Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Umeå

Ytterligare en kvinna åtalas för rån

Publicerad 14 juni 2013 (uppdaterad 14 juni 2013)

Umeå Nu åtalas ytterligare en kvinna för att ha stulit en mobiltelefon och misshandlat en kvinna vid en cykeltunnel.

En 19-årig kvinna åtalas för rån för att tillsammans med två andra kvinnor ha stulit en Iphone med laddare och hörlurar samt två busskort och en cigarettändare från en kvinna i april i Umeå. Tillsammans ska de ha lurat kvinnan till en cykeltunnel där de sedan höll fast henne, tryckte upp henne mot en vägg, höll för munnen på henne och slog henne med knytnävsslag i ansiktet och huvudet medan de letade igenom hennes fickor.

Tidigare har en 23-årig kvinna dömts för misshandel och övergrepp i rättssak till skyddstillsyn med samhällstjänst i 120 timmar. Hennes 17-åriga väninna dömdes för olaga tvång, stöld och övergrepp i rättssak till ungdomsvård och ungdomstjänst i 35 timmar. Hon ska även betala ytterligare 2 850 kronor i skadestånd till den misshandlade kvinnan.

Överklagar rivningsbeslut

Umeå Västerbottens medicinhistoriska förening kommer överklaga byggnadsnämndens beslut att riva det gamla länslasarettet.
- Vi anser att… ?

Man häktad efter vansinnesfärd

Umeå Den man som misstänks för en rad olika brott efter intensiv polisjakt har nu häktats.
Det var i torsdags som två privatpersoner tvingades… ?

Efter mardrömsstart kom kunderna

Efter mardrömsstart kom kunderna

Umeå En varmare dag behövdes för att kunderna skulle hitta till Skeppsbron och matvagnarna. Även om det inte var rusning fanns en positiv… ?

Smarta miljölösningar

Umeå Tillsammans med belgiska Ghent och skotska Glasgow vill nu Umeå delta i ett EU-projekt för att leda utvecklingen av smarta och hållbara… ?

Mardrömsstart - men med solen hittade kunderna

Umeå Efter en tuff helg med dåligt väder fick foodcourten på Skeppsbron äntligen fint väder. ?

Tyck till om Umeå
Applåden från Umeå