Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Umeå

Får inte behålla p-plats

Publicerad 3 maj 2013 (uppdaterad 3 maj 2013)

Umeå En kvinnan får inte behålla sin p-plats enligt bostadsrättsföreningen eftersom hon inte ständigt har en bil parkerad på platsen.

En kvinna i Umeå anmäler sin bostadsrättsförening till Diskrimineringsombudsmannen.

Kvinnan bor sedan tre år i en bostadsrättsförening i centrala Umeå. Hon hyr där en parkeringsplats som hon använder sporadiskt eftersom hon inte alltid har tillgång till bil. Hon anser att stämningen varit god ända tills det kom ut att hon konverterat till islam genom att hon började använda slöja.

Vid ett tillfälle i december 2012, efter att hon varit på bild i tidningen med slöjan, kom ordföranden i bostadsrättsföreningen fram till henne och meddelade att hon inte längre fick ha kvar sin parkeringsplats eftersom hon inte alltid hade en bil där. Senare ringer ordförande upp kvinnan och meddelar i bryska ordalag att hon måste säga upp parkeringen omedelbart vilket kvinnan vägrar eftersom det i kontraktet inte står något om att parkeringen inte får vara tom.

Ett par dagar senare kommer ett beslut från bostadsrättsföreningen  där de beslutat att man måste äga en bil för att få hyra en parkeringsplats.

Kvinnan anser att hon blivit diskriminerad på grund av sin religion.

Skadegörelse på inlämnad bil

Umeå En bil som lämnats in till Burlins Motor i Umeå har utsatts för stöld och skadegörelse under natten mot onsdag.
Bilen stod ute på Burlins… ?

Silberskys klient häktad

Silberskys klient häktad

Umeå Även den 42-årige mannen har häktats, på sannolika skäl misstänkt för mord på den 46-årige mannen i Rönnäs utanför Vilhelmina.
På onsdagen… ?

De här tar landstingets topposter

De här tar landstingets topposter

Umeå I dag ska landstingsfullmäktige välja ledamöter och ersättare till landstingets styrelser och nämnder under valperioden 2015 till 2018. I… ?

Blytung statistik inför derbyt - Iksu överlägset

Blytung statistik inför derbyt - Iksu överlägset

Umeå Iksu har vunnit 20 av de senaste 27 derbymatcherna mot IBK Dalen. Tung statistik som Dalen hoppas förbättra i kvällens avsnitt av ”slaget… ?

Försökte frakta amfetamin till Umeå - tre män åtalas

Umeå Tre män, en av dem boende i Umeå, står åtalade för att ha försökt smuggla ett stort parti narkotika till Umeå.
Det var tidigare i höst som… ?

Tyck till om Umeå
Applåden från Umeå