Nyheter
MSC Cruises Nu vill fler svenskar åka på kryssning.

Ökat intresse för kryssningar

Publicerad 8 mars 2013

Nyheter Kryssningsresor blir allt mer populära bland svenskar. Resor till Medelhavet hör till de mest beställda, med Istanbul och Barcelona i topp.

FÖLJ ÄMNEN

Att semestra från båten är en reseform som ökar i popularitet i Sverige. Kryssningsföretaget MSC Cruises har hittills i år sålt 20 procent fler resor jämfört med förra året och menar att folk börjar upptäcka reseformens särskilda charm.
– Att resa på kryssning är som att bo på ett flytande hotell. Man vaknar upp på nya spännande platser varje morgon, utan tröttsamma transporter och tidskrävande uppackningar, säger Claes Tamm, vd på företaget.
Enligt honom gynnas båtturismen av att allt ingår i priset, vilket passar dem som vill veta exakt hur mycket de spenderar på semestern. Men det gynnsamma valutaläget är också en förklaring till att svenskar köper fler resor och kryssningar.

Västra medelhavet populärt
Det som bokar bäst inför sommaren är kryssningar i västra medelhavet med stopp i exempelvis Rom, Mallorca och Sicilien, uppger MSC Cruises.  
Även Globetrotter rapporterade nyligen om en kraftigt ökad försäljning av kryssningar. Deras bokningar har ökat med 55 procent sedan nyår. Enligt dem är det mest efterfrågade båtresor i Västindien. Mest ökar dock kryssningarna i Sydamerika och Asien.

MSC Cruises mest populära sommarkryssningar
1. Istanbul, Turkiet
2. Barcelona, Spanien
3. Rom, Italien
4. Venedig, Italien
5. Dubrovnik, Kroatien

Häktad för barnvåldtäkter

Inrikes En man i 40-årsåldern i Jönköping har häktats misstänkt för att ha våldtagit en minderårig flicka, rapporterar lokala medier.Han är häktad på sannolika skäl misstänkt för fem våldtäkter under det senaste året, men utredningen pekar …

Gisslandrama på restaurang

Utrikes Beväpnade män har tagit sig in i en restaurang i Dhaka i Bangladesh, uppger polisen. Enligt vittnesuppgifter har angriparna tagit gisslan.USA:s ambassad i Dhaka skriver på Twitter att skottlossning hörts i samband med angreppet.Restaurangen, som …

Ännu en dödlig attack

Utrikes En israelisk man dödades och hans hustru och två barn skadades i samband med att familjens bil besköts på Västbanken på fredagen. Mannen miste livet när bilen kraschade efter attacken.Israeliska styrkor söker efter en gärningsman …