Nyheter
Viacheslav Lopatin/Shutterstock.com Peterskyrkan är en av turisattraktionerna i Rom.

Intresset för Italien ökar

Publicerad 28 februari 2013 (uppdaterad 28 februari 2013)

Nyheter Reseförsäljningen till Italien ökar. Allt fler svenskar åker dit i år. Och efter påvens avhopp väntar Rom turister från hela världen.

Fakta/Rom

+ Sammanlagt besökte 5,7 miljoner Vatikanmuseerna under 2011. Betydligt fler tog sig antagligen en titt på den berömda St Peterskyrkan, men dit behöver man inte biljett och antalet turister är okänt.
+ Enligt nätresebyrån Expedia är Vatikanstaten i år det mest bokade området i Rom för tyskar. I Storbritannien har området nu gått om Colosseum som det mest bokade i staden.
+Den europeiska sevärdhet som flest svenskar vill se är Colosseum, enligt en undersökning av resebyrån Ticket.

FÖLJ ÄMNEN

Svenskars intresse för Italien har ökat i år, försäljningen av resor mellan maj och september har stigit med 30 procent, uppger resebyrån Ticket. Mycket beror på prisläget, och eventuellt ett stigande intresse för kulinariska resor.
– Italien har upplevts som en dyr destination. Men med tanke på euroläget och krisläget i Italien har många ändrat uppfattning, enligt Martin Durnik, informationschef på Ticket.

Påven lockar
I vår väntas dessutom turister från hela världen till Rom. Efter nyheten att Benedictus XVI avgår som påve steg hotellbokningarna i Rom med 35 procent jämfört med samma vecka förra året, enligt nätresebyrån Expedia.
– Turistflödet kommer absolut att öka, säger Antonio Gazzellone vid Roms stad.
I samband med att Ratzinger tillträdde 2005 ökade Roms totala antal turister med cirka 5,5 procent under mars och med 4,4 procent under april.

Fler tyskar
Exakt hur turismen kommer att påverkas beror på den nya påvens nationalitet. Månaden efter att Joseph Ratzinger valdes år 2005 ökade andelen som var tyskar bland Roms turister till exempel från cirka fem till tjugo procent.
Svenskt resande kommer dock inte att påverkas, tror Martin Durnik.
– Påven är inte vad som lockar de svenska resenärerna.

Så startar Björklöven

Så startar Björklöven

Björklöven Björklöven har nu släppt laget till kvällens match.
Björklöven välkomnar i kväll Oskarshamn, och kvällens lag har nu släppts. Noteras kan att Cody Murphy och Stefan Öhman ju återkom i spel senast, och att Björklöven i kvällens … ?

Köper företag för 819 miljoner

Köper företag för 819 miljoner

Affärsliv24 Alimak Group köper Facade Access Group, global marknadsledare inom permanent installerade lösningar för fasadunderhåll. Prislappen är 819 miljoner kronor.
Genom förvärvet breddar Alimak Group sin produktportfölj och detta gör det möjligt för dem att expandera inom … ?

Sju greps för hot vid skola

Inrikes Stockholmspolisen ryckte ut i förmiddags efter larm om ett grovt brott i norra Stockholm. På plats kontrollerades sju personer i ett utrymme som hör till en skola, skriver polisen på sin sajt.— Det har framkommit …