Nyheter
Fritidsresor Pascha Bays poolområde.

Mystisk magsjuka drabbar turister i Alanya

Publicerad 29 juli 2013 (uppdaterad 29 juli 2013)

Nyheter Flera barn på fritidsresors hotell i Alanya, Turkiet, har drabbats av någon märklig typ av magsjuka. Ingen vuxen har har insjuknat, enligt Expressen.

FÖLJ ÄMNEN

34 barn mellan 1 och 11 år har tagits till sjukhus. Flera av barnen har fått antibiotika och dropp, skriver Aftonbladet.

21 av barnen rapporteras få spendera natten där. Barnen insjuknade på det fyrstjärniga hotellet Pascha Bay under söndagskvällen och natten mot måndag.

De insjuknade har, enligt expressen, drabbats av diarréer och kräkningar. Samtliga drabbade är från de nordiska länderna, 19 av de ska vara från Sverige.

 

  • sara s

    hoppas alla klarar sig, spec. barnen. Själv reser jag mkt med barn och jag förstår inte varför alla åker till just Turkiet när det är så trevligt och billigt o vara i Cypern, spec. de hotell som är Blue villige för barnfamiljer. Vi kanske vill till Turkiet och bli lurade på pengar eller nu i detta fall sjuka.
    Förra året var det ett 5 stjärnig hotell i turkiet där både barn och vuxna fick magsjuka och folk spydde ner hela hottellet.

Strömavbrott i Umeå kommun

Nyheter 219 hushåll i området kring Rödåsel och Tavelsjö är för tillfället utan ström.
Umeå Energi meddelar att felsökning pågår och att problemet väntas vara avhjälpt vid 14.30 på torsdagen. ?

Snusilska i Finland

Inrikes Finländska social- och hälsovårdsministeriet ser allvarligt på den ökande snussmugglingen till Finland via Torneå-Haparanda.Kari Paaso, chef på myndighetens enhet för förebyggande arbete, säger att han kommer att ta upp frågan med sina svenska kolleger inom …

Lagkaptenen stannar

Lagkaptenen stannar

Basket Umeås satsning mot ett hägrande SM-guld fortsätter – med lagkaptenen Agnes Nordström som är klar för sitt fjärde år i Udominate Basket.
– Agnes är lagets hjärta och lungor så det känns otroligt bra, dessutom utvecklades … ?