Robertsfors

Kommunen tar över städningen igen

Publicerad 6 mars 2013

Robertsfors Det är slut på RIMAB:s städning i Robertsfors. Nu hoppar kommunen in och tar över städningen i egen regi igen efter två års städning av den privata aktören.
– Det känns tråkigt att behöva säga ”vad var det jag sa”, sa Hans Lindgren (S) under diskussionerna.

FÖLJ ÄMNEN

Under fullmäktigemötet kom så ett beslut om den omdebatterade städningen i kommunen. VK har tidigare skrivit om hur städningen privatiserades och Robertsfors kommun slöt ett tvåårigt städavtal med RIMAB.

– Den tiden har varit kantad av problem, bekymmer och åter problem. Det har varit dålig eller utebliven städning och ett missnöje med detta, sa Patrik Nilsson (S) under fullmäktige.

Nilsson berättade att tjänstemän och en utomstående konsult nu har gjort beräkningar som visar att det skulle innebära en minskad kostnad med 200 000 kronor om kommunen tog över städningen igen.

Det debatterades även om det inte vore bättre att göra en ny upphandling för att se om någon privat aktör kan göra det billigare än kommunens budget på 4,5 miljoner..

– Jag är övertygad om att beräkningarna stämmer, men vad vi inte kan veta är vad andra företag skulle ta betalt nu, sa Magnus Forsberg (fp).

Efter omröstning stod det klart med 16 röster mot 11: det blir ingen ny upphandling. Magnus Forsberg önskade däremot att omröstningen hade gått åt ett annat håll.

– Det är givetvis tråkigt att man inte vågar ta en ny upphandling för att se om priset kommunen har är det rätta. Jag tror att privata aktörer kan sköta städningen lika bra som kommunen, och om de skulle kunna göra det billigare så skulle vi ju spara många skattekronor som skulle kunna gå till något annat.

  • Bitte

    Vad var det vi f.d lokalvårdare sa? Att kommunen efter 2 år insett att det inte blev bättre och billigare. Klokt beslut i fullmäktige.

Tjuv bröt sig in i villa

Tjuv bröt sig in i villa

Robertsfors Boende i en villa i Djäkneboda gjorde en otrevlig upptäckt på… ?

Lastbilssläp välte - blockerar E4

Lastbilssläp välte - blockerar E4

Robertsfors Räddningstjänsten larmades om en olycka i höjd med Granberget, Robertsfors.
SOS… ?

Larm om farligt utsläpp

Robertsfors Räddningstjänsten i Robertsfors har larmats om ett farligt utsläpp i… ?

Modulhus ska lösa akut bostadsbrist

Modulhus ska lösa akut bostadsbrist

Robertsfors I Robertsfors finns inte en enda ledig lägenhet. Bristen ska lösas tillfälligt… ?

Halkan är här - på med vinterdäcken

Halkan är här - på med vinterdäcken

Robertsfors Halkan har slagit till i Västerbotten. Trafikverket har gått ut med en rad… ?