Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Umeå

Ytterligare en kvinna åtalas för rån

Publicerad 14 juni 2013 (uppdaterad 14 juni 2013)

Umeå Nu åtalas ytterligare en kvinna för att ha stulit en mobiltelefon och misshandlat en kvinna vid en cykeltunnel.

En 19-årig kvinna åtalas för rån för att tillsammans med två andra kvinnor ha stulit en Iphone med laddare och hörlurar samt två busskort och en cigarettändare från en kvinna i april i Umeå. Tillsammans ska de ha lurat kvinnan till en cykeltunnel där de sedan höll fast henne, tryckte upp henne mot en vägg, höll för munnen på henne och slog henne med knytnävsslag i ansiktet och huvudet medan de letade igenom hennes fickor.

Tidigare har en 23-årig kvinna dömts för misshandel och övergrepp i rättssak till skyddstillsyn med samhällstjänst i 120 timmar. Hennes 17-åriga väninna dömdes för olaga tvång, stöld och övergrepp i rättssak till ungdomsvård och ungdomstjänst i 35 timmar. Hon ska även betala ytterligare 2 850 kronor i skadestånd till den misshandlade kvinnan.

"Tjuven var nog mer rädd för mig än jag för honom"

"Tjuven var nog mer rädd för mig än jag för honom"

Umeå Ellinor Klingvall, verksamhetschef på restaurangen Bus Stop i Umeå upptäckte en man när han tog pengar ur kassan. – Jag blev mest arg och… ?

"Välj något som du brinner för"

"Välj något som du brinner för"

Umeå Alla dessa livsavgörande val. Förra veckan anordnades öppet hus på Midgårdsskolan för att guida höstens blivande ettor inför… ?

TV: "Söker inspiration"

Umeå Förra veckan anordnades en informationskväll på Midgårdsskolan i Umeå för att guida högstadieeleverna inför gymnasievalet. Se rektorns tips… ?

Gamla biblioteket i ny debatt

Gamla biblioteket i ny debatt

Umeå Framtiden för Umeås gamla stadsbibliotek har varit föremål för diskussion den senaste veckan. Vid måndagens kommunfullmäktige togs frågan… ?

Svängde i fråga om vindkraft

Umeå På två veckor svängde kommunpolitikerna angående den planerade vindkraftparken kring Högaliden, Botsmark.
I kommunstyrelsen beslutade man… ?

Tyck till om Umeå
Applåden från Umeå