Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Umeå

Efter snö kommer sol

Publicerad 6 mars 2013

Umeå En solig helg avslutar sportlovet.

Solen kommer att lysa i helgen om man får tro SMHI. Något enstaka moln kan smyga sig in, men ingen nederbörd är att vänta. Däremot kan det bli ganska kallt, temperaturen väntas krypa ner mot -18 grader på lördag. Det är ett kallt högtryck som får sitt centrum över mellersta Skandinavien som medför det klara vädret med kalla nätter.

Västerbottensfjällen kommer också att få njuta av det fina men kalla vädret.
I Kittelfjäll råder det fortfarande lavinrisk. De har en trea på en femgradig skala vilket innebär att mänskligt utlösta laviner är sannolika och spontana laviner är troliga. Man uppmanas vara mycket försiktig i lavinterräng.

Det märks att vi går mot ljusare tider. Solen stiger upp klockan 06.28 – 24 minuter tidigare än än förra veckan och går ned klockan 17.13 – 21 minuter senare än veckan innan.

Håll koll på vädret här!

 

 

Andra läste även:

Vad tycker du?

Valfrågan: Vad tycker du?

Umeå Vilken är den viktigaste valfrågan i Umeå? Gör din röst hörd här. ?

16-åring stal jeans och brukade narkotika

Umeå En 16-årig pojke åtalas efter att olovligen tagit två par jeans och en t-shirt från en butik i Umeå. Stölden inträffade i slutet av juni i… ?

Rattonykter kan ha ett samband med villainbrott

Umeå Den förare som greps på torsdagsmorgonen misstänkt för rattfylleri i centrala Umeå, kan enligt polisen, ha ett samband med flera av de… ?

Fler turer en nödvändighet

Umeå Färjetrafiken mellan Vasa och Umeå är dåligt anpassad till näringslivets behov. Det visar en… ?

Färja över kvarken på under timmen

Färja över kvarken på under timmen

Umeå Under två och en halv timme med bil och färja från Vasa centrum till Umeå. Ett nytt förslag kan… ?

Misstänkt rattfylleri i Umeå

Umeå En man i 25-årsåldern misstänks för att ha kört bil onykter. Det var vid 6-tiden på torsdagsmorgonen som polisen stoppade mannen på… ?

Tyck till om Umeå
Applåden från Umeå