Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Umeå

Polisens överklagan ogillas

Publicerad 7 mars 2013

Umeå Kraftigt påverkad av hallucinogena droger slog 22-åringen en polis vid ett gripande.

22-åringen ska ha varit starkt påverkad av hallucinogena droger vid tillfället. När polis kom till lägenheten i Umeå betedde sig 22-åringen som besatt. Han vankade fram och tillbaka och skrek obegripliga saker. Enligt 22-åringen ”föll” han mellan olika världar och var tvungen försvara sig.

Hovrätten anser därför att 22-åringen visserligen slog polismannen med uppsåt, men att han inte hade för avsikt att slå polisen i hans tjänsteutövning.
Därför ogillas åtalet angående våld mot tjänsteman alternativt misshandel och tingsrättens dom fastställs.
Polismannen yrkade på skadestånd för kränkning, sveda och värk vilket också ogillades.

22-åringen är dömd för olovlig körning i december. När han stoppades av polis upptäcktes en kockkniv samt en fällkniv i bilen. 22-åringens påstående om att han inte kände till knivarna kan inte överbevisas vilket gör att åtalet om brott mot knivlagen ogillas.

Jaktsnack drog fullt hus

Jaktsnack drog fullt hus

Umeå Att jakt är intressant visar den föreläsning om rovdjursjakt som Robert Salomonsson höll på Nolia på måndagen. Det fanns inte sittplatser… ?

Tjejer som jagar sätter ny färg på skogen

Tjejer som jagar sätter ny färg på skogen

Umeå Fler och fler tjejer intresserar sig för jakt. Det märks också i utbudet av jaktprylar på Noliamässan. Nu finns det såväl rosa kepsar,… ?

Kräver stopp på fakturaavgifter

Kräver stopp på fakturaavgifter

Umeå Varor eller tjänster köps in till ett pris, men när räkningen kommer har den blivit dyrare. Det är vanligt att företag i dag tar ut en… ?

Låga löner för Umeås ungdomar

Umeå Under sommaren får många ungdomar möjligheten till att få tjäna några extra kronor via kommunala sommarjobb. I Umeå erbjuds endast 16-åriga… ?

Här är djuret som är skyldig till rovdjursattacken

Här är djuret som är skyldig till rovdjursattacken

Umeå Under måndagen besökte en av Länsstyrelsens naturbevakare Granö för att säkra spår efter helgens misstänka vargattack. Där två burar… ?