Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Västerbotten i pensionsbotten

Västerbotten i pensionsbotten

Hörnefors Många länsbor ser ut att få en dyster tjänstepension. Flera kommuner hamnar i landets absoluta bottenskikt. Snart landar det röda kuvertet... ?

Misstag att vara tyst

Hörnefors Har mediebevakningen av Kjell Edlundh varit för intensiv? Ja, säger vissa. Nej, säger andra. För att summera kritiken mot... ?

Bröt upp fönster - stal smycken

Hörnefors En bostad i Hörnefors har haft påhälsning av tjuvar. Gärningsmannen eller männen har tagit sig in i bostaden genom att bryta upp ett... ?

Mörkhyad personal fick inte vårda

Hörnefors Mörkhyad personal uppmanas att inte hälsa på vårdtagare på äldreboendet i en kommun i länet. Detsamma gäller även manlig personal. Den... ?

Här finns länets sämsta vägar

Hörnefors Nu har länets och landets sämsta vägar kartlags av Motormännen. Motormännens vägombud har med ny teknik granskat kvaliteten på 9 200... ?

Rose letar EM-form mot världsettan

Hörnefors Odain Rose är redo för 60 meters-tävling igen. I morgon ställs han mot världsettan Kim Collins i Malmö Games. - Det blir ett bra test,... ?

Lista: Här är husen billigast i drift

Hörnefors Skillnaderna i länet är stora vad gäller driftkostnader för småhus. Det visar en ny undersökning från Villaägarnas Riksförbund. Dyrast... ?

Länsborna gillar kollektivtrafiken

Hörnefors Västerbottniska resenärer är nöjda med kollektivtrafiken. Det visar den kollektivtrafikbarometer som ges ut varje år och jämför... ?

"Ju mindre kommun desto fler anställda"

Hörnefors Rent generellt gäller att ju mindre kommun desto större andel kommunanställda. Det menar statsvetare Magnus Blomgren. Både Magnus... ?

Profilbild

Patrick Krainer

Telefon: 090-17 60 14, 090-176008 (mob)
patrick.krainer@vk.se

Profilbild

Stefan Åberg

Telefon: 090-176015
stefan.aberg@vk.se

Carina Ask

Telefon: 090-17 60 03
carina.ask@vk.se

Senaste nytt

Hela listan: Här jobbar flest kommunalt

Hörnefors Vännäs och Malå kommun har störst andel kommunanställda. Lägst andel har Umeå kommun, men även Nordmaling ligger lågt. Det visar en... ?

Varnar för kuling till havs

Hörnefors Det blir blåsigt till havs närmaste dygnet. SMHI har gått ut med en klass 1-varning för kuling på Norra Kvarken. Från måndag middag... ?

Äldre kan få vård hemma

Hörnefors Nästa veckan kan Hälso- och sjukvårdsnämnden fatta beslut om att införa mobila hembesöksteam. Detta ska vara ett ettårigt projekt som ska... ?

Terrorn får aldrig vinna

Hörnefors Det har varit en ny mörk vecka. 21 avrättade kristna Egyptier i Libyen, två döda i terrorattacken i Köpenhamn, fortsatt brutala strider... ?

Fler kvinnor i VK

Hörnefors På torsdag släpps det 20:e numret av Affärsliv. Affärer, näringsliv ... Traditionellt sett förknippas näringsliv ofta med gubbar i... ?

Läsarbilder från Hörnefors

Polisen varnar för inbrott

Hörnefors Med anledning av att tre villainbrott upptäckts i trakterna kring Junsele i Västernorrland under fredagen går polisen i Västerbotten ut... ?

Statistik ger fel bild av Umeås bostadsmarknad

Hörnefors Enligt mäklarstatistiken för januari har prisutvecklingen i Umeå avstannat. Umeåmäklarna ger dock en annan bild av fastighetsmarknaden i... ?

Frias från olaga hot med kofot

Hörnefors En man i 45-årsåldern frias från åtal för olaga hot. Mannen hade blivit åtalad misstänkt för att ha jagat en annan man med en kofot, i... ?

Gratis sand i Umeå mot halkan

Hörnefors Umeå kommun bjuder på gratis sand som följd av den ishalka som råder. Nu får hus- och fastighetsägare möjlighet att hämta sand för att... ?

Kylan kommer åter i helgen

Hörnefors Nu kommer vinterkylan tillbaka, efter flera dagar med ovanligt varmt februariväder. Umeå kan räkna med minusgrader från 18-tiden på... ?

Kulturstipendier ska delas ut

Hörnefors Det är snart dags för Region Västerbotten att dela ut sina kulturstipendium för 2015. Förutom dessa kulturstipendier ska även ett... ?

Ny evenemangs- kalender lanseras

Hörnefors Den är bättre, överskådligare och passar lika bra i mobilen eller läsplattan som på datorn. Västerbottens-Kuriren, Folkbladet och Norran... ?

Första grävet publiceras i dag

Hörnefors I mitten av januari berättade VK att vi gör en utökad satsning på grävande journalistik. Reaktionerna lät inte vänta på sig. En mängd... ?

Varnar för snötyngda elledningar

Hörnefors De omfattande snöandet har medfört att avståndet mellan snöytan och elledningar är betydligt mindre än vanligt. Vattenfall uppmanar nu... ?

Varnar för stora mängder snö

Hörnefors Nu går SMHI ut med en varning om att det kan komma 30 centimeter snö i kustlandet det närmaste dygnet. Varningen, som är av klass 1,... ?