Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Barn spårlöst försvunna i länet

Åsele Ensamkommande flyktingbarn har under flera års tid försvunnit spårlöst från boenden i Västerbotten. Det visar en kartläggning som SVT... ?

Upproret växer i hela landet: "Vi har stöd av politiker"

Åsele Förre polischefen Björn Eriksson går nu i spetsen för ett kontantuppror som får allt fler anhängare. En av dem är Hela Sverige ska leva,... ?

Kontantproblem för ideella föreningar

Kontantproblem för ideella föreningar

Åsele De svenska storbankerna vill inte längre ta emot dina pengar. För Åsele IK har kontanthantering blivit ett besvärligt och svårlösligt... ?

Förre chefen tar primärvården i försvar

Åsele Den senaste tiden har en stor del av sjukvårdsdebatten i länet kommit att handla om konkurrensen mellan privata vårdgivare och offentliga.... ?

Misstag att vara tyst

Åsele Har mediebevakningen av Kjell Edlundh varit för intensiv? Ja, säger vissa. Nej, säger andra. För att summera kritiken mot... ?

Mörkhyad personal fick inte vårda

Åsele Mörkhyad personal uppmanas att inte hälsa på vårdtagare på äldreboendet i en kommun i länet. Detsamma gäller även manlig personal. Den... ?

Många barn skjutsas fel

Åsele Var fjärde snöskoterförare i Västerbotten saknar kunskap om hur barn ska skjutsas. Det visar en färsk undersökning. Det är... ?

Bedömningsbilar ger bättre ambulansvård

Åsele Fler bedömningsbilar kan bli ett resultat av den översyn av länets ambulansverksamhet som genomförts. Bedömningsbilar kan också bli... ?

80 miljoner kronor ska sparas i sjukvården

Åsele 80 miljoner kronor måste sparas under 2015. Det slår Hälso- och sjukvårdsnämnden fast. Det tror dock att det är svårt att klara... ?

Här finns länets sämsta vägar

Åsele Nu har länets och landets sämsta vägar kartlags av Motormännen. Motormännens vägombud har med ny teknik granskat kvaliteten på 9 200... ?

Profilbild

Jan Johansson

Telefon: 090-17 60 95, 070-266 01 55
jan.johansson@vk.se

Profilbild

Gunilla Sjögren

Telefon: 090-17 60 97, 070-244 66 49
gunilla.sjogren@vk.se

Profilbild

Jessica Tjällman

Telefon: 090-17 60 99
jessica.tjallman@vk.se

Senaste nytt

Så ska polisen jobba för att stoppa tjuvarna

Åsele Den kraftiga ökningen av villainbrott i norra Sverige får polisen att reagera – och agera. Det skriver Norran. Projektet heter... ?

Lista: Här är husen billigast i drift

Åsele Skillnaderna i länet är stora vad gäller driftkostnader för småhus. Det visar en ny undersökning från Villaägarnas Riksförbund. Dyrast... ?

"Ju mindre kommun desto fler anställda"

Åsele Rent generellt gäller att ju mindre kommun desto större andel kommunanställda. Det menar statsvetare Magnus Blomgren. Både Magnus... ?

Hela listan: Här jobbar flest kommunalt

Åsele Vännäs och Malå kommun har störst andel kommunanställda. Lägst andel har Umeå kommun, men även Nordmaling ligger lågt. Det visar en... ?

Äldre kan få vård hemma

Åsele Nästa veckan kan Hälso- och sjukvårdsnämnden fatta beslut om att införa mobila hembesöksteam. Detta ska vara ett ettårigt projekt som ska... ?

Terrorn får aldrig vinna

Åsele Det har varit en ny mörk vecka. 21 avrättade kristna Egyptier i Libyen, två döda i terrorattacken i Köpenhamn, fortsatt brutala strider... ?

Juridiskt problem fördröjer avhysning av ockupanter

Åsele Landstinget begär nu hjälp från kronofogden med att avhysa ockupanterna av sjukstugan i Dorotea. Begäran verkar dock bli lite av en... ?

Ockupanterna säger nej till landstingets ultimatum

Åsele Upproret i Dorotea fortsätter. Vid ett möte där en sluten omröstning hölls, beslutade en stor majoritet att fortsätta ockupationen.... ?

Artikeln innehåller ett bildspelBildspel

Svårt att låna pengar i Dorotea kommun.

Åsele Storbanker som försämrat service i glesbygd ställdes mot väggen av lokala företagare under kvällens paneldebatt på MB i Dorotea. I... ?

Tveksamt ja till vindkraft

Åsele Miljö- och byggnadsnämnden i Åsele säger ja till en större vindkraftspark i kommunen, men beslutet som avgörs i kommunfullmäktige är... ?

Inbrottsvåg i Västerbotten

Åsele Elva villor i Västerbotten har haft påhälsning av tjuvar den senaste veckan. Flera av inbrotten har skett i helgen. - Det är en våg just... ?

Fler kvinnor i VK

Åsele På torsdag släpps det 20:e numret av Affärsliv. Affärer, näringsliv ... Traditionellt sett förknippas näringsliv ofta med gubbar i... ?

Polisen varnar för inbrott

Åsele Med anledning av att tre villainbrott upptäckts i trakterna kring Junsele i Västernorrland under fredagen går polisen i Västerbotten ut... ?

Nästa utryckning blir till barnen

Åsele Efter närmare 40 år vid räddningstjänsten i Åsele slutar Lars-Åke Ingelsson med ålderns rätt. I sommar rycker den pensionerade... ?

Kylan kommer åter i helgen

Åsele Nu kommer vinterkylan tillbaka, efter flera dagar med ovanligt varmt februariväder. Umeå kan räkna med minusgrader från 18-tiden på... ?

Nya flyktingar till Åsele

Åsele Migrationsverket godkänner nya asylboenden i Lycksele och Åsele kommun. I Åsele tätort kan uppemot 140 nya flyktingar få ett tillfälligt... ?

Blandat mottagande för Erikas irländska bidrag

Åsele Här är låten som Erika Selin, Dorotea, tävlar med i den irländska uttagningen till Eurovision song contest. Uttagningen är fredagen den... ?

Kulturstipendier ska delas ut

Åsele Det är snart dags för Region Västerbotten att dela ut sina kulturstipendium för 2015. Förutom dessa kulturstipendier ska även ett... ?

Norrlänningar får fråga om kyla och hälsa

Åsele 35000 norrlänningar får i dagarna en enkät där de ska svara på frågor om hur deras hälsa påverkas av kylan. Detta blir startskottet på en... ?

Bytet fick fart på målskyttet

Åsele Emil Isaksson fick sadla om från back till forward på grund av att laget hade för många försvarare. Nu leder han Åseles interna... ?