Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Umeå

Ytterligare en kvinna åtalas för rån

Publicerad 14 juni 2013 (uppdaterad 14 juni 2013)

Umeå Nu åtalas ytterligare en kvinna för att ha stulit en mobiltelefon och misshandlat en kvinna vid en cykeltunnel.

En 19-årig kvinna åtalas för rån för att tillsammans med två andra kvinnor ha stulit en Iphone med laddare och hörlurar samt två busskort och en cigarettändare från en kvinna i april i Umeå. Tillsammans ska de ha lurat kvinnan till en cykeltunnel där de sedan höll fast henne, tryckte upp henne mot en vägg, höll för munnen på henne och slog henne med knytnävsslag i ansiktet och huvudet medan de letade igenom hennes fickor.

Tidigare har en 23-årig kvinna dömts för misshandel och övergrepp i rättssak till skyddstillsyn med samhällstjänst i 120 timmar. Hennes 17-åriga väninna dömdes för olaga tvång, stöld och övergrepp i rättssak till ungdomsvård och ungdomstjänst i 35 timmar. Hon ska även betala ytterligare 2 850 kronor i skadestånd till den misshandlade kvinnan.

Ökande råttproblem i Umeå bekämpas med superfälla

Ökande råttproblem i Umeå bekämpas med superfälla

Umeå Skadedjuren ökar i Umeå. Bland annat får Anticimex göra allt fler ingripanden mot råttor. Men nu har de en superfälla till sin… ?

Hyr ut lägenheter under Nolia – till ockerpriser

Hyr ut lägenheter under Nolia – till ockerpriser

Umeå Inför Stora Nolia fylls bostadssidorna av privatpersoner som vill hyra ut sina bostäder. En veckohyra på över 10 000 kronor är inte en… ?

HVB-hem kritiseras efter inspektion

Umeå Två HVB-hem i Umeå kritiseras av Inspektionen för vård och omsorg (IVO). 
HVB-hemmen Pangea och Morgonsol i Umeå har brustit i sina… ?

Solen må skina - men regnet öser ner

Solen må skina - men regnet öser ner

Umeå Umeå må ha toppat solligan förra veckan – men i länet öser regnet ner. Den senaste månaden har Västerbotten fått 150 procent mer regn… ?

Artikeln innehåller ett bildspelBildspel
En halv miljard i omlopp

En halv miljard i omlopp

Umeå Stora Nolia har stor ekonomisk betydelse för Umeå. Nolia har uppskattat att 400 miljoner kronor omsätts på mässområdet och därutöver 80… ?

Tyck till om Umeå
Applåden från Umeå