Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Nära
Scanpix

Vill mammografera mera

Publicerad 7 mars 2013

Var fjärde kvinna som drabbas av bröstcancer är över 75 år. Att de inte har rätt till mammografi är åldersdiskriminering, tycker folkpartisten Marianne Normark.

Normark har nu lagt in en motion där hon föreslår att det inte bara är kvinnor mellan 40 och 74 år som ska ha tillgång till mammografi, vilket är fallet just nu i länet. Hennes argument är att många äldre drabbas av bröstcancer och att siffrorna beräknas öka.

– Äldre kvinnor ska ha samma rätt till hälsoundersökning av sina bröst, vård och behandling som yngre kvinnor. Allt annat är att betrakta som åldersdiskriminering, säger Marianne Normark i ett pressmeddelande.

  • Kjell Nilsson

    Bra gjort Marianne! Det blir allt tydligare att äldre inte ska få ta del avsamhällets tjänster som de verkligen gjort sig förtjänta av. Åldersdiskriminering är rätt utryckt.

  • Sofia 77

    ”Så ska det låta” !!

Många poliser anmäls - få döms

Många poliser anmäls - få döms

Varje år anmäls tusentals poliser, men det är endast en av hundra anmälningar som leder till fällande dom eller strafföreläggande.

Ungdom flög 23 meter

Ungdom flög 23 meter

En av ungdomarna som blev påkörd på tegsbron flög 23 meter.

Laddar för stugsista

Laddar för stugsista

På lördag är det stugsista, med god mat, trivsel och tända brasor.

Romanstik folkabuss

Romanstik folkabuss

Umeåbloggaren Anna Åkersten Wiklund har inrett sin eftertraktade folkabuss romantiskt och bohemiskt

Kolla in racerbåten!

Kolla in racerbåten!

Bo Zolland designade sin egen racerbåt.