Nyheter

Audi A4 och A6 dyrast att reparera

Publicerad 20 februari 2013

Verkstadsbesök kostar både tid och pengar. Länsförsäkringar har kollat servicekostnaden för tio populära bilar. Audi är fyra gånger dyrare än Peugeot!Verkstadsbesöket ses av de flesta bilägare som ett nödvändigt ont. Länsförsäkringar har undersökt tio vanliga bilmodeller – hur ofta ägarna måste besöka verkstaden, och hur mycket det kostar.
”Vi hoppas att maskinskaderapporten ger en hjälp på vägen när du ska köpa en begagnad bil”, säger Petra Wahlund, produktchef för motorförsäkringar på Länsförsäkringar.
Reservdelarna står för nästan 70 procent av den totala reparationskostnaden. Analysen visar också på att reparationskostnaderna för samma typ av skada på samma bilmodell kan skilja sig mycket åt beroende på vilken verkstad som reparerat.
”En viss komponentskada kan på en och samma bilmodell kosta flera tusen kronor mer än hos en annan verkstad, vilket tyder på att verkstäder hanterar maskinskadorna på olika sätt. Vi har sett att en skada på en ac-kompressor kan kosta allt mellan 6.000 kronor till 16.000 kronor”, säger Petra Wahlund.
Det går alltså att spara många tusenlappar på att välja rätt verkstad.
Reparationer på Audi A6 och Audi A4 kostar mest, medan Ford Focus-ägarna oftast behöver besöka verkstaden. Motorskador kostar i genomsnitt 21.000 kr, skador på kyl- och värmesystem 10.500 kr, skador på bromsar kostar i genomsnitt 14.000 kr och den genomsnittliga reparationskostnaden av elektronik är 9.500 kr.
Läs hela rapporten i pdf-format 

FÖLJ ÄMNEN
  • John

    Jag vill gärna läsa hela rapporten i PDF men var? 

  • ErikGoran

    Audi är ett överskattat märke som rider på höga hästar. Varför köpa en dyr Audi som ofta många och dyra problem?

Uberförare har rätt till semester

Ekonomi Uberförare i den brittiska huvudstaden är inte egenföretagare, utan har rätt till semester och sjuklön som andra lönearbetare. Det slår en lokal arbetsdomstol fast.Uberförarna har krävt tillgång till de grundläggande rättigheter som tillkommer lönearbetare – …

Larm om olycka i Åsele

Åsele Räddningstjänsten har larmats om en trafikolycka utanför Åsele.
SOS Alarm uppger att olyckan inträffat på väg 557 strax söder om Överrissjö. ?

Det finns i nuläget inga uppgifter om att någon person kommit till skada.

Trafikolycka utanför Vilhelmina

Vilhelmina En singelolycka har inträffat på E45 cirka en mil utanför Vilhelmina. ?

Larmet inkom till SOS alarm strax före klockan 15 på fredagen.

Artikeln uppdateras.