Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Misstag att vara tyst

Hörnefors Har mediebevakningen av Kjell Edlundh varit för intensiv? Ja, säger vissa. Nej, säger andra. För att summera kritiken mot... ?

Bröt upp fönster - stal smycken

Hörnefors En bostad i Hörnefors har haft påhälsning av tjuvar. Gärningsmannen eller männen har tagit sig in i bostaden genom att bryta upp ett... ?

Mörkhyad personal fick inte vårda

Hörnefors Mörkhyad personal uppmanas att inte hälsa på vårdtagare på äldreboendet i en kommun i länet. Detsamma gäller även manlig personal. Den... ?

Här finns länets sämsta vägar

Här finns länets sämsta vägar

Hörnefors Nu har länets och landets sämsta vägar kartlags av Motormännen. Motormännens vägombud har med ny teknik granskat kvaliteten på 9 200 mil... ?

Rose letar EM-form mot världsettan

Hörnefors Odain Rose är redo för 60 meters-tävling igen. I morgon ställs han mot världsettan Kim Collins i Malmö Games. - Det blir ett bra test,... ?

Lista: Här är husen billigast i drift

Hörnefors Skillnaderna i länet är stora vad gäller driftkostnader för småhus. Det visar en ny undersökning från Villaägarnas Riksförbund. Dyrast... ?

Länsborna gillar kollektivtrafiken

Hörnefors Västerbottniska resenärer är nöjda med kollektivtrafiken. Det visar den kollektivtrafikbarometer som ges ut varje år och jämför... ?

"Ju mindre kommun desto fler anställda"

Hörnefors Rent generellt gäller att ju mindre kommun desto större andel kommunanställda. Det menar statsvetare Magnus Blomgren. Både Magnus... ?

Hela listan: Här jobbar flest kommunalt

Hörnefors Vännäs och Malå kommun har störst andel kommunanställda. Lägst andel har Umeå kommun, men även Nordmaling ligger lågt. Det visar en... ?

Profilbild

Patrick Krainer

Telefon: 090-17 60 14, 090-176008 (mob)
patrick.krainer@vk.se

Profilbild

Stefan Åberg

Telefon: 090-176015
stefan.aberg@vk.se

Carina Ask

Telefon: 090-17 60 03
carina.ask@vk.se

Senaste nytt

Varnar för kuling till havs

Hörnefors Det blir blåsigt till havs närmaste dygnet. SMHI har gått ut med en klass 1-varning för kuling på Norra Kvarken. Från måndag middag... ?

Äldre kan få vård hemma

Hörnefors Nästa veckan kan Hälso- och sjukvårdsnämnden fatta beslut om att införa mobila hembesöksteam. Detta ska vara ett ettårigt projekt som ska... ?

Terrorn får aldrig vinna

Hörnefors Det har varit en ny mörk vecka. 21 avrättade kristna Egyptier i Libyen, två döda i terrorattacken i Köpenhamn, fortsatt brutala strider... ?

Fler kvinnor i VK

Hörnefors På torsdag släpps det 20:e numret av Affärsliv. Affärer, näringsliv ... Traditionellt sett förknippas näringsliv ofta med gubbar i... ?

Polisen varnar för inbrott

Hörnefors Med anledning av att tre villainbrott upptäckts i trakterna kring Junsele i Västernorrland under fredagen går polisen i Västerbotten ut... ?

Läsarbilder från Hörnefors

Statistik ger fel bild av Umeås bostadsmarknad

Hörnefors Enligt mäklarstatistiken för januari har prisutvecklingen i Umeå avstannat. Umeåmäklarna ger dock en annan bild av fastighetsmarknaden i... ?

Frias från olaga hot med kofot

Hörnefors En man i 45-årsåldern frias från åtal för olaga hot. Mannen hade blivit åtalad misstänkt för att ha jagat en annan man med en kofot, i... ?

Gratis sand i Umeå mot halkan

Hörnefors Umeå kommun bjuder på gratis sand som följd av den ishalka som råder. Nu får hus- och fastighetsägare möjlighet att hämta sand för att... ?

Kylan kommer åter i helgen

Hörnefors Nu kommer vinterkylan tillbaka, efter flera dagar med ovanligt varmt februariväder. Umeå kan räkna med minusgrader från 18-tiden på... ?

Kulturstipendier ska delas ut

Hörnefors Det är snart dags för Region Västerbotten att dela ut sina kulturstipendium för 2015. Förutom dessa kulturstipendier ska även ett... ?

Ny evenemangs- kalender lanseras

Hörnefors Den är bättre, överskådligare och passar lika bra i mobilen eller läsplattan som på datorn. Västerbottens-Kuriren, Folkbladet och Norran... ?

Första grävet publiceras i dag

Hörnefors I mitten av januari berättade VK att vi gör en utökad satsning på grävande journalistik. Reaktionerna lät inte vänta på sig. En mängd... ?

Varnar för snötyngda elledningar

Hörnefors De omfattande snöandet har medfört att avståndet mellan snöytan och elledningar är betydligt mindre än vanligt. Vattenfall uppmanar nu... ?

Varnar för stora mängder snö

Hörnefors Nu går SMHI ut med en varning om att det kan komma 30 centimeter snö i kustlandet det närmaste dygnet. Varningen, som är av klass 1,... ?

17 lagbilder på ungdomslag

Hörnefors 17 ungdomslag från länet förevigade. Klicka här för att se lagbilderna ?