Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Misstag att vara tyst

Åsele Har mediebevakningen av Kjell Edlundh varit för intensiv? Ja, säger vissa. Nej, säger andra. För att summera kritiken mot... ?

Mörkhyad personal fick inte vårda

Åsele Mörkhyad personal uppmanas att inte hälsa på vårdtagare på äldreboendet i en kommun i länet. Detsamma gäller även manlig personal. Den... ?

Många barn skjutsas fel

Många barn skjutsas fel

Åsele Var fjärde snöskoterförare i Västerbotten saknar kunskap om hur barn ska skjutsas. Det visar en färsk undersökning. Det är... ?

Bedömningsbilar ger bättre ambulansvård

Bedömningsbilar ger bättre ambulansvård

Åsele Fler bedömningsbilar kan bli ett resultat av den översyn av länets ambulansverksamhet som genomförts. Bedömningsbilar kan också bli... ?

80 miljoner kronor ska sparas i sjukvården

Åsele 80 miljoner kronor måste sparas under 2015. Det slår Hälso- och sjukvårdsnämnden fast. Det tror dock att det är svårt att klara... ?

Här finns länets sämsta vägar

Åsele Nu har länets och landets sämsta vägar kartlags av Motormännen. Motormännens vägombud har med ny teknik granskat kvaliteten på 9 200... ?

Så ska polisen jobba för att stoppa tjuvarna

Åsele Den kraftiga ökningen av villainbrott i norra Sverige får polisen att reagera – och agera. Det skriver Norran. Projektet heter... ?

Lista: Här är husen billigast i drift

Åsele Skillnaderna i länet är stora vad gäller driftkostnader för småhus. Det visar en ny undersökning från Villaägarnas Riksförbund. Dyrast... ?

"Ju mindre kommun desto fler anställda"

Åsele Rent generellt gäller att ju mindre kommun desto större andel kommunanställda. Det menar statsvetare Magnus Blomgren. Både Magnus... ?

Hela listan: Här jobbar flest kommunalt

Åsele Vännäs och Malå kommun har störst andel kommunanställda. Lägst andel har Umeå kommun, men även Nordmaling ligger lågt. Det visar en... ?

Profilbild

Jan Johansson

Telefon: 090-17 60 95, 070-266 01 55
jan.johansson@vk.se

Profilbild

Gunilla Sjögren

Telefon: 090-17 60 97, 070-244 66 49
gunilla.sjogren@vk.se

Profilbild

Jessica Tjällman

Telefon: 090-17 60 99
jessica.tjallman@vk.se

Senaste nytt

Äldre kan få vård hemma

Åsele Nästa veckan kan Hälso- och sjukvårdsnämnden fatta beslut om att införa mobila hembesöksteam. Detta ska vara ett ettårigt projekt som ska... ?

Terrorn får aldrig vinna

Åsele Det har varit en ny mörk vecka. 21 avrättade kristna Egyptier i Libyen, två döda i terrorattacken i Köpenhamn, fortsatt brutala strider... ?

Juridiskt problem fördröjer avhysning av ockupanter

Åsele Landstinget begär nu hjälp från kronofogden med att avhysa ockupanterna av sjukstugan i Dorotea. Begäran verkar dock bli lite av en... ?

Ockupanterna säger nej till landstingets ultimatum

Åsele Upproret i Dorotea fortsätter. Vid ett möte där en sluten omröstning hölls, beslutade en stor majoritet att fortsätta ockupationen.... ?

Artikeln innehåller ett bildspelBildspel

Svårt att låna pengar i Dorotea kommun.

Åsele Storbanker som försämrat service i glesbygd ställdes mot väggen av lokala företagare under kvällens paneldebatt på MB i Dorotea. I... ?

Tveksamt ja till vindkraft

Åsele Miljö- och byggnadsnämnden i Åsele säger ja till en större vindkraftspark i kommunen, men beslutet som avgörs i kommunfullmäktige är... ?

Inbrottsvåg i Västerbotten

Åsele Elva villor i Västerbotten har haft påhälsning av tjuvar den senaste veckan. Flera av inbrotten har skett i helgen. - Det är en våg just... ?

Fler kvinnor i VK

Åsele På torsdag släpps det 20:e numret av Affärsliv. Affärer, näringsliv ... Traditionellt sett förknippas näringsliv ofta med gubbar i... ?

Polisen varnar för inbrott

Åsele Med anledning av att tre villainbrott upptäckts i trakterna kring Junsele i Västernorrland under fredagen går polisen i Västerbotten ut... ?

Nästa utryckning blir till barnen

Åsele Efter närmare 40 år vid räddningstjänsten i Åsele slutar Lars-Åke Ingelsson med ålderns rätt. I sommar rycker den pensionerade... ?

Kylan kommer åter i helgen

Åsele Nu kommer vinterkylan tillbaka, efter flera dagar med ovanligt varmt februariväder. Umeå kan räkna med minusgrader från 18-tiden på... ?

Nya flyktingar till Åsele

Åsele Migrationsverket godkänner nya asylboenden i Lycksele och Åsele kommun. I Åsele tätort kan uppemot 140 nya flyktingar få ett tillfälligt... ?

Blandat mottagande för Erikas irländska bidrag

Åsele Här är låten som Erika Selin, Dorotea, tävlar med i den irländska uttagningen till Eurovision song contest. Uttagningen är fredagen den... ?

Kulturstipendier ska delas ut

Åsele Det är snart dags för Region Västerbotten att dela ut sina kulturstipendium för 2015. Förutom dessa kulturstipendier ska även ett... ?

Norrlänningar får fråga om kyla och hälsa

Åsele 35000 norrlänningar får i dagarna en enkät där de ska svara på frågor om hur deras hälsa påverkas av kylan. Detta blir startskottet på en... ?

Bytet fick fart på målskyttet

Åsele Emil Isaksson fick sadla om från back till forward på grund av att laget hade för många försvarare. Nu leder han Åseles interna... ?

Han väljer Dorotea trots hög skatt

Åsele Han lever under det högsta skattetrycket i världen och servicen från samhället minskar i takt med att glesbygden utarmas. Trots det så... ?

Milda korta vintrar - men inte fler stormar

Åsele Vädret i framtiden. Högre temperaturer, mer nederbörd och kortare vintersäsong är några effekter som kommer synas allt mer i Sverige i... ?

Doroteabo kan nå Eurovision från Irland

Åsele Erika Selin har fått chansen att nå Eurovision Song Contest i Wien. Hon är en av fem deltagare i den irländska uttagningen. Fredagen den... ?

Doroteaidol tävlar i den irländska melodifestivalen

Åsele Erika Selin är en av artisterna i den irländska uttagningen till Eurovision Song Contest. Den 27 februari tävlar den före detta... ?