Nyheter
Scanpix

Fler länsbor har katt

Publicerad 7 mars 2013 (uppdaterad 7 mars 2013)

Nyheter I landet minskar antalet katter men det gäller inte för Västerbotten.

FÖLJ ÄMNEN

Antalet katter som sällskapsdjur har under de senaste året minskat i antal i Sverige. Trots det är katten fortfarande det vanligaste sällskapsdjuret. Det finns enligt SCB drygt 1,1 miljoner katter i Sverige.
En förändring som syns i statistiken är också att kattägarna är mer benägna att försäkra den. Försäkringsgraden för katt har ökat från 27 till 36 procent.
– Viljan att försäkra tyder på att allt fler vill kunna kosta på sin katt veterinärvård, säger Patrik Olsson, affärsområdeschef på Agria. För yngre katter är försäkringsgraden ännu högre, nästan 40 procent.
I Västerbotten märks inte trenden om färre katter i hemmen, tvärtom. Här har antalet katter per 1000 invånare ökat med 19 procent mellan år 2006 och 2012.

  • Stara Majka

    Maco maco! Vad trevligt att folk börjar försäkra sina katter i större utsträckning. Det är jättebra om katten får högre status i samhället så att vi kan komma ur synen på dem som luffare och folk kan sluta med sommarkatter eller att köra dom i tvätten osv.

  • Mjao

    Vad trevligt att folk skaffar katter som husdjur. En sak som man också kan tänka på är att frispringande svenska tamkatter tar en hel del mindre djur som byten: ”Uppåt 16 miljoner småfåglar fångas varje år av svenska katter, enligt vissa uppgifter” http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/49754?programid=1027 , http://sn.snf.se/sveriges-natur/artikel.cfm?CFID=5162&CFTOKEN=84092943&id=1440 .

Forwarden förlänger

Forwarden förlänger

Ishockey Vännäs HC har skrivit ett nytt kontrakt med forwarden Daniel Spigerhäll.
Daniel Spigerhäll kom till VHC från Tegs SK. Dessförinnan spelade han i Björklövens juniororganisation och öste in mål i J20 under ett par säsonger. ?

Förra säsongen i Vännäs …

Umeå: Berusade i butik

Lokalt Polisen uppger att två överförfriskade personer skall befinna sig i COOP Forum i Umeå. ?

Männen uppges inte kunna ta hand om sig själva, och polis har skickats.

Misstänkt våldtäkt på förskola

Inrikes En man i 50-årsåldern i Eskilstuna har anhållits, misstänkt för våldtäkt mot barn.Den brottsmisstänkte mannen anhölls natten mot onsdag.— Misstanken är att det här brottet ska ha ägt rum på en förskola i Eskilstuna i …