Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Robertsfors

Kommunen tar över städningen igen

Publicerad 6 mars 2013

Robertsfors Det är slut på RIMAB:s städning i Robertsfors. Nu hoppar kommunen in och tar över städningen i egen regi igen efter två års städning av den privata aktören.
– Det känns tråkigt att behöva säga ”vad var det jag sa”, sa Hans Lindgren (S) under diskussionerna.

Under fullmäktigemötet kom så ett beslut om den omdebatterade städningen i kommunen. VK har tidigare skrivit om hur städningen privatiserades och Robertsfors kommun slöt ett tvåårigt städavtal med RIMAB.

– Den tiden har varit kantad av problem, bekymmer och åter problem. Det har varit dålig eller utebliven städning och ett missnöje med detta, sa Patrik Nilsson (S) under fullmäktige.

Nilsson berättade att tjänstemän och en utomstående konsult nu har gjort beräkningar som visar att det skulle innebära en minskad kostnad med 200 000 kronor om kommunen tog över städningen igen.

Det debatterades även om det inte vore bättre att göra en ny upphandling för att se om någon privat aktör kan göra det billigare än kommunens budget på 4,5 miljoner..

– Jag är övertygad om att beräkningarna stämmer, men vad vi inte kan veta är vad andra företag skulle ta betalt nu, sa Magnus Forsberg (fp).

Efter omröstning stod det klart med 16 röster mot 11: det blir ingen ny upphandling. Magnus Forsberg önskade däremot att omröstningen hade gått åt ett annat håll.

– Det är givetvis tråkigt att man inte vågar ta en ny upphandling för att se om priset kommunen har är det rätta. Jag tror att privata aktörer kan sköta städningen lika bra som kommunen, och om de skulle kunna göra det billigare så skulle vi ju spara många skattekronor som skulle kunna gå till något annat.

  • Bitte

    Vad var det vi f.d lokalvårdare sa? Att kommunen efter 2 år insett att det inte blev bättre och billigare. Klokt beslut i fullmäktige.

Välkommen hit, ETC

Robertsfors Tidningen och sajten ETC med ägaren Johan Ehrenberg planerar en satsning i Umeå.
Välkommen hit, ETC.
ETC beskriver sig som en… ?

Blöder efter trafikolycka

Robertsfors Räddningstjänsten har larmats om en trafikolycka.
SOS Alarm uppger att olyckan inträffat mellan Sikeå och Gumboda.
Polisen rapporterar att… ?

Inbrottstjuvar greps på bar gärning

Robertsfors En sommarstugeägare ertappade på onsdagskvällen tre inbrottstjuvar.
Vakthavande befäl rapporterar att stugägaren kom på tre yngre män när… ?

Ny vädervarning utfärdad

Robertsfors Det fortsätter att blåsa kraftigt efter Västerbottenskusten.
En ny vädervarning har utfärdats för Västerbottenskusten och åter är det hårda… ?

De blev Årets Företagarkommun

Robertsfors Branschorganisationen Företagarna har nu utsett Årets Företagarkommun i Västerbotten. Robertsfors gör en jätteresa och är bäst i länet.
Där… ?