Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Inrikes

Undanhöll 58 miljoner i tobaksskatt

Publicerad 13 februari 2013

Inrikes En 66-årig företagare från Helsingborg anklagas för att ha undanhållit staten minst 58 miljoner kronor i tobaksskatt. Han åtalades på onsdagen för grovt skattebrott.

Under några månader kring årsskiftet 2009-2010 importerade hans företag och sålde vidare 45 miljoner cigaretter utan att redovisa försäljningen till Skatteverket. Sedan dess har han hållit sig undan i Sydostasien.

Då det i höstas blev känt att han gömde sig på den thailändska turistön Phuket drogs hans pass in. Det ledde till att thailändsk polis nyligen grep mannen och satte honom på ett plan till Sverige och Arlanda, där svensk polis väntade. Han har erkänt brott.

Andra läste även:

Artikeln innehåller ett bildspelBildspel
Kika in __i nya biblioteket

Bildspel: Kika in
i nya biblioteket

Umeå Det gamla stadsbiblioteket stänger för gott från och med måndag 4 augusti. VK har besökt bibliotekets nya lokaler i Väven. ?

Sjukhusen behöver blod

Sjukhusen behöver blod

Umeå Det råder akut blodbrist vid Blodcentraler runtom i landet.  ?

Just nu: Olycka med flera fordon

Nyheter En trafikolycka med fyra personbilar inblandade har inträffat på E4 i höjd med Solbackens utfart i Skellefteå.  ?

Misstänkt tjuv gripen

Misstänkt tjuv gripen

Umeå Den 25-årige man som greps på torsdagen misstänkt för rattfylla kan ha ett samband med flera bostadsinbrott. ?

Värmen ledde till
en storsäljare

Inrikes Det är nu klart vilken produkt som blev Apotekets storsäljare i juli.