Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Umeå
Per Landfors

Många vill bli naturvetare

Publicerad 13 februari 2013 (uppdaterad 13 februari 2013)
Umeå De naturvetenskapliga programmen på kommunala gymnasieskolor är vinnare i konkurrensen om höstens nya gymnasieelever.
Länets blivande gymnasister har gjort sina första preliminära val inför gymnasiet. Den samlade antagningsstatistiken visar att måna kan räkna med att komma in på sina förstahandsval.
I hela länet finns det ett överskott på 1300 platser. Några få utbildningar har fler sökande än antalet platser. Det gäller främst det naturvetenskapliga programmet på Dragonskolan och Midgårdsskolan. På Dragonskolan har också hantverksprogrammet med inriktning mot frisör och stylist fler sökande än platser.
Samtliga friskolor har enligt det första preliminära valet överskott på platser. En del har totalt färre än fem sökande till sina utbildningar. JB gymnasiet, som på tisdagen meddelade att de lägger ner verksamheten i Umeå, hade totalt 19 sökande till sina tio utbildningar i Umeå.

Missad hjärtinfarkt kan hindra transplantation

Missad hjärtinfarkt kan hindra transplantation

Umeå Helena Dahlberg Wikström trodde att det var en liten operation som hon skulle göra, men på… ?

Varnar för halkan

Umeå Flera olyckor har inträffat i Västerbotten under kvällen. Räddningstjänsten i Umeå går nu ut och varnar trafikanterna för det hala… ?

Voltad bil i diket

Umeå En bil ligger på taket i diket efter en singelolycka på E12:an vid Hällstrand söder om Umeå. En kvinna som färdades i bilen har tagit sig… ?

Stark vind - färjan kraftigt försenad

Umeå Wasa Express skulle ha lämnat hamnen i Holmsund klockan 18.00 men den ligger fortfarande kvar. Hamnbogseraren som ska hjälpa till i sådana… ?

V sätter prägel på nya majoriteten

Umeå Nu gör Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet ett nytt försök att samregera… ?

Tyck till om Umeå
Applåden från Umeå