Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Utrikes

Trippelmördaren i brinnande hus

Publicerad 13 februari 2013

Utrikes Kvarlevor i en nedbränd stuga i bergen i Kalifornien tros vara den misstänkte mördaren och expolisen Christopher Dorner, enligt polisen. Ett massivt polisuppbåd har jagat Dorner.

Polisen väntade på att huset skulle brinna ner och det skulle blir möjligt att ta sig in, vilket beräknades ta tid. Huset ligger i en skog nära skidorten Big Bear, omkring en timmes väg från Los Angeles.

Polisen trodde att Dorner var kvar i stugan, men visste inte säkert. Möjligheten finns att han kan ha tagit sig ut och försvunnit i skogen.

Enligt polisen är det inte troligt att Dorner har haft någon med sig in i stugan. Vid ett tillfälle ska han ha försökt att fly men tvingats tillbaka in i huset.

En av San Bernadinos vicesheriffer skadades i eldstriden med Dorner och avled kort därpå av sina skador. En annan polis skadades också men kommer att överleva.

Polisen kom Dorner på spåren via ett par vars bil han stal under tisdagen.

Bilen spårades och Dorner flydde in i skogen och barrikaderade sig i det hus som senare började brinna, möjligen till följd av polisens tårgasgranater. Strax därpå utbröt eldstriden.

Andra läste även:

"Tåget kvar i Boden __i tolv timmar"

"Tåget kvar i Boden
i tolv timmar"

VÄNNÄS Åskan har nu drabbat tågtrafiken längs Norrlandskusten. Tre fel på sträckan Boden – Vännäs har lett till kraftiga förseningar. ?

Nu kommer åskan till länet

Nu kommer åskan till länet

Nära SMHI varnar för kraftig åska och skyfall i Västerbotten under måndagseftermiddagen och kvällen. Både kusten och inlandet berörs. ?

Har du koll __på nyhetsveckan?

Quiz: Har du koll
på nyhetsveckan?

Nära Har du koll på vad som hände i Umeå, Västerbotten, Sverige och världen veckan som gick?

QUIZ52 personer har gjort quizet, 13 har fått alla rätt. Gör det du med!
Bärplockare __i trafikolycka

Bärplockare
i trafikolycka

UPPDATERAD En trafikolycka med bärplockare har inträffat i Vilhelmina kommun på måndagen ?

Artikeln innehåller ett bildspelBildspel
Jagade biltjuvar

Jagade biltjuvar

Bjurholm De följde efter tjuvarna som brutit sig in hos grannen. Men hjältar vill Olof och Erik Alfredsson från Näsland inte vara. ?