Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Ishockey

Löven knäckte Olofström

Publicerad 6 mars 2013

Ishockey Björklöven tog första matchen i playoff-3 på bortaplan mot Olofström efter att avgjort i tredje perioden.
- Visst, det var en helt okej insats men än har vi inte vunnit något, säger Björklövens tränare Jens Öhman.

Precis som i fjol åkte Björklöven till Olofström och vann det första mötet lagen mellan. Den här gången dock i Playoff-3. Både spelare och ledare ville dock direkt efter matchen se framåt.

- Dom kommer ju inte att lägga sig ned och dö så nu är det bara att ta sig hem, vila från det här och ladda för fredagen, säger Löventränaren Jens Öhman.

Björklöven inledde ringrostigt efter ett två veckor långt speluppehåll. Först efter att Olofström hade bränt ett par frilägen kom Löven in i matchen.

- Det syntes att vi inte spelat på ett tag, men Danne (Wälitalo) räddade oss med ett par räddningar i början på matchen, säger Jens Öhman.

Björklöven åt sig dock in i matchen. Ju längre klockan tickade ju mer tog Löven över matchen. Ändå blev första perioden mållös.

Det blev inte den andra men det var inte Löven som gjorde första målet.

Fyra minuter in i perioden gjorde Olofström 1-0 genom måltjuven Benoit Doucet på en stolpretur.

- Det är en tydlig interference i hörnet innan målet men vi ska kunna städa undan det där ändå, säger Jens Öhman.

Löven jobbade sig dock tillbaka och kvitterade genom Olof Mårs efter fint förarbete från Jon Palmebjörk och Viktor Ekeståhl-Jonsson.

När andra perioden sedan var på väg att ta slut så slarvade en Olofströmsback på egen blå linje, Stefan Andersson snodde pucken och väntade kallt ut Olofströms målvakt Matija Pintaric innan han la in 2-1 i öppet mål.

- Det var psykologiskt framförallt jobbigt för dom. Vi kände ändå att vi ägde matchen. vi hade ju hur många lägen som helst i andra perioden, säger Öhman.

Bara dryga tre minuter in i slutperioden slog Jens Persson in spiken i kistan med sitt 3-1 mål. Fint framspelad av Johan Jarl så satte han dit pucken under målvakten på något sätt.

- Jag visade ju i första perioden att jag inte kan skjuta så jag fick hitta ett annat sätt att göra mål, skämtade Jens Persson om det matchavgörande målet.

Efter det gick Olofström ned sig rejält och Loven kunde bortsett från en 3 mot 5 sekvens, där dock fint boxplay räddade löven, spela av matchen.

Nicke Johansson fastställde slutresultatet 4-1 i öppen kasse direkt efter att Löven klarat av de numerära underlägena.

- Vi gör en stabil insats totalt sett och är klart bättre, men vi är medvetna om att det inte betyder något alls. Vi har bara vunnit rond ett och om vi inte tar någon fler match ja då är inte det värt något, säger Jens Öhman.

[sportblogg blog="Löven4ever"]
[sportblogg blog="Eriks hockeyhörna"]
[sportblogg blog="Lövenbloggen"]

Lejon värvar Vännäs lagkapten

Lejon värvar Vännäs lagkapten

Ishockey SK Lejon värvar från division I-konkurrenten Vännäs HC. Det är den 23-årige backen Johan Örnberg som skrivit på för Lejon.
Malå IF-fostrade… ?

Elva namn klara för Teg

Ishockey ISHOCKEY. Det blir ytterligare en säsong för 20-årige backen Mattias Nilsson. Därmed har Tegs SK elva namn klara för nästa säsong.
Nilsson… ?

Possler stannar i Teg

Ishockey Tegs SK och Zebastian Possler är överens om en förlängning av kontraktet över säsongen 2015/2016.
- Jag har tänkt mig en ännu bättre… ?

Törnqvist till SK Lejon

Ishockey Det första nyförvärvet för SK Lejon blir forwarden Mattias Törnqvist som närmast kommer från Nässjö HC där han stod för 29 poäng på 30… ?

Miljonstöd räddar Lövenkonkurrent

Björklöven Vita Hästen säkrar sin elitlicens tack vare att näringslivet i Norrköping förstärker klubbens kassa med en miljon kronor.
Det rapporterar… ?

Värvar Vännäs lagkapten

Värvar Vännäs lagkapten

Ishockey SK Lejon värvar från division I-konkurrenten Vännäs HC. ?

Elva namn klara för Teg

Ishockey Tegs SK har elva namn klara för nästa säsong.  ?

Red hem ett silver i Belgien

Red hem ett silver i Belgien

RIDSPORT 15-åriga Johanna Lindberg från Umeå Ryttarförening red hem ett silver i Belgien i helgen.  ?

Slog stjärnan i kvalet

Slog stjärnan i kvalet

Övrig sport Umeå RF:s Maria Norman med Ti Quenta B kan stoltsera med att ha slagit en internationell stjärna i kvalet. ?

Senaste nytt Mest läst Mest delat