellt gäller att ju mindre kommun desto större andel kommunanställda. Det menar statsvetare Magnus Blomgren. Både Magnus... ?

Hela listan: Här jobbar flest kommunalt

Nordmaling Vännäs och Malå kommun har störst andel kommunanställda. Lägst andel har Umeå kommun, men även Nordmaling ligger lågt. Det visar en... ?

Varnar för kuling till havs

Nordmaling Det blir blåsigt till havs närmaste dygnet. SMHI har gått ut med en klass 1-varning för kuling på Norra Kvarken. Från måndag middag... ?

Äldre kan få vård hemma

Nordmaling Nästa veckan kan Hälso- och sjukvårdsnämnden fatta beslut om att införa mobila hembesöksteam. Detta ska vara ett ettårigt projekt som ska... ?

Terrorn får aldrig vinna

Nordmaling Det har varit en ny mörk vecka. 21 avrättade kristna Egyptier i Libyen, två döda i terrorattacken i Köpenhamn, fortsatt brutala strider... ?

Stor vattenläcka i Nordmaling

Nordmaling En omfattande vattenläcka drabbar stora delar av Nordmalings samhälle. Kommunen uppger att läckan medför stora störningar i... ?

Artikeln innehåller ett bildspelBildspel

Enormt gensvar för insamling till kompis

Nordmaling Kompisar drog i gång en insamling till en cancersjuk vän för att förverkliga en dröm. De fick ett enormt gensvar. Den gemensamma vännen... ?

Flera fordon i olycka på E4

Nordmaling En personbil körde vid åttatiden på lördagskvällen in i en lastbil på E4 i Håknäsbacken, några kilometer norr om Nordmaling. En person... ?

Fler kvinnor i VK

Nordmaling På torsdag släpps det 20:e numret av Affärsliv. Affärer, näringsliv ... Traditionellt sett förknippas näringsliv ofta med gubbar i... ?

Polisen varnar för inbrott

Nordmaling Med anledning av att tre villainbrott upptäckts i trakterna kring Junsele i Västernorrland under fredagen går polisen i Västerbotten ut... ?

Nära byggstart för kooperativa hyresrätter

Nordmaling Nu finns inga egentliga hinder för att sätta i gång och bygga de första kooperativa hyresrätterna vid Notholmen i Nordmaling. De... ?

Kylan kommer åter i helgen

Nordmaling Nu kommer vinterkylan tillbaka, efter flera dagar med ovanligt varmt februariväder. Umeå kan räkna med minusgrader från 18-tiden på... ?

Annie Lööf på besök i länet

Nordmaling På fredag får Umeå och Nordmaling besök av Centerpartiets partiledare Annie Lööf. Hon besöker bland annat Nyåkers pepparkakor och... ?

Kulturstipendier ska delas ut

Nordmaling Det är snart dags för Region Västerbotten att dela ut sina kulturstipendium för 2015. Förutom dessa kulturstipendier ska även ett... ?

Falskt brev oroar bybor i Gräsmyr

Nordmaling Ett falskt brev har skickats ut i Gräsmyr, i Nordmalings kommuns namn, med innebörden att dricksvattnets kvalitet är hotat av... ?

Rådjur dödades i krock

Nordmaling Två viltolyckor inträffade under natten mot tisdag i Västerbotten. Ett rådjur dog sedan det blivit påkört av en personbil i Olofsfors,... ?

Kolla vad grannen fick för huset