Nyheter

Nytt förslag: Fördubbla trängselskatten

Publicerad 21 februari 2013 (uppdaterad 21 februari 2013)

Nyheter Om Stockholm ska komma tillrätta med trafikproblemen måste trängselskatten chockhöjas, enligt en ny undersökning.

FÖLJ ÄMNEN

Dessutom ska även bilister på Essingeleden betala trängselskatt.Bilisterna betalar redan 780 miljoner kronor per år i trängselskatt och den kan höjas ytterligare.

För att komma tillrätta med de stora trafikproblemen som kommer uppstå när allt fler flyttar till huvudstaden har trafikkontoret beställt en undersökning.

Där framgår bland annat att trängselskatten kan behöva fördubblas, enligt lokaltidningen Mitt i. En fördubbling av trängselskatten innebär en maxavgift på 40 kronor för en passage vid rusningstrafik, eller högst 120 kronor per dag.

Trängselskatten ska också gälla på Essingeleden, något som diskuterats tidigare.

”Essingeleden är full redan idag och det är enda åtgärden för att komma åt trafiken”, säger Daniel Halldén, miljöpartistiskt borgarråd till Mitt i.

  • Rolf Bergloo

    stäng av vägen om ni  ska komma tillrätta med trafiken ,men det är väl pengarna ni vill åt med höjningen

Fick panik – bet man i kinden

Nordmaling I samband med Parkfesten i Nordmaling uppstod bråk mellan några män. En flickvän till en männen grep då in och bet den andra mannen i kinden. Nu döms hon för misshandel.
De två grupperingarna möttes efter … ?

Lövens mål – sälja 300 säsongskort

Lövens mål – sälja 300 säsongskort

Björklöven Björklövens damer har kvalat till Riksserien två år i rad. Till hösten börjar Björklöven ta entréavgift till matcherna.
– En av grundpelarna till en ökad satsning är högre intäkter, säger Björklövens vd Joakim Gustafsson.
Då Björklöven nu … ?

NHL-smäll för Skellefteå

NHL-smäll för Skellefteå

Ishockey Skellefteå AIK åker på en trippel NHL-smäll. ?