Umeå

Manifestation mot nazism

Publicerad 8 september 2013

Umeå En Facebook-grupp uppmanar Umeåborna att sluta upp till den manifestation  mot nazism som kommer att hållas på måndag.

FÖLJ ÄMNEN

Facebook-gruppen heter ”Umebor mot nazism” och de vill att Umeåborna ska sluta upp till den manifestation som de kommer att hålla på Rådhustorget på måndag klockan 18.00.

På söndagsmorgonen hade drygt 1100 personer tackat ja till detta event.

De som står bakom manifestationen skriver:

”Demonstration mot nazismen på Rådhustorget med anledning av Svenska Motståndsrörelsens (SMR) försök att hålla ett offentligt möte på gågatan i Umeå.

Nazisterna i SMR attackerade protesterande Umebor. Minst tre personer skadades av glassplitter från kastade flaskor. Dessutom störde nazisterna ett socialdemokratiskt torgmöte med glåpord och könsord.
Detta är första gången i Umeås efterkrigshistoria som nazister har marscherat genom stan med fladdrande fanor i medvetet syfte att provocera allt och alla.

Det ska också tilläggas att SMRs aktion under lördagen den 7:e september har föregåtts av provokationer med klistermärken och affischer vilket visar att detta är en del i en större helhet.

SMR är kända för sin våldsamhet och de var ute för att få en fysisk konfrontation till stånd. Sammantaget: Det som hände måste tas med allra största allvar av anti-rasister, invandrare, HBT-personer, fackligt aktiva, socialister, borgerliga antirasister och alla andra umebor.

Manifestationen är parti- och organisatoriskt obunden. Alla som vill är välkomna att hålla ett anti-nazistiskt tal. Slut upp!”

Dags för beslut om Grön eld

Dags för beslut om Grön eld

Umeå Klassiska glasskulpturen Grön eld fick en ny framtoning när Järnvägstorget… ?

Fallrisk i soprum ger Dragonskolan vite

Umeå Arbetsmiljöverket ger Umeå kommun ett vite på 200 000 kronor om de inte… ?

Upphandling om ordningsvakter måste göras om

Umeå En upphandling om ordningsvakter på Norrlands universitetssjukhus måste göras… ?

Barnfamilj ska utvisas till Afghanistan

Barnfamilj ska utvisas till Afghanistan

Umeå Åttaårige Davood, tioåriga Mariam och deras storebror Mahmoud, som är 18 år,… ?

Kvinna till sjukhus efter olycka i natt

Umeå En kvinna skadades i natt i en singelolycka i Sörmjöle.
Olyckan inträffade vid… ?