Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Robertsfors

”Dålig info från kommunen”

Publicerad 7 mars 2013

Robertsfors Flera Robertsforsbor hörde i går av sig om ledsna barn som inte kom med bussen till Bygdsiljum. De skyllde då dålig information om sportlovsaktiviteter på fritidsansvarige.

Insändarna haglade in på vk.se med missnöjda kommentarer över sportlovsaktiviteterna. Främst gällde det bussresan till Bygdsiljum som ett antal barn missat eftersom de inte fått någon information om vart bussen skulle gå ifrån, bara när.

”Hade tänkt fara dit med dottern idag men så blev det ej för att dom INTE kan plasera ut VART I FRÅN bussen ska gå så dotter och jag vänta förbrillt på bussen på busstation i förhoppning den skulle dyka upp men så var ju inte fallt den stanna på OK,” skrev en läsare som kallade sig Mamma till en besviken unge, på onsdagen.

”Om man är nyinflyttad så kanske man inte vet att bussen gått från OK de senaste 20 åren. Vår dotter blev väldigt ledsen när hon missade sportlovs åkning i Bygdsiljum”, konstaterade en annan läsare som kallade sig Inget självklart.

Även om inte alla insändare var överens om att det var kommunens skyldighet att skriva ut platsen på hemsidan så höll ändå de flesta med och undrade ”hur svårt kan det vara att informera om var bussarna ska plocka upp barnen?”.

Fritidsansvarige Michael Norén svarade så med en egen insändare på vk.se senare samma dag:

”Härmed gör jag en Pudel. Jag kan hålla med om att det finns otydligheter i Sportlovsprogrammet avseende skidåkningen. Jag hade inte en tanke på att det var otydligt om vart bussen går ifrån och har så varit i ett antal år. Det ber jag om ursäkt för,” skriver Norén.

  • ToesN

    Från OK senaste tjugo åren? Jag är då 23och jag har åkt den bussen när jag gick i skolan och då har då jag alltid åkt från f.d. busstationen.

Känseln hjälper Anders i jobbet

Känseln hjälper Anders i jobbet

Robertsfors Att ha en funktionsnedsättning behöver inte vara ett hinder i arbetslivet. Anders Moritz, som är blind, jobbar på Systembolaget i… ?

Bensinläckage vid förskola

Robertsfors Räddningstjänsten har larmats till Stantorsgatan i Robertsfors där bensin läckt ut vid en förskola.
Enligt SOS alarm handlar det om ett sex… ?

Lista: 11 av 15 bättre för företagen

Robertsfors I elva av länets femton kommuner har företagsklimatet blivit bättre det senaste året. Detta enligt Svenskt näringsliv.
Hur är… ?

17 förlorade jobb inom hemtjänsten

17 förlorade jobb inom hemtjänsten

Robertsfors 17 personer blev utan jobb när Vårdsolen, som bedrivit hemtjänst i Bygdeå, tvingades sluta.
Det var i förra veckan som det privata… ?

Allt fler röstar olika

Robertsfors RÖSTDELNINGEN ÖKAR. En ny undersökning från SCB visar hur svenska väljare i allt högre utsträckning röstar på olika partier i kommun-,… ?