Nyheter

Audi RS Q3 – äntligen officiell

Publicerad 20 februari 2013

Den femcylindriga Audi RS Q3 blir verklighet och på Genèvesalongen ska vi få tillfälle att klämma och känna. Effekten lär officiellt hamna kring 360 hk men kan i verkligheten bli högre än så.Redan för ett år sedan retade vi upp hos på Audi RS Q3 Concept, som visades på Auto China 2012 i Beijing. I stort sett färdig bil – sätt den i produktion!
Redan vid pressvisningen av den på den tiden nya Audi Q3 visades det upp en ”RS-prototyp”. Helt oväntat fick journalisterna provköra Audi Q3 med samma turbofemma som finns i TT RS och RS 3. I början på året, i Detroit, fick vi se Audi Vail – en Q3 Allroad med samma turbofemma och inriktning mot ”unga vintersportentusiaster”.
Men nu verkar det som om Audi gör slag i saken och sätter RS Q3 i serieproduktion. Några fakta har vi inte fått ännu, förutom de läckta bilderna. Men Audi RS Q3 Concept hade 360 hk, gjorde 0-100 km/h på endast 5,2 sekunder och toppade 265 km/h. Vi återkommer med mer information och förhoppningsvis fler bilder när Audi öppnar dammluckorna på sin mediaavdelning.

FÖLJ ÄMNEN
 • Memme112

  Tyvärr felaktiga fakta! Bilen kommer med 310hp och 420 NM vilket är lite mindre än nuvarande RS3 som har 340hp och 450NM. RSQ3 kommer att klara sprinten 0-100 på endast 5.5 sekunder med denna motor samt ha en bensinförbrukning på 0.88 liter milen blandad körning. 
  Gör om gör rätt VK och uppdatera med senaste fakta!

 • Memme112

  Tänkte faktiskt de men sen är det ju inte jag som skriver artiklarna så trodde inte de behövdes men här är källan. http://www.teknikensvarld.se/2013/02/20/38200/audi-rs-q3–forst-med-sport-pa-andra-vaningen/

 • Allan_Trent

  Vågar någon köpa en ny Audi-modell när motorerna ständigt rasar i de etablerade modellerna?
  Vad säger att de har lärt sig göra motorer nu?

Misshandel i Umeå

Umeå Strax efter tolv på måndagseftermiddagen larmades polisen om en misshandel på Grubbe i Umeå. En person har frihetsberövats.
Enligt larmet var det en boendehandledare som misshandlats. Polisen åkte ut till Grubbe och kunde där gripa en person som … ?

Löpte amok - bet tysk i örat

Utrikes En 43-årig norsk turist har gripits av tysk polis sedan han gått bärsärk på ett regionaltåg utanför Berlin.Episoden började enligt polisen med att norrmannen började tjafsa med en medpassagerare, hemmahörande i Berlin. En annan passagerare …

Kjellman och Meltzer skiljer sig

Nöjestelegram Höstens breda dramakomedi stavas ”Jag älskar dig – en skilsmässokomedi”. En motsägelsefull titel? Inte nödvändigtvis, om man frågar filmens huvudrollsinnehavare Björn Kjellman och Christine Meltzer.— Det låter ju konstigt att det handlar om skilsmässor och …