Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Umeå
Scanpix

Skadade sambo med nyckel

Publicerad 7 mars 2013

Umeå En man döms för att ha misshandlat sin sambo.

En man i Umeå ska i november 2012 ha misshandlat sin dåvarande sambo genom att knuffa henne, nypa samt skurit eller rispat henne i ansiktet med en nyckel.

Mannen, som är 30-års åldern, döms för misshandel till villkorlig dom med 50 timmars samhällstjänst. Han ska även betala ett skadestånd på 10 600 kronor till kvinnan.

Lodjursstammen ökar igen

Lodjursstammen ökar igen

Umeå Lodjuren har blivit fler i Norrland. Beståndet har ökat särskilt i Norrbotten och Jämtland, visar den senaste inventeringen.
I… ?

Framtidens sjukvård finns på nätet

Framtidens sjukvård finns på nätet

Umeå Under Almedalsveckan arrangerade landstinget Västerbotten ett seminarium på temat Kris i primärvården – en möjlighet till utveckling…. ?

Artikeln innehåller ett bildspelBildspel
Snart öppnar Tapas

Snart öppnar Tapas

Umeå Fyra månader har gått och snart är det dags för restaurangen Tapas i Umeå att slå upp portarna till den totalrenoverade lokalen.
Om lite… ?

Strömpilen utan ström - all försäljning nere

Umeå Försäljningen på Strömpilen i Umeå ligger nere på grund av ett längre strömavbrott.
Det var på fredagseftermiddagen som strömmen försvann… ?

Snart öppnar Tapas

Umeå Om cirka en vecka öppnar Tapas igen efter totalrenoveringen och det finns några nyheter som kommer att möta besökarna. ?