Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Umeå

Hade narkotika och knivar

Publicerad 7 mars 2013

Umeå Att gå omkring med både narkotika och knivar på sig var vad som fällde två män i Umeå tingsrätt.

Två män i Umeå döms nu för narkotikabrott sedan de haft narkotika på sig och även brukat den. Båda männen är i 20-årsåldern, och den ena av dem döms även för brott mot knivlagen då han påträffats med två knivar på allmän plats. Mannen sa att knivarna var till för att peta naglarna samt öppna burkar och dylikt, men det ansågs inte göra innehavet befogat.

Den ene mannen erkände ringa narkotikabrott. Mannen med knivarna säger sig däremot inte veta hur amfetamin kunde visas i hans urin.

De döms båda till dagböter på 1 500 respektive 2 500 kronor vardera.

Kändisförfattare på Dragonskolan

Kändisförfattare på Dragonskolan

Umeå Författaren Jonas Hassen Khemiri som bland annat skrivit Jag ringer mina bröder och ett öga rött besökte Dragonskolan på fredagen. Och i… ?

Vandaler härjar på Umeåskola

Umeå Vandaler har hela hösten härjat på Umeåskolan, sedan augusti har man gjort 18 polisanmälningar.
Lampor har slagits sönder, egendom har… ?

Privatpersoner lagar avgrävd väg

Umeå En konflikt med Vägverket ledde till att gamla landsvägen till Hörnefors grävdes av. Nu tar privatpersoner saken i egna händer och lagar… ?

Tar bussen då båten står på land

Tar bussen då båten står på land

Umeå Wasaline är på service efter nyår och ställer till det för de som studerar i Umeå. Nu har studenter löst problemet genom att sätta in en… ?

Kyrkan vill att fler ska få julklappar

Kyrkan vill att fler ska få julklappar

Umeå Svenska kyrkan i Umeå vill att fler människor ska få julklappar. Kyrkans diakoner tar nu initiativ till en insamling av presentkort till… ?

Tyck till om Umeå
Applåden från Umeå