Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Umeå

Fick brev om att pensionskontot övertrasserats

Publicerad 6 mars 2013 (uppdaterad 6 mars 2013)

Umeå En Swedbank-kund i Umeå fick ett brev hem om att hennes pensionskonto övertrasserats – men brevet var ett felutskick.

”Enligt våra noteringar ligger ditt inlåningskonto inom pensionssparandet på minus med 199,5 kr”. Så stod det i brevet som Swedbank-kunden i Umeå fick hem i brevlådan.
– Det var jättekonstigt, jag trodde att det var en bluff, säger hon.

Och att hennes IP-konto (individuellt pensionssparande) skulle ha övertrasserats stämde inte. När kvinnan kontaktade Swedbank sa telefonisten att det blivit ett fel och att hon bara skulle slänga brevet.

Kvinnan i Umeå är inte ensam om att ha drabbats. Swedbank skriver på sin hemsida att ”ett antal” kunder i Swedbank fått det felaktiga brevet. En man säger till tidningen Norran att han fått höra att 20 000 personer fått brevet när han kontaktade banken.

Anledningen till att de felaktiga breven skickats ut beror på ett fel i bankens system och kunderna behöver inte vidta några åtgärder, skriver Swedbank på sin hemsida. De skriver även att felet nu ska vara åtgärdat, och beklagar att det inträffat.

  • Frågande

    Det har varit mycket konstigt med Swedbank på sistone. Undrar vad som är på G månne?

  • stefan

    -299 va jag

  • Mike

    Helt otroligt hur mycket fel och bedrägerier som Swebank råkar ut för. Hur står folk ut med en sådan här bank?

Forsen byggs om för att rädda fisken

Forsen byggs om för att rädda fisken

Umeå I flera år har lax- och havsöringsbeståndet haft problem med vandringen och passagen i Nedre Baggböleforsen. Nu planerar Vattenfall att… ?

Överklagar rivningsbeslut

Umeå Västerbottens medicinhistoriska förening kommer överklaga byggnadsnämndens beslut att riva det gamla länslasarettet.
- Vi anser att… ?

Man häktad efter vansinnesfärd

Umeå Den man som misstänks för en rad olika brott efter intensiv polisjakt har nu häktats.
Det var i torsdags som två privatpersoner tvingades… ?

Efter mardrömsstart kom kunderna

Efter mardrömsstart kom kunderna

Umeå En varmare dag behövdes för att kunderna skulle hitta till Skeppsbron och matvagnarna. Även om det inte var rusning fanns en positiv… ?

Smarta miljölösningar

Umeå Tillsammans med belgiska Ghent och skotska Glasgow vill nu Umeå delta i ett EU-projekt för att leda utvecklingen av smarta och hållbara… ?

Tyck till om Umeå
Applåden från Umeå