Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Umeå

Ytterligare en kvinna åtalas för rån

Publicerad 14 juni 2013 (uppdaterad 14 juni 2013)

Umeå Nu åtalas ytterligare en kvinna för att ha stulit en mobiltelefon och misshandlat en kvinna vid en cykeltunnel.

En 19-årig kvinna åtalas för rån för att tillsammans med två andra kvinnor ha stulit en Iphone med laddare och hörlurar samt två busskort och en cigarettändare från en kvinna i april i Umeå. Tillsammans ska de ha lurat kvinnan till en cykeltunnel där de sedan höll fast henne, tryckte upp henne mot en vägg, höll för munnen på henne och slog henne med knytnävsslag i ansiktet och huvudet medan de letade igenom hennes fickor.

Tidigare har en 23-årig kvinna dömts för misshandel och övergrepp i rättssak till skyddstillsyn med samhällstjänst i 120 timmar. Hennes 17-åriga väninna dömdes för olaga tvång, stöld och övergrepp i rättssak till ungdomsvård och ungdomstjänst i 35 timmar. Hon ska även betala ytterligare 2 850 kronor i skadestånd till den misshandlade kvinnan.

Andra läste även:

Vad tycker du?

Valfrågan: Vad tycker du?

Umeå Vilken är den viktigaste valfrågan i Umeå? Gör din röst hörd här. ?

Insamling ska hjälpa Mats

Insamling ska hjälpa Mats

Umeå En insamling till Mats Ågren, som krävs på pengar av Umeå kommun för att ha förstört golvet i sin… ?

Coop skjuter upp på Grisbacka

Coop skjuter upp på Grisbacka

Umeå Coop Nord skjuter upp den planerade utbyggnaden av butiken på Grisbacka. Andra byggprojekt går före. ?

Vi tar vårt ansvar

Umeå I dag hoppas jag Umeåbor tittar förbi Utopia där VK ger alla chansen testa valtempen. För det börjar hetta till nu. Endast 15 dagar kvar…. ?

Misshandel på Vasaplan

Umeå Strax efter två natten till lördagen larmades ambulans och polis till en misshandel på Vasaplan i Umeå. Enligt polisen var det en person… ?

Lägenhetsinbrott på Ålidhem

Umeå Sent på fredagskvällen har det varit inbrott i en lägenhet på Magistervägen på Ålidhem i Umeå. Strax efter klockan tolv natten mot lördag… ?

Tyck till om Umeå
Applåden från Umeå