Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Nära
Scanpix

Vill mammografera mera

Publicerad 7 mars 2013

Var fjärde kvinna som drabbas av bröstcancer är över 75 år. Att de inte har rätt till mammografi är åldersdiskriminering, tycker folkpartisten Marianne Normark.

Normark har nu lagt in en motion där hon föreslår att det inte bara är kvinnor mellan 40 och 74 år som ska ha tillgång till mammografi, vilket är fallet just nu i länet. Hennes argument är att många äldre drabbas av bröstcancer och att siffrorna beräknas öka.

– Äldre kvinnor ska ha samma rätt till hälsoundersökning av sina bröst, vård och behandling som yngre kvinnor. Allt annat är att betrakta som åldersdiskriminering, säger Marianne Normark i ett pressmeddelande.

  • Kjell Nilsson

    Bra gjort Marianne! Det blir allt tydligare att äldre inte ska få ta del avsamhällets tjänster som de verkligen gjort sig förtjänta av. Åldersdiskriminering är rätt utryckt.

  • Sofia 77

    ”Så ska det låta” !!

Hårt drabbat av skadegörelse

Hårt drabbat av skadegörelse

Krossade rutor, ovälkommet klotter och stulna prylar. Umeå kulturhus i gamla lokstallarna har vid ett flertal gånger utsatts för skadegörelse.

Ny restaurang och matbutik

Ny restaurang och matbutik

I huset ska Tomtebo inom kort få en ny restaurang, en närlivsbutik och en frisör.

Premiär och derby i Umeå

Premiär och derby i Umeå

Mariehems SK möter Umeå södra FF i den första matchen efter sommaruppehållet i division 1 norra.

Ödehusets ägare häktad för stölder

Ödehusets ägare häktad för stölder

31-åringen som bott i skogen och utfört ett flertal inbrott är samma man som äger huset som använts i knarkhärvan i Skellefteå.

Mer regn på väg

Mer regn på väg

Ett regnområde är på väg in över länet enligt SMHI:s prognos. 

Bestals av kramig tjuv

Mannen fick en kram men blev en plånbok fattigare.