Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Umeå

Efter snö kommer sol

Publicerad 6 mars 2013

Umeå En solig helg avslutar sportlovet.

Solen kommer att lysa i helgen om man får tro SMHI. Något enstaka moln kan smyga sig in, men ingen nederbörd är att vänta. Däremot kan det bli ganska kallt, temperaturen väntas krypa ner mot -18 grader på lördag. Det är ett kallt högtryck som får sitt centrum över mellersta Skandinavien som medför det klara vädret med kalla nätter.

Västerbottensfjällen kommer också att få njuta av det fina men kalla vädret.
I Kittelfjäll råder det fortfarande lavinrisk. De har en trea på en femgradig skala vilket innebär att mänskligt utlösta laviner är sannolika och spontana laviner är troliga. Man uppmanas vara mycket försiktig i lavinterräng.

Det märks att vi går mot ljusare tider. Solen stiger upp klockan 06.28 – 24 minuter tidigare än än förra veckan och går ned klockan 17.13 – 21 minuter senare än veckan innan.

Håll koll på vädret här!

 

 

Farligaste vägen i länet

Umeå Risken att dö i jul- och nyårstrafiken ökar kraftigt om du kör på fel dag och fel väg. Nu har de farligaste vägarna listats och en väg i… ?

Inbrottsförsök via fasad

Inbrottsförsök via fasad

Umeå Under natten mot torsdagen gjordes ett inbrottsförsök mot en elektronikbutik i Umeå.
Polisen tog emot inbrottslarmet klockan 03:20 från… ?

Årets Ninja till Umeå Open

Umeå Årets Ninja, eller som hon egentligen heter, Julia Mansnérus Lund kommer att uppträda på Umeå Open som går av stapeln sista helgen i… ?

TV: "Det kommer förbi studenter som är uppgivna"

Umeå Hör om situationen för studenterna och om bygget av fler lägenheter. ?

Landstinget beslöt sälja mark

Umeå Under gårdagens sammanträde beslutade landstingsstyrelsen att sälja det större markområde som ligger vid Tvistevägen – mellan… ?

Tyck till om Umeå
Applåden från Umeå