Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Storuman/Tärnaby

Nekades bistånd till personlig assistans

Publicerad 6 mars 2013

Storuman/Tärnaby När flickan ville ha bidrag för extra personlig assistans sa Storumans kommun nej. Nu skickar domstolen tillbaka ärendet till kommunen för en ny utredning.

Det är en flicka i tonåren som nekats bistånd till kostnader för personlig assistans. Hon har rätt till den typen av insatser, men ville ha utökad assistans under några dagar då hon skulle på läger.

Förvaltningsrätten tycker inte att Storumans kommun har redovisat några giltiga skäl för att avslå ansökan, trots att den skickades efter lägervistelsen, och därför ska ärendet utredas igen.

Tjejjouren ska hälpa de unga i Lycksele

Tjejjouren ska hälpa de unga i Lycksele

Storuman/Tärnaby Nu öppnar tjejjouren i Lycksele. Efter flera månaders uppstart är de nu snart redo att börja chatta med tjejer som vill prata.
– Inget… ?

Återremiss för nämnd

Storuman/Tärnaby Verksamhetsplanen för omsorgsnämnden återremitterades av kommunfullmäktige.
Anledningen till det var bland annat en skrivelse som kommit in… ?

Ytterligare utredning

Storuman/Tärnaby Under kommunfullmäktige i Storuman var det stundtals heta diskussioner mellan partierna när det debatterades sex timmars arbetsdag och de… ?

Gemensam IT

Storuman/Tärnaby Kommunfullmäktige röstade under tisdagen igenom att en gemensam IT-organisation för Storumans och Lyckseles kommuner ska inrättas.
Den… ?

Här är de sex framtidsfrågorna

Storuman/Tärnaby Västerbotten står inför en rad utmaningar – i en serie publiceringar tar vi greppet på de stora framtidsfrågorna. Under vinjetten… ?