Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Umeå
Per Landfors

Många vill bli naturvetare

Publicerad 13 februari 2013 (uppdaterad 13 februari 2013)
Umeå De naturvetenskapliga programmen på kommunala gymnasieskolor är vinnare i konkurrensen om höstens nya gymnasieelever.
Länets blivande gymnasister har gjort sina första preliminära val inför gymnasiet. Den samlade antagningsstatistiken visar att måna kan räkna med att komma in på sina förstahandsval.
I hela länet finns det ett överskott på 1300 platser. Några få utbildningar har fler sökande än antalet platser. Det gäller främst det naturvetenskapliga programmet på Dragonskolan och Midgårdsskolan. På Dragonskolan har också hantverksprogrammet med inriktning mot frisör och stylist fler sökande än platser.
Samtliga friskolor har enligt det första preliminära valet överskott på platser. En del har totalt färre än fem sökande till sina utbildningar. JB gymnasiet, som på tisdagen meddelade att de lägger ner verksamheten i Umeå, hade totalt 19 sökande till sina tio utbildningar i Umeå.

Stöld ur UFF-container

Umeå Polisen har larmats till Coop Forum på Ersboda i Umeå på grund av en misstänkt stöld.
Enligt uppgift håller någon på att stjäla ur en… ?

Umeåstjärnans hälsning till Hagamannen

Umeå Att Hagamannen i tisdags försattes på fri fot har rört upp känslor i hela Sverige. En som har reagerat är Umeås Youtube-stjärna William… ?

Därför är Nolia så unikt

Umeå Vd Tommy Abrahamsson berättar om vad det är för speciellt med Nolia. ?

Kåta ryker i Umeå

Umeå Det ryker enligt SOS alarm från en låst kåta på Gammlia i Umeå.
Räddningstjänsten är snart framme på platsen. Larmet inkom klockan… ?

Ökande råttproblem i Umeå bekämpas med superfälla

Ökande råttproblem i Umeå bekämpas med superfälla

Umeå Skadedjuren ökar i Umeå. Bland annat får Anticimex göra allt fler ingripanden mot råttor. Men nu har de en superfälla till sin… ?

Tyck till om Umeå
Applåden från Umeå