Nyheter
Shutterstock.com Nu äter och dricker man billigt i Spanien.

Europas billigaste semester

Publicerad 21 februari 2013 (uppdaterad 21 februari 2013)

Nyheter Vill du resa billigt? En ny undersökning visar var i Europa du får mest för pengarna.

FÖLJ ÄMNEN

Det är till Spanien du ska resa om du vill ha mycket för dina pengar. Landet toppar för första gången Post Office Barometers årliga lista över mest prisvärda resmål i eurozonen, skriver Travel News. I undersökningen har man jämfört åtta vanliga semesterprodukter; en flaska lokalt öl, ett glas vin, mineralvatten, en burk Coca-Cola eller Pepsi, en kopp kaffe, solkräm, ett cigarettpaket och en trerätters middag för två, inklusive vin. I Spanien kostar allt detta endast 383 kronor.

Billigt boende i Grekland 
Ett annat land som pekas ut som billigt är Grekland. Där får man betala 609 kronor för produkterna i undersökningen. Men i Grekland har hotellpriserna fallit med hela 40 procent, vilket alltså gör boendet där mycket prisvärt. I Spanien har de sjunkit med 36 procent.
Orsaken till de låga priserna är ländernas krisande ekonomi.

Läs mer
Se ländernas turissajter
www.visitgreece.gr
www.spain.info

Nya råd om socker till barn

Inrikes Inget tillsatt socker alls till små barn och max 25 gram per dag till de större barnen – det säger nya sockerråd från USA.Barn i åldrarna 2-18 år bör äta högst 8 sockerbitar per dag …

Dunderskrällar i Skellefteå

Dunderskrällar i Skellefteå

Sport Dunderskrällar och Robert Dunder. Det var V64-kvällen på Skelleftetravet på torsdagen.
Andra platser var temat på Skellefteåtravet. Det blev fem stycken för Umåkerhästarna, men Robert Dunder och Coconut AM:s andraplats i Diamantstoet efter att tappat segern … ?

Fler tonårsgravida av robotbebis

Inrikes Tonåringar blir inte avskräckta från att bli gravida av en babysimulator. Tvärtom. Resultatet blir fler födslar och fler aborter – inte färre. Det visar den första robusta studien på området.Att lägga pengar på naturtrogna bebisdockor …