Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Umeå

Fick brev om att pensionskontot övertrasserats

Publicerad 6 mars 2013 (uppdaterad 6 mars 2013)

Umeå En Swedbank-kund i Umeå fick ett brev hem om att hennes pensionskonto övertrasserats – men brevet var ett felutskick.

”Enligt våra noteringar ligger ditt inlåningskonto inom pensionssparandet på minus med 199,5 kr”. Så stod det i brevet som Swedbank-kunden i Umeå fick hem i brevlådan.
– Det var jättekonstigt, jag trodde att det var en bluff, säger hon.

Och att hennes IP-konto (individuellt pensionssparande) skulle ha övertrasserats stämde inte. När kvinnan kontaktade Swedbank sa telefonisten att det blivit ett fel och att hon bara skulle slänga brevet.

Kvinnan i Umeå är inte ensam om att ha drabbats. Swedbank skriver på sin hemsida att ”ett antal” kunder i Swedbank fått det felaktiga brevet. En man säger till tidningen Norran att han fått höra att 20 000 personer fått brevet när han kontaktade banken.

Anledningen till att de felaktiga breven skickats ut beror på ett fel i bankens system och kunderna behöver inte vidta några åtgärder, skriver Swedbank på sin hemsida. De skriver även att felet nu ska vara åtgärdat, och beklagar att det inträffat.

  • Frågande

    Det har varit mycket konstigt med Swedbank på sistone. Undrar vad som är på G månne?

  • stefan

    -299 va jag

  • Mike

    Helt otroligt hur mycket fel och bedrägerier som Swebank råkar ut för. Hur står folk ut med en sådan här bank?

TV: "Äntligen är jag här"

Umeå 27-åringen var nära att komma till klubben redan 2012. Nu är han glad över att äntligen få dra på sig UFC-tröjan.
Hör nya UFC-anfallaren… ?

"Vi jobbar så fort vi kan"

Umeå Var fjärde kommun i landet struntar i tillsynen av att reglerna om tillgänglighet för funktionsnedsatta följs. Hos Umeå kommun utförs viss… ?

Stopp för rörelsehindrade redan i entrén

Umeå Många butiker, affärer och lokaler i Umeå är otillgängliga för rörelsehindrade personer. DHR, tidigare de handikappades riksförbund i Umeå,… ?

Skellefteåanfallaren klar för Umeå FC

Umeå Umeå FC presenterade på torsdagskvällen sitt andra anfallsförvärv.
Radoslaw Erlich lämnar Skellefteå FF för spel i Umeå FC den kommande… ?

Fler länsbor ska få snabbare nät

Fler länsbor ska få snabbare nät

Umeå Turister i Västerbottensfjällen ska i framtiden inte behöva reta upp sig på att de inte kan koppla upp sig på internet. I torsdags skrevs… ?

Tyck till om Umeå
Applåden från Umeå