Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Inrikes

S: Sverige kan driva på nedrustning

Publicerad 13 februari 2013

Inrikes Sverige kan bli bättre på utrikespolitik och mer pådrivande i nedrustningsarbetet, anser Socialdemokraternas utrikespolitiska talesperson Urban Ahlin.

”I dessa frågor, där Sverige brukar vara aktivt och pådrivande, väljer regeringen i stället att agera bromskloss, när andra länder tar initiativ för nedrustning av kärnvapen och klusterbomber, skriver Ahlin på debattplats i Svenska Dagbladet inför riksdagens utrikespolitiska debatt i dag.

Han skriver att regeringen visar ointresse för FN:

”Aldrig förr har Sverige haft så få personer ute i FN-tjänst som i dag, trots att FN ber om vårt deltagande”.

Ahlin kritiserar regeringspartierna för att vara ”djupt oense om den svenska säkerhetspolitiken och den militära alliansfriheten” och anklagar dem för att ha misskött försvaret.

Andra läste även:

Illa parkerad bil var stulen

Norra länsdelen I natt upptäcktes en bil som stod illa parkerad och polisen ringde ägaren som uppgav att den borde stå i garaget. ?

Artikeln innehåller ett bildspelBildspel
"Vi har inte haft något inflytande"

"Vi har inte haft något inflytande"

VAL Miljöpartiet har den senaste mandatperioden varit ett isolerat parti utan egentlig makt. Gruppledaren Nasser Mosleh tror att det kan förändras efter valet. ?

TV: "Stugorna på Nydala ska vara kvar"

Val Stugorna på Nydala ska inte rivas, det är MP:s Nasser Mosleh bestämd med när han svarar på VK:S tio snabba frågor. ?

"Ukrainas__ suveritet kränks"

"Ukrainas
suveritet kränks"

Utrikes USA:s president Barack Obama slår fast att det är ”tydligt för övriga världen” att ryska styrkor strider inne i Ukraina. 

Skidgymnasium 2016 i Umeå?

Skidgymnasium 2016 i Umeå?

Vintersport Skidsporten blomstrar i länet. Nu finns planer på ytterligare ett skidgymnasium – i Umeå. – Alla får inte plats i Lycksele, säger IFK Umeås ungdomsansvarige Anna Gåfvels-Karlsson.  ?

Man svårt skadad
i björnattack

Inrikes En man skadades allvarligt när han angreps av en björn i Dalarna på torsdagen. 

Misstänks för drograttfylla

Umeå Polisen i Umeå har stoppat en bilförare som nu är misstänkt för olovlig körning och drograttfylleri. ?