Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Förre chefen tar primärvården i försvar

Dorotea Den senaste tiden har en stor del av sjukvårdsdebatten i länet kommit att handla om konkurrensen mellan privata vårdgivare och offentliga.... ?

Tredjeplats för Selin i irländska mellon

Dorotea Det räckte inte hela vägen för Erika Selin från Dorotea, som på fredagskvällen tävlade i den irländska finalen i uttagningen till... ?

Misstag att vara tyst

Dorotea Har mediebevakningen av Kjell Edlundh varit för intensiv? Ja, säger vissa. Nej, säger andra. För att summera kritiken mot... ?

Mörkhyad personal fick inte vårda

Dorotea Mörkhyad personal uppmanas att inte hälsa på vårdtagare på äldreboendet i en kommun i länet. Detsamma gäller även manlig personal. Den... ?

Bedömningsbilar ger bättre ambulansvård

Dorotea Fler bedömningsbilar kan bli ett resultat av den översyn av länets ambulansverksamhet som genomförts. Bedömningsbilar kan också bli... ?

Vägen inte längre dålig

Dorotea Ett stort antal vägsträckor i länet fick underkänt i Motormännens kartläggning. Men när det gäller väg 512 vid Örsbäck har vägen redan... ?

Här finns länets sämsta vägar

Dorotea Nu har länets och landets sämsta vägar kartlags av Motormännen. Motormännens vägombud har med ny teknik granskat kvaliteten på 9 200... ?

Så ska polisen jobba för att stoppa tjuvarna

Dorotea Den kraftiga ökningen av villainbrott i norra Sverige får polisen att reagera – och agera. Det skriver Norran. Projektet heter... ?

Lista: Här är husen billigast i drift

Dorotea Skillnaderna i länet är stora vad gäller driftkostnader för småhus. Det visar en ny undersökning från Villaägarnas Riksförbund. Dyrast... ?

Profilbild

Jan Johansson

Telefon: 090-17 60 95, 070-266 01 55
jan.johansson@vk.se

Profilbild

Gunilla Sjögren

Telefon: 090-17 60 97, 070-244 66 49
gunilla.sjogren@vk.se

Profilbild

Jessica Tjällman

Telefon: 090-17 60 99
jessica.tjallman@vk.se

Senaste nytt

Broddar till äldre

Dorotea Socialdemokraterna vill att kommunen skänker bort broddar till alla äldre i Dorotea. I en motion till gårdagens kommunfullmäktige skrev... ?

Inga förhandlingar i Dorotea

Dorotea I dagsläget pågår inga förhandlingar mellan Dorotea kommun och landstinget om vårdplatserna i Dorotea. Det beskedet lämnades på gårdagens... ?

"Ju mindre kommun desto fler anställda"

Dorotea Rent generellt gäller att ju mindre kommun desto större andel kommunanställda. Det menar statsvetare Magnus Blomgren. Både Magnus... ?

Hela listan: Här jobbar flest kommunalt

Dorotea Vännäs och Malå kommun har störst andel kommunanställda. Lägst andel har Umeå kommun, men även Nordmaling ligger lågt. Det visar en... ?

Äldre kan få vård hemma

Dorotea Nästa veckan kan Hälso- och sjukvårdsnämnden fatta beslut om att införa mobila hembesöksteam. Detta ska vara ett ettårigt projekt som ska... ?

Terrorn får aldrig vinna

Dorotea Det har varit en ny mörk vecka. 21 avrättade kristna Egyptier i Libyen, två döda i terrorattacken i Köpenhamn, fortsatt brutala strider... ?

Juridiskt problem fördröjer avhysning av ockupanter

Dorotea Landstinget begär nu hjälp från kronofogden med att avhysa ockupanterna av sjukstugan i Dorotea. Begäran verkar dock bli lite av en... ?

Rakel slås ut vid långvarigt strömavbrott

Dorotea Ett långvarigt strömavbrott innebär i dag att polis, räddningstjänst och ambulans kan förlora all kommunikation. Trots detta saknas... ?

Länskrogar kan bli bäst i Sverige

Dorotea Två restauranger i Västerbotten finns med i bilden när Årets bästa restauranger i sin kategori ska utses. Det är på White Guide Galan... ?

Ockupanterna säger nej till landstingets ultimatum

Dorotea Upproret i Dorotea fortsätter. Vid ett möte där en sluten omröstning hölls, beslutade en stor majoritet att fortsätta ockupationen.... ?

Artikeln innehåller ett bildspelBildspel

Svårt att låna pengar i Dorotea kommun.

Dorotea Storbanker som försämrat service i glesbygd ställdes mot väggen av lokala företagare under kvällens paneldebatt på MB i Dorotea. I... ?

Inbrottsvåg i Västerbotten

Dorotea Elva villor i Västerbotten har haft påhälsning av tjuvar den senaste veckan. Flera av inbrotten har skett i helgen. - Det är en våg just... ?

Fler kvinnor i VK

Dorotea På torsdag släpps det 20:e numret av Affärsliv. Affärer, näringsliv ... Traditionellt sett förknippas näringsliv ofta med gubbar i... ?

Samiska kvarlevor ännu inte återlämnade

Dorotea Lyckseleflickan Maria Grahns skalle ligger ännu i ett benmagasin i Lund. "Smör-Tomas" huvud tog forskaren Zetterstedt med sig. Johan... ?

Länet slår rekord - igen

Dorotea Allt fler vill besöka Västerbotten. 2014 slog antal övernattningar i länet rekord igen. Det är tredje året i rad som antal gästnätter i... ?

Polisen varnar för inbrott

Dorotea Med anledning av att tre villainbrott upptäckts i trakterna kring Junsele i Västernorrland under fredagen går polisen i Västerbotten ut... ?

Lavinprognoser införs för svenska fjäll

Dorotea Redan nästa vinter ska förhoppningsvis lavinprognoser för de svenska fjällen kunna levereras i någon form. Men det kommer att ta tid... ?

Kylan kommer åter i helgen

Dorotea Nu kommer vinterkylan tillbaka, efter flera dagar med ovanligt varmt februariväder. Umeå kan räkna med minusgrader från 18-tiden på... ?

Besked om ockupationen till helgen

Dorotea På onsdagskvällen hölls ett möte mellan kommunpolitiker och sjukstugeockupanter i Dorotea. Något besked om huruvida ockupationen... ?

Ny app om Dorotea kommun

Dorotea I går släppte Dorotea kommun, appen, Mitt Dorotea. Målet med den nya appen är att ta fram och etablera en gemensam regional plattform... ?

Kolla vad grannen fick för huset