Nyheter
Fritidsresor Pascha Bays poolområde.

Mystisk magsjuka drabbar turister i Alanya

Publicerad 29 juli 2013 (uppdaterad 29 juli 2013)

Nyheter Flera barn på fritidsresors hotell i Alanya, Turkiet, har drabbats av någon märklig typ av magsjuka. Ingen vuxen har har insjuknat, enligt Expressen.

FÖLJ ÄMNEN

34 barn mellan 1 och 11 år har tagits till sjukhus. Flera av barnen har fått antibiotika och dropp, skriver Aftonbladet.

21 av barnen rapporteras få spendera natten där. Barnen insjuknade på det fyrstjärniga hotellet Pascha Bay under söndagskvällen och natten mot måndag.

De insjuknade har, enligt expressen, drabbats av diarréer och kräkningar. Samtliga drabbade är från de nordiska länderna, 19 av de ska vara från Sverige.

 

  • sara s

    hoppas alla klarar sig, spec. barnen. Själv reser jag mkt med barn och jag förstår inte varför alla åker till just Turkiet när det är så trevligt och billigt o vara i Cypern, spec. de hotell som är Blue villige för barnfamiljer. Vi kanske vill till Turkiet och bli lurade på pengar eller nu i detta fall sjuka.
    Förra året var det ett 5 stjärnig hotell i turkiet där både barn och vuxna fick magsjuka och folk spydde ner hela hottellet.

Larm om röklukt

Umeå Räddningstjänsten i Umeå har larmats om röklukt i en byggnad i Röbäck.
SOS Alarm uppger att larmet gäller en industribyggnad på Täktvägen. ?

Räddnigstjänsten uppger att man är på väg till platsen, men att det ännu inte finns …

Artikeln innehåller ett bildspelBildspel
Umeåprofiler får stor summa pengar

Umeåprofiler får stor summa pengar

Sport Riksidrottsförbundets och Svenska Spels elitidrottsstipendium för 2016-2017 har delats ut.
Elitidrottsstipendiet delas årligen ut till elitidrottare som studerar på minst halvfart på universitet, högskola eller annan eftergymnasial utbildning. Totalt 75 idrottare från olika idrotter får 50 000 kronor … ?

Butikskedja utökar i länet

Butikskedja utökar i länet

Affärsliv24 Coop ska utöka med en butik i Skellefteå. Det meddelades på en presskonferens i Stadshuset på onsdagseftermiddagen.
Butiken ska ligga vid växthusen intill E4-­rondellen på Norrböle. Kommunstyrelsen i Skellefteå har undertecknat ett markanvisningsavtal, nu inleds processen med detaljplanering.
Förhoppningen … ?