Nyheter

Lurade umebo på pengar

Publicerad 13 februari 2013

Nyheter En 24-årig kvinna från södra Sverige lurade en man från Umeå att föra över pengar till hennes konto. Nu döms hon till att betala skadestånd till honom.

FÖLJ ÄMNEN

Umebon och sju andra målsägande förde under fjolsommaren och början av hösten över pengar till kvinnan som betalning för mobiltelefoner, smycken samt ett Xbox som hon annonserat ut på nätet. Men det kom aldrig några varor. Sammanlagt fick kvinnan 31 842 kronor för varor hon aldrig levererade.

Kvinnan förnekar att det skulle vara hon som begått brotten, och säger att hon i början av 2012 blev hotad till livet i sitt hem och att fyra till fem gärningsmän stal hennes bankdosa så att de kunde göra transaktioner. Tingsrätten anser dock inte att hon inte är trovärdig.

Kvinnan har tidigare dömts till skyddstillsyn på grund av grovt bedrägeri och grov stöld. Den här gången blir straffet fängelse i tre månader för häleri och bedrägeri. Hon ska även betala skadestånd till alla målsägande. För mannen i Umeå, som förde över pengar i tron att han köpte en mobiltelefon, handlar det om 2079 kronor.

Livstid för brutalt mord i Bromma

Inrikes En 33-årig man som brutalt slog ihjäl sin tidigare flickvän i hennes lägenhet i Stockholm döms till livstids fängelse, meddelar Solna tingsrätt.Det var vad åklagaren hade yrkat på.Dådet skedde natten mot den 4 juni i …

Misstänkt stoppad av polisen

Lycksele En rutinkontroll på väg 360 vid Norrbäck, Lycksele, ledde till att bilföraren nu är misstänkt för brott.
Polisen uppger att föraren, en person i 30-års åldern, misstänks för drograttfylleri. Denne kommer därför att föras till lasarettet … ?

P3 livesänder från Umeå

P3 livesänder från Umeå

Musik I november livesänder Musikguiden i P3 från Umeå med bland annat Elin Bergman och Addeboy vs Cliff på scen.
Musikguiden i P3: Session gästar nämligen Corona i Umeå den 9 november. Under aftonen uppträder forne Idol-deltagaren Elin Bergman … ?