Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Umeå
Scanpix

Klottrade för 41 000 kronor

Publicerad 6 mars 2013

Umeå En man sitter häktad för klotter.

Mannen, som är i 30-årsåldern, har mellan den 17 april 2012 och den 26 februari 2013 klottrat med färg och spritpenna på 22 olika ställen i Umeå kommun. Bland annat på Skärgårdsskolan i Holmsund och diverse fasader i Umeå. Med klottret ska han ha åstadkommit skador för 41 000 kronor.

Skadegörelsen är att anse som grov, enligt åklagaren, då den varit omfattande och planlagd samt skett på föremål som är väl synliga för allmänheten.
Mannen har suttit häktad sedan den 27 februari. Han åtalas för grov skadegörelse.

Andra läste även:

 • ML

  Om du och eller dina likar vill ha klottret på allmän plats, får ni väll klottra på en skiva för att sedan sätta upp det mot betalning i en eller flera av reklampelarna som finns i stan.

  • Stara Majka

   Ja det är absolut en idé. Lite tveksam mot betalning men det här är en fråga aktiva lagliga artister kan driva. Tyvärr verkar ju kommunen motarbeta exakt alla former av kreativa lösningar när det gäller graffitin i Umeå.

 • Måns

  Det argument du framför, S.Majka, att ”….företag betalar pengar för att få utrymme för konst”….så varför får då inte den ”lilla individen” ta sig eget utrymme för ”konst”, visar på en ganska låg mognadsgrad och en påtaglig naivitet!

  Skulle jag använda den logiken för mina egna behov, skulle jag kunna försvara både stöld och bedrägeri med motiveringen ”…men alla andra kan ju bara betala för att få det dom vill, då måste ju jag, som saknar pengar, bara kunna ta för mig av andras pengar, egendom eller gemensamma skatteresurser….”!
  Tycker du det låter riktigt klokt…….???

  Dessutom tycks du ”glömma bort” att det utrymme som klottraren (inkl. graffitimålaren) använder ägs av antingen privata personer eller oss alla gemensamt. Det kan ingen enskild person stjäla för sina egna syften!

 • tjosan

  Det är klotter därför att han valt att göra det på saker han ej själv äger eller har laglig rätt att måla på. Svårare än så är det faktiskt inte.

Slagsmål vid Vasaplan

Umeå Ett slagsmål uppstod vid 18-tiden i centrala Umeå. Två anmälningar angående misshandel har upprättats sedan slagsmål uppstod i en kiosk på… ?

Biljettautomater en succé

Umeå Ultras försök med att införa biljettautomater har avlöpt mycket väl. – Det blev en succé. Nu ska vi… ?

Artikeln innehåller ett bildspelBildspel
VK provar världens bränslesnålaste bil

VK provar världens bränslesnålaste bil

Umeå Folk tittar nyfiket när vi glider fram i den futuristiska bilen på Umeås gator. Bilen, är en… ?

Artikeln innehåller ett bildspelBildspel
Festivalen som smakar gott

Festivalen som smakar gott

Umeå Det doftar smakfestival över hela Umeå centrum. Smakfestivalen hade gott om besökare redan på… ?

Färre rikspolitiker från länet

Umeå Färre riksdagspolitiker från länet kommer att få plats i riksdagen. Sverigedemokraten Anna Hagwall,… ?

Tyck till om Umeå
Applåden från Umeå