Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Umeå

Polisens överklagan ogillas

Publicerad 7 mars 2013

Umeå Kraftigt påverkad av hallucinogena droger slog 22-åringen en polis vid ett gripande.

22-åringen ska ha varit starkt påverkad av hallucinogena droger vid tillfället. När polis kom till lägenheten i Umeå betedde sig 22-åringen som besatt. Han vankade fram och tillbaka och skrek obegripliga saker. Enligt 22-åringen ”föll” han mellan olika världar och var tvungen försvara sig.

Hovrätten anser därför att 22-åringen visserligen slog polismannen med uppsåt, men att han inte hade för avsikt att slå polisen i hans tjänsteutövning.
Därför ogillas åtalet angående våld mot tjänsteman alternativt misshandel och tingsrättens dom fastställs.
Polismannen yrkade på skadestånd för kränkning, sveda och värk vilket också ogillades.

22-åringen är dömd för olovlig körning i december. När han stoppades av polis upptäcktes en kockkniv samt en fällkniv i bilen. 22-åringens påstående om att han inte kände till knivarna kan inte överbevisas vilket gör att åtalet om brott mot knivlagen ogillas.

Medborgarnas inflytande utreds

Medborgarnas inflytande utreds

Umeå Förslaget att skrota medborgarförslagen stoppas tillfälligt. Efter votering beslöt kommunfullmäktige i Umeå att frågan ska utredas.
Sedan… ?

Riedl KU-anmäler regeringen

Riedl KU-anmäler regeringen

Umeå Edward Riedl, kristdemokratiskt riksdagsledamot från länet, KU-anmäler regeringen angående beslutet att utse en statlig förhandlingsperson… ?

Försökte styra bil i diket

Umeå Kvinnan mådde dåligt och ville inte leva längre. När hon färdades som passagerare i en bil tog hon tag i ratten för att få bilen att gå av… ?

Olofsdal ute på granskning

Umeå Detaljplanen för bostadsområdet på Olofsdal inom Marieområdet som bland annat kommunägda Bostaden planerar för är nu ute på granskning.
På… ?

Fortsatt förtroende för Armgren

Fortsatt förtroende för Armgren

Umeå Ted Armgren har fått tävla varje världcuphelg i höst. Det får han fortsätta göra i början på 2015.
  ?

Förbundskapten Johan…

Tyck till om Umeå
Applåden från Umeå