Nyheter
Torbjörn Jakobsson

Europa möts i Umeå

Publicerad 6 mars 2013 (uppdaterad 6 mars 2013)

Nyheter Nu ska Europas kulturhuvudstäder få lära känna Umeå.

FÖLJ ÄMNEN

I helgen möts några av de  tidigare, nuvarande och framtida europeiska kulturhuvudstäderna i Umeå. Under mötet kommer bland annat Riga, Kosice och Marseille att presentera sina programmår.

ECoC, European Capitals of Culture, träffas två gånger per år. Syftet med träffarna är att behandla olika aktuella frågor och riktlinjer för kulturhuvudstäder och att få lära känna värdstaden. I Umeå får besökarna bland annat ta del av olika inslag från den samiska veckan.

 

Singelolycka – extremt halt

Bränder och olyckor En singelolycka inträffade vid Skråmträsk, Skellefteå kommun, cirka 06.40 på fredagsmorgonen.
Ingen person är enligt ambulanspersonalen skadad, uppger polisen. Enligt P4 Västerbottens trafikinformation är framkomligheten begränsad i båda riktningarna på väg 814 mellan Djupgroven och Inbyn. … ?

Ohållbart med laglösa skoterförare

Inrikes Var tredje snöskoterförare tror felaktigt att körning omfattas av allemansrätten. Det kan ställa till stora problem för både markägare och renskötare.Snöskoterförare har länge levt i tron att så länge marken är täckt av snö är … ?

Falska poliser stoppade polis

Inrikes Två personer i en falsk polisbil stoppade en bil i Vrigstad i Jönköpings län. Dessvärre för de falska poliserna var föraren av bilen en äkta, ledig polis, som kontaktade en polispatrull.Patrullen hittad snart den falska …