Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Utrikes

Trippelmördaren i brinnande hus

Publicerad 13 februari 2013

Utrikes Kvarlevor i en nedbränd stuga i bergen i Kalifornien tros vara den misstänkte mördaren och expolisen Christopher Dorner, enligt polisen. Ett massivt polisuppbåd har jagat Dorner.

Polisen väntade på att huset skulle brinna ner och det skulle blir möjligt att ta sig in, vilket beräknades ta tid. Huset ligger i en skog nära skidorten Big Bear, omkring en timmes väg från Los Angeles.

Polisen trodde att Dorner var kvar i stugan, men visste inte säkert. Möjligheten finns att han kan ha tagit sig ut och försvunnit i skogen.

Enligt polisen är det inte troligt att Dorner har haft någon med sig in i stugan. Vid ett tillfälle ska han ha försökt att fly men tvingats tillbaka in i huset.

En av San Bernadinos vicesheriffer skadades i eldstriden med Dorner och avled kort därpå av sina skador. En annan polis skadades också men kommer att överleva.

Polisen kom Dorner på spåren via ett par vars bil han stal under tisdagen.

Bilen spårades och Dorner flydde in i skogen och barrikaderade sig i det hus som senare började brinna, möjligen till följd av polisens tårgasgranater. Strax därpå utbröt eldstriden.

Andra läste även:

Soligt och varmt__ på påskdagen

Soligt och varmt
på påskdagen

Nyheter Påskafton bjöd på varmt väder. Högtrycksryggen fortsätter att ge klart väder under påskdagen.

Man dog i skoterolycka

Man dog i skoterolycka

Nyheter En 40-årig man avled efter en skoterolycka i Jäkkvik/Hornarvan i Arjeplog natten till lördagen