Umeå
Torbjörn Jakobsson/Per Landfors

Ågren upprörd över Spirics uppträdande

Publicerad 29 april 2013 (uppdaterad 29 april 2013)

Umeå Anders Ågren (M) är upprörd över Tamara Spirics (V) uppträdande under måndagens kommunfullmäktige i Umeå.

FÖLJ ÄMNEN

På facebook kritiserar han att Tamara Spiric, som är ordförande i styrgruppen för kvinnohistoriska muséet, valde att vara utanför fullmäktigesalen under debatten om styrgruppen.

”Tamara Spiric, tillika ordförande i styrgruppen, valde att inte vara inne i salen under debatten trots att hon är huvudpersonen. Detta med motivet, som hon sen tog från talarstolen, att hon inte ”vill bli behandlad som skit”. Ok. Nej, det vill nog ingen. Men i en demokrati måste makthavare accepterade att bli granskade. Makthavare måste acceptera att man blir ifrågasatt. Att man kan bli kritiserad. Det gäller inte bara sossar och moderater om nu Spiric trott detta”, skriver Anders Ågren.

Stöd för Spiric

Tamara Spiric hade dock även allierade i fullmäktigesalen under måndagsförmiddagen. Lasse Jacobson (V) sa såhär i talarstolen, enligt Allan Fjällströms liverapport från fullmäktige:

– Den här interpellationen är ett lågvattenmärke. Jag har aldrig sett den här typen av personangrepp via ombud. Här försöker man skjuta muséet i sank genom angrepp på Tamara Spiric (V). Som alltid när kvinnor vill synas så är det vissa män som på olika sätt försöker. Folkpartiet var först, sedan kom kristdemokraterna och sedan moderaterna. Det är djupt otrevligt att gå till personangrepp på det här viset.

Även Nasser Mosleh (MP) uttryckte sitt stöd för Spiric:

– Charlotta och Tamara har kanske blivit osams. Det är synd att hon inte är med och förklarar. Tjänstemän har rätt att sluta när de vill. Vi ska inte hänga politiker för det. Vi ska inte jaga Tamara för det här, sa han.

Veronica Kerr (KD) gav svar på tal:

– Det finns saker som måste klargöras. Det var full enighet när motionen bifölls 2010. Vi har ifrågasatt hur styrgruppen har tillsatts. Vi fick en plats utan att vi visste om det. Jag var med en månad men lämnade. För oss var det ingen prioriterad verksamhet. Att kalla det politiskt krypskytte är fel.

Läs Allan Fjällströms liverapport från måndagens fullmäktige här!

 • Stormshield

  Jag tycker det vore intressant att veta vad det varför ”personangrepp” hon utsattes för.

 • Olle

  Lasse Jacobson (V) symboliserar Sverige idag. Så fort man kritiserar en person så kommer man direkt ur sakfrågan genom att påstå följande; Ni kritiserar bara mig för att jag är kvinna, Ni kritiserar mig bara för att jag är invandrare och så vidare. Nu kritiserades inte PERSONEN utan SAKFRÅGAN!

 • Björn Johansson

  Bra Tamara. Du är en stark kvinna och du behövs. Ågren skakar över sådana kvinnor som du. Inget borgarna välkomnar, kvinnr som kan säga från.

  • Rätt ska vara rätt!

   Vilken löjlig och osaklig kommentar! Det var agerandet, inte personen han ifrågasatte.

  • Robin

   Vad i kritiken är osakligt?

   • ledif

    ”Det är inte lönt att försöka förklara för den som inte begriper”

    • Sigge

     I detta fall är det ju de som ombeds förklara som inte begriper. Det är därför de inte kan bemöta kritik sakligt utan undviker sakfrågan med floskler.

  • anders

   Maud Olofssson är väl rätt bra på att säga ifrån men när hon gjorde det som minister så fick ju hela Sverige spader. Få se nu, hon var väl borgerlig?

 • Lena Wahlberg

  Ågren m.fl har verkligen svårt att acceptera kvinnan i politiken och attackerar därför gärna. etta påminner lite om då man va liten och man som kille värnade om sin markbit i sandlådan. Småtjejerna skulle vara på gungan. Tamara har kvinnornas stöd. Tamara gjorde rätt.

  • Arne BK

   Det här är bara TRAMS. Så fort någon kritiseras så är det pga hon är kvinna med makt. Fokusera på vad som är riktigt istället för att hitta hjärnspöken.

  • Hasse

   Vad är det hon gjort rätt? Att få flera inkl. projektledare att sluta.
   Jag tycker att som är på hennes sida skulle försöka hjälpa henne mer då hon bevisligen inte klarar uppgiften.
   Iden med museet är inte fel men kanske för stor uppgift för Tamara.

 • Olle BK

  Modernt att ta det via FaceBook…

 • Erik

  I min värld får offentliga personer som handskas med skattemedel utstå granskning. Oavsett om det är en man eller kvinna. Oavsett om det är en som är född i Sverige eller i något annat land. Svagt av de styrande i Umeå att inte tillåta granskning av TM:s ministerstyre. Det borde finnas ett KU på kommunal nivå

 • Storskruven

  Att låta en kommunist som T fatta ekonomiska beslut är lika klokt som att låta en katt vakta en öppen sardinburk. Kommunister kan inte hantera pengar……

  • Karl M

   Och skulle man händelsevis kunna är det proletariatet som betalar.

   • Storskruven

    Och jag som levde i en tro att skatteskalan var progressiv…….d.v.s. de som tjänar mer betalar mer.

 • Holger Karlsson

  Positivt tänkt och uttryckt! Dessvärre lär dina förhoppningar komma på skam. Latituden och kommunens gåsleverproletariat omöjliggör nog detta.

Har överklagat Scharinska-försäljningen

Har överklagat Scharinska-försäljningen

Umeå I tisdags klubbade kommunstyrelsens arbetsutskott försäljningen av den anrika… ?

replik: Skidanläggning positiv för Tavelsjö

Umeå (2017-03-24) Henrik Sundén vill mörklägga Tavelsjö – i sitt inlägg (23/2) där… ?

Brister i kommunens nya organisation

Brister i kommunens nya organisation

Umeå 1 januari 2010 införde Umeå kommun en ny organisation med en gemensam… ?

”Dags att ge personalen arbetsro”

”Dags att ge personalen arbetsro”

Umeå – Det här experimentet har pågått i sju år. Nu är det dags att ge personalen… ?

Hemtjänsten jagad av parkeringsvakten

Hemtjänsten jagad av parkeringsvakten

Umeå Filip Linder skulle hämta upp en man i rullstol vid sitt hem på Haga. Men det… ?