Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Debattartiklar
Per A Adsten Bild från skolan i Tväråbäck.

”S och V ägnar sig åt politisk mobbing”

Publicerad 20 februari 2013

Debattartiklar Den 11 februari sammanträdde kommunstyrelsen i Vännäs och salen var fylld till bredden av åhörare. När man gick ut därifrån så var man jätteledsen, arg och förkrossad över hur detta sammanträde gick till, hur ”kommunens regering”, majoriteten S och V betedde sig.

Det fanns ingen empati, respekt och samarbetsvilja. De andra partierna som tyckte annorlunda i Byskolefrågan, de som ville ha dem kvar, blev kränkta, indirekt hotade och nonchalerade av ledningen. Samt att barn- och utbildningsnämndens ordförande uttalade sig att det är inte bara positivt med inflyttningar, det blir en kostnad också.

I skolorna finns en plan mot kränkande behandling och mobbing. I kommunledningen sitter förtroendevalda, högt uppsatta och bryter mot denna plan!

Kommunen styrs på ett sätt som inte får förekomma någon annanstans ute i samhället. Varför styrs kommunen av personer som inte har normalt hyfs?

Sign: FAM. ANDERSSON

  • Mats Vinther

    Utan att namnge ngn. särskild kommun, Så tycker man ändå att Vännäs mer och mer börjar likna en kommun och dess styrelsesätt i vår södra länsdel. Man har dessutom satsat mycket under senare år i Vännäs på att öka medvetenheten hos den annars ovillige Vännäsmedborgaren att engagera sig och ta ställning, för och emot saker i / inom olika frågor, kort sagt medborgardemokrati, öka anatalet medborgarförslag och den demokratiska medvetenheten.
    Ändå blir det så här gång på gång. Det är en tragisk utveckling som hämmar hela kommunens utveckling. Varför börjar man överhuvudtaget med att konstatera att ett vistt antal skolor måste läggas ned?? För att sedan återkomma med vilka förslag till besparningar man vill göra inom övriga verksamheter?, Detta måste man ju ändå återkomma till för eller senare. Var det värt priset vad låg i vågskålen? vilka andra hänsynstaganden har gjorts ? Sen att bete sig illa som uppenbarligen det finns vittnen till som ordf. i nämnden gjort är mkt. illa. Flertalet nyinflyttade funderar på att lämna kommunen nu.

Utvärdering visar: ett rikare kulturliv i Umeå efter 2014

Utvärdering visar: ett rikare kulturliv i Umeå efter 2014

Debattartiklar (2015-10-03) Utvärderingarna visar att kulturhuvudstadsåret var mycket lyckat. Satsningen har inte bara bidragit till ett rikare… ?

Ta tillvara engagemanget som trots allt finns

Debattartiklar (2015-10-02) Just nu är behovet av gode män för ensamkommande barn skriande stort. Det behövs också särskilt förordnade vårdnadshavare som… ?

Humanrätt i stället för asylrätt

Humanrätt i stället för asylrätt

Debattartiklar (2015-10-02) Asylrätten är förknippad med tolkningsproblem och resulterar ofta i inhumana avvisningar. Det är dags att prioritera… ?

Ta tillvara psykoterapeuters kompetens på ett bättre sätt

Debattartiklar (2015-10-01) Tillgången till psykoterapi blir allt mer en klassfråga. Det fria vårdvalet finns bara för de som har råd att betala. Vid en… ?

Betydelsen av en grönare bilism än större efter fusket

Debattartiklar (2015-09-30) Förtroendet för hela bilindustrin är i fritt fall efter Volkswagens omfattande och avskyvärda utsläppsfusk. Många känner sig… ?