Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Åsele
Gunilla Sjögren Åselenappet pågår och Christer Gjerswold är en av deltagarna.

Åselenappet avgörs på lördagen

Publicerad 23 mars 2013 (uppdaterad 23 mars 2013)

Åsele Åselenappet avgörs på lördagen. Moroten till att lösa startkort är chansen att vinna en bil och storfiskaren får 20 000 kronor.

1430 stycken hade löst startkort i årets upplaga av Åselenappet. Drygt hälften av dessa befann sig på isen med ett pimpelspö i handen.

Mellan klockan 12.00 till 14.00 pågick tävlingen och klockan 15.00 dras vinnaren av den bil som lottas ut. Då får också årets vinnare av tävlingen ta emot prischecken på 20 000 kronor.

Artikeln innehåller ett bildspelBildspel
Han bygger nya hus i gammal teknik

Han bygger nya hus i gammal teknik

Åsele Pascal Borer, som flyttat från Schweiz till Sverige, vill utveckla gamla timmertraditioner och bygga ekologiska hus i stolpteknik. Basen… ?

Miljardsatsning ska korta vårdköer

Åsele Kötiderna ska bli kortare och kvaliteten inom cancervården högre. Under fyra år satsas 500 miljoner kronor per år på en ny modell av den… ?

Satsning för småkommuner

Åsele Tre destinationsbolag i inlandet har planer på att starta det nya turistprojektet Intill, en förkortning av Innovativ turism i… ?

En broderad berättelse om Sagavägens historia

Åsele Det var drygt tio år sedan bonaden började sys. Nu är den nästan klar och i söndags invigdes en utställning med den nu 52 meter långa… ?

Smart satsa på Grand

Åsele Kostnaderna för Region Västerbottens Granddagar har diskuterats flitigt.
1,6 miljoner kronor går det loss på när de 25-årsjubilerar.
Det… ?