Torbjörn Jakobsson/Per Landfors

Ågren upprörd över Spirics uppträdande

Umeå.
Anders Ågren (M) är upprörd över Tamara Spirics (V) uppträdande under måndagens kommunfullmäktige i Umeå.
Jonas Lindsköld
Uppdaterad 29 april 2013 kl. 11:39

På facebook kritiserar han att Tamara Spiric, som är ordförande i styrgruppen för kvinnohistoriska muséet, valde att vara utanför fullmäktigesalen under debatten om styrgruppen.

"Tamara Spiric, tillika ordförande i styrgruppen, valde att inte vara inne i salen under debatten trots att hon är huvudpersonen. Detta med motivet, som hon sen tog från talarstolen, att hon inte "vill bli behandlad som skit". Ok. Nej, det vill nog ingen. Men i en demokrati måste makthavare accepterade att bli granskade. Makthavare måste acceptera att man blir ifrågasatt. Att man kan bli kritiserad. Det gäller inte bara sossar och moderater om nu Spiric trott detta", skriver Anders Ågren.

Stöd för Spiric

Tamara Spiric hade dock även allierade i fullmäktigesalen under måndagsförmiddagen. Lasse Jacobson (V) sa såhär i talarstolen, enligt Allan Fjällströms liverapport från fullmäktige:

- Den här interpellationen är ett lågvattenmärke. Jag har aldrig sett den här typen av personangrepp via ombud. Här försöker man skjuta muséet i sank genom angrepp på Tamara Spiric (V). Som alltid när kvinnor vill synas så är det vissa män som på olika sätt försöker. Folkpartiet var först, sedan kom kristdemokraterna och sedan moderaterna. Det är djupt otrevligt att gå till personangrepp på det här viset.

Även Nasser Mosleh (MP) uttryckte sitt stöd för Spiric:

- Charlotta och Tamara har kanske blivit osams. Det är synd att hon inte är med och förklarar. Tjänstemän har rätt att sluta när de vill. Vi ska inte hänga politiker för det. Vi ska inte jaga Tamara för det här, sa han.

Veronica Kerr (KD) gav svar på tal:

- Det finns saker som måste klargöras. Det var full enighet när motionen bifölls 2010. Vi har ifrågasatt hur styrgruppen har tillsatts. Vi fick en plats utan att vi visste om det. Jag var med en månad men lämnade. För oss var det ingen prioriterad verksamhet. Att kalla det politiskt krypskytte är fel.

Läs Allan Fjällströms liverapport från måndagens fullmäktige här!

Annons
FÖLJ ÄMNEN
Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Denna artikel beskriver det vi känner till just nu. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats. Läs mer här
Annons
Annons
Västerbottens-Kuriren
facebooktwitterinstagramrss
phone
  • Växeln
  • 090-17 60 00
  • Redaktionen
  • 090-17 60 10
  • 090-17 60 11
geo
  • Besöksadress
  • VK
  • Förrådsvägen 9
  • 901 70 Umeå
Ansvarig utgivare: Ingvar Näslund | © Copyright Västerbottens-Kuriren | Allt material på sajten är skyddat enligt upphovsrätten