Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Barn spårlöst försvunna i länet

Bjurholm Ensamkommande flyktingbarn har under flera års tid försvunnit spårlöst från boenden i Västerbotten. Det visar en kartläggning som SVT... ?

Nära 10 000 går i pension i Umeåregionen

Bjurholm Analyser pekar på stora rekryteringsbehov de närmaste åren. Totalt beräknas närmare 10 000 personer i Umeåregionen lämna yrkeslivet, flest... ?

Sjunkna skogsmaskinen bärgad

Sjunkna skogsmaskinen bärgad

Bjurholm Det blev ett mödosamt arbete med att bärga den skogsmaskin som sjönk i en myr mellan Vännäs och Bjurholm. Arbetet inleddes redan på... ?

Nu bärgas maskinerna ur blötmyren

Nu bärgas maskinerna ur blötmyren

Bjurholm Nu har arbetet inletts med att bärga de maskiner som sjönk ner i en myr mellan Vännäs och Bjurholm. Det var i slutet av januari det... ?

Mörkhyad personal fick inte vårda

Bjurholm Mörkhyad personal uppmanas att inte hälsa på vårdtagare på äldreboendet i en kommun i länet. Detsamma gäller även manlig personal. Den... ?

Många barn skjutsas fel

Bjurholm Var fjärde snöskoterförare i Västerbotten saknar kunskap om hur barn ska skjutsas. Det visar en färsk undersökning. Det är... ?

Nya ägare till Agnäsbacken

Bjurholm Agnäsbacken i Bjurholm har fått nya ägare. Det är Daniel Johansson, 38, och Patric Persson, 40, som har köpt skidanläggningen av Thomas... ?

Här finns länets sämsta vägar

Bjurholm Nu har länets och landets sämsta vägar kartlags av Motormännen. Motormännens vägombud har med ny teknik granskat kvaliteten på 9 200... ?

Så ska polisen jobba för att stoppa tjuvarna

Bjurholm Den kraftiga ökningen av villainbrott i norra Sverige får polisen att reagera – och agera. Det skriver Norran. Projektet heter... ?

Profilbild

Tom Juslin

Telefon: 090-17 60 84, 070-211 70 74
tom.juslin@vk.se

Profilbild

Bertil Wallin

Telefon: 090-17 60 86, 070-574 56 13
bertil.wallin@vk.se

Senaste nytt

Lista: Här är husen billigast i drift

Bjurholm Skillnaderna i länet är stora vad gäller driftkostnader för småhus. Det visar en ny undersökning från Villaägarnas Riksförbund. Dyrast... ?

Backar om släpliften

Bjurholm Kommunfullmäktige hade beslutat att ta bort släpliften i Bjurholms centrum. Efter starka protester från barnfamiljerna river nu... ?

"Ju mindre kommun desto fler anställda"

Bjurholm Rent generellt gäller att ju mindre kommun desto större andel kommunanställda. Det menar statsvetare Magnus Blomgren. Både Magnus... ?

Hela listan: Här jobbar flest kommunalt

Bjurholm Vännäs och Malå kommun har störst andel kommunanställda. Lägst andel har Umeå kommun, men även Nordmaling ligger lågt. Det visar en... ?

Äldre kan få vård hemma

Bjurholm Nästa veckan kan Hälso- och sjukvårdsnämnden fatta beslut om att införa mobila hembesöksteam. Detta ska vara ett ettårigt projekt som ska... ?

Terrorn får aldrig vinna

Bjurholm Det har varit en ny mörk vecka. 21 avrättade kristna Egyptier i Libyen, två döda i terrorattacken i Köpenhamn, fortsatt brutala strider... ?

Inbrottsvåg i Västerbotten

Bjurholm Elva villor i Västerbotten har haft påhälsning av tjuvar den senaste veckan. Flera av inbrotten har skett i helgen. - Det är en våg just... ?

Bil på taket vid Agnäs

Bjurholm En bil ligger på taket i ett dike längs väg 353 vid Bergnäs, strax söder om Agnäs. Polisen uppger att det i nuläget är oklart om någon... ?

Fler kvinnor i VK

Bjurholm På torsdag släpps det 20:e numret av Affärsliv. Affärer, näringsliv ... Traditionellt sett förknippas näringsliv ofta med gubbar i... ?

Artikeln innehåller ett bildspelBildspel

Elvaåringar som synar samhället

Bjurholm Här skapas en ny tidning som listar vad som är bra och dåligt i Bjurholm. De som granskar samhället är bara elva år. Det var Tuva... ?

Polisen varnar för inbrott

Bjurholm Med anledning av att tre villainbrott upptäckts i trakterna kring Junsele i Västernorrland under fredagen går polisen i Västerbotten ut... ?

Kylan kommer åter i helgen

Bjurholm Nu kommer vinterkylan tillbaka, efter flera dagar med ovanligt varmt februariväder. Umeå kan räkna med minusgrader från 18-tiden på... ?

Kulturstipendier ska delas ut

Bjurholm Det är snart dags för Region Västerbotten att dela ut sina kulturstipendium för 2015. Förutom dessa kulturstipendier ska även ett... ?

Kvinna åtalas för ringa misshandel

Bjurholm En kvinna åtalas för ringa misshandel riktad mot en man. Kvinnan har enligt åklagarens stämningsansökan dragit en man i håret och riktat... ?

Ny evenemangs- kalender lanseras

Bjurholm Den är bättre, överskådligare och passar lika bra i mobilen eller läsplattan som på datorn. Västerbottens-Kuriren, Folkbladet och Norran... ?

Alla resultat från Konstvägenloppet

Bjurholm Johan Lövgren och Mimmi Björn tog hem Konstvägenloppet. Här har ni alla resultat från gårdagens skidfest mellan Fredrika och... ?

Konstvägenloppet hoppas på rekord

Bjurholm Mycket snö, många anmälda. Konstvägenloppet hoppas på rekorddeltagande - och att renarna håller sig borta. - Det är vårt största... ?

Första grävet publiceras i dag

Bjurholm I mitten av januari berättade VK att vi gör en utökad satsning på grävande journalistik. Reaktionerna lät inte vänta på sig. En mängd... ?

Artikeln innehåller ett bildspelBildspel

Skogsmaskin sjönk ner i myren

Bjurholm Under transport av timmer har en skogsmaskin gått ner i en myr vid en avverkningsplats mellan Vännäs och Bjurholm intill väg 92. Ingen... ?

Varnar för snötyngda elledningar

Bjurholm De omfattande snöandet har medfört att avståndet mellan snöytan och elledningar är betydligt mindre än vanligt. Vattenfall uppmanar nu... ?

Kolla vad grannen fick för huset