Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Tvingas betala halv miljon i företagsbot

Holmsund/Obbola I tingsrätten dömdes SCA Obbola att betala en halv miljon kronor i företagsbot. Detta efter en arbetsplatsolycka där en person... ?

Vill bygga nytt på Västerbacken

Holmsund/Obbola Området kring gamla Kyrkskolan på Västerbacken i Holmsund kan bli aktuellt för nybyggnation. Arbetet med att ta fram en ny detaljplan... ?

Äventyrsseglare berättade

Äventyrsseglare berättade

Holmsund/Obbola Äventyrsseglare berättade om sin resa vid Obbola Hembygdsförenings årsmöte. Viktor Holmlund och Linus Altin berättade om förberedelser som... ?

Sågade av sig fingrarna

Sågade av sig fingrarna

Holmsund/Obbola En person har sågat av sig flera fingrar vid en arbetsplatsolycka på SCA Packaging i Obbola. Enligt polisen har olyckan larmats vid... ?

Mörkhyad personal fick inte vårda

Holmsund/Obbola Mörkhyad personal uppmanas att inte hälsa på vårdtagare på äldreboendet i en kommun i länet. Detsamma gäller även manlig personal. Den... ?

Larm om skadad bilförare

Holmsund/Obbola Strax innan tio på tisdagskvällen inkom ett larm till Räddningstjänsten om en bilförare som råkat ut för sjukdom eller skada i Obbola. -... ?

Här finns länets sämsta vägar

Holmsund/Obbola Nu har länets och landets sämsta vägar kartlags av Motormännen. Motormännens vägombud har med ny teknik granskat kvaliteten på 9 200... ?

Larm om soteld

Holmsund/Obbola Räddningstjänsten har larmats om en soteld i Holmsund. SOS Alarm uppger att det rör sig om en hus på Holmsundsvägen, nära... ?

Lista: Här är husen billigast i drift

Holmsund/Obbola Skillnaderna i länet är stora vad gäller driftkostnader för småhus. Det visar en ny undersökning från Villaägarnas Riksförbund. Dyrast... ?

Profilbild

Patrick Krainer

Telefon: 090-17 60 14, 090-176008 (mob)
patrick.krainer@vk.se

Profilbild

Stefan Åberg

Telefon: 090-176015
stefan.aberg@vk.se

Carina Ask

Telefon: 090-17 60 03
carina.ask@vk.se

Senaste nytt

"Ju mindre kommun desto fler anställda"

Holmsund/Obbola Rent generellt gäller att ju mindre kommun desto större andel kommunanställda. Det menar statsvetare Magnus Blomgren. Både Magnus... ?

Hela listan: Här jobbar flest kommunalt

Holmsund/Obbola Vännäs och Malå kommun har störst andel kommunanställda. Lägst andel har Umeå kommun, men även Nordmaling ligger lågt. Det visar en... ?

Varnar för kuling till havs

Holmsund/Obbola Det blir blåsigt till havs närmaste dygnet. SMHI har gått ut med en klass 1-varning för kuling på Norra Kvarken. Från måndag middag... ?

Äldre kan få vård hemma

Holmsund/Obbola Nästa veckan kan Hälso- och sjukvårdsnämnden fatta beslut om att införa mobila hembesöksteam. Detta ska vara ett ettårigt projekt som ska... ?

Terrorn får aldrig vinna

Holmsund/Obbola Det har varit en ny mörk vecka. 21 avrättade kristna Egyptier i Libyen, två döda i terrorattacken i Köpenhamn, fortsatt brutala strider... ?

Läsarbilder från Holmsund/Obbola

Fem i bråk i lägenhet

Holmsund/Obbola Strax efter två på lördagsmorgonen fick polisen larm om ett bråk mellan flera personer i en lägenhet i Obbola. Fem personer hade råkat i... ?

Fler kvinnor i VK

Holmsund/Obbola På torsdag släpps det 20:e numret av Affärsliv. Affärer, näringsliv ... Traditionellt sett förknippas näringsliv ofta med gubbar i... ?

Artikeln innehåller ett bildspelBildspel

Tillbaka mot alla odds

Holmsund/Obbola Mirakulöst tillfrisknande. En hjärnskada tog det Jens Sjöström älskar ifrån honom och läkarvärlden var tydlig med att han förmodligen... ?

Statistik ger fel bild av Umeås bostadsmarknad

Holmsund/Obbola Enligt mäklarstatistiken för januari har prisutvecklingen i Umeå avstannat. Umeåmäklarna ger dock en annan bild av fastighetsmarknaden i... ?

Gratis sand i Umeå mot halkan

Holmsund/Obbola Umeå kommun bjuder på gratis sand som följd av den ishalka som råder. Nu får hus- och fastighetsägare möjlighet att hämta sand för att... ?

Prylar i Holmsund/Obbola

Kylan kommer åter i helgen

Holmsund/Obbola Nu kommer vinterkylan tillbaka, efter flera dagar med ovanligt varmt februariväder. Umeå kan räkna med minusgrader från 18-tiden på... ?

Kulturstipendier ska delas ut

Holmsund/Obbola Det är snart dags för Region Västerbotten att dela ut sina kulturstipendium för 2015. Förutom dessa kulturstipendier ska även ett... ?

Norrlänningar får fråga om kyla och hälsa

Holmsund/Obbola 35000 norrlänningar får i dagarna en enkät där de ska svara på frågor om hur deras hälsa påverkas av kylan. Detta blir startskottet på en... ?

Ny evenemangs- kalender lanseras

Holmsund/Obbola Den är bättre, överskådligare och passar lika bra i mobilen eller läsplattan som på datorn. Västerbottens-Kuriren, Folkbladet och Norran... ?

Misstänkt tjuv var tonårsflickor

Holmsund/Obbola Polisen larmades på torsdagskvällen till ett misstänkt inbrott i ett källarförråd i Holmsund. En person hörde vid 18-tiden ljud från... ?