Nyheter

Lurade umebo på pengar

Publicerad 13 februari 2013

Nyheter En 24-årig kvinna från södra Sverige lurade en man från Umeå att föra över pengar till hennes konto. Nu döms hon till att betala skadestånd till honom.

FÖLJ ÄMNEN

Umebon och sju andra målsägande förde under fjolsommaren och början av hösten över pengar till kvinnan som betalning för mobiltelefoner, smycken samt ett Xbox som hon annonserat ut på nätet. Men det kom aldrig några varor. Sammanlagt fick kvinnan 31 842 kronor för varor hon aldrig levererade.

Kvinnan förnekar att det skulle vara hon som begått brotten, och säger att hon i början av 2012 blev hotad till livet i sitt hem och att fyra till fem gärningsmän stal hennes bankdosa så att de kunde göra transaktioner. Tingsrätten anser dock inte att hon inte är trovärdig.

Kvinnan har tidigare dömts till skyddstillsyn på grund av grovt bedrägeri och grov stöld. Den här gången blir straffet fängelse i tre månader för häleri och bedrägeri. Hon ska även betala skadestånd till alla målsägande. För mannen i Umeå, som förde över pengar i tron att han köpte en mobiltelefon, handlar det om 2079 kronor.

Älgkrock på väg 92

Bränder och olyckor En viltolycka har inträffat på riksväg 92 mellan Balsjö och Bjurholm, uppger polisen.
Larmet om olyckan inkom vid 07.30 på fredagsmorgonen. Det finns i nuläget ingen mer information, uppger polisens presstalesman Peder Jonsson. ?

Artikeln uppdateras.

Bensin och diesel dyrare

Ekonomi De ledande bensinbolagen skruvar inför helgen upp priserna på drivmedel.Bensinpriset höjs med 20 öre per liter. Efter höjningen är riktpriset för en liter 95-oktanig bensin på bemannade stationer 13:39 kronor. Även dieselpriset höjs med 20 …

Frågetecken kring dödlig vargattack

Inrikes Fyra år efter det att en skötare dödats av vargar på Kolmården hålls nu rättegången. Vad hände egentligen där i varghägnet – och hur kunde det gå så illa?HälsotillståndetDen kvinnliga skötare som dödades av vargarna …