Nyheter

Lurade umebo på pengar

Publicerad 13 februari 2013

Nyheter En 24-årig kvinna från södra Sverige lurade en man från Umeå att föra över pengar till hennes konto. Nu döms hon till att betala skadestånd till honom.

FÖLJ ÄMNEN

Umebon och sju andra målsägande förde under fjolsommaren och början av hösten över pengar till kvinnan som betalning för mobiltelefoner, smycken samt ett Xbox som hon annonserat ut på nätet. Men det kom aldrig några varor. Sammanlagt fick kvinnan 31 842 kronor för varor hon aldrig levererade.

Kvinnan förnekar att det skulle vara hon som begått brotten, och säger att hon i början av 2012 blev hotad till livet i sitt hem och att fyra till fem gärningsmän stal hennes bankdosa så att de kunde göra transaktioner. Tingsrätten anser dock inte att hon inte är trovärdig.

Kvinnan har tidigare dömts till skyddstillsyn på grund av grovt bedrägeri och grov stöld. Den här gången blir straffet fängelse i tre månader för häleri och bedrägeri. Hon ska även betala skadestånd till alla målsägande. För mannen i Umeå, som förde över pengar i tron att han köpte en mobiltelefon, handlar det om 2079 kronor.

Nytt hotell byggs på rekordtid

Nytt hotell byggs på rekordtid

Umeå Till våren går startskottet för Hilding Holmquists stora hotellbygge vid Renmarkstorget. Det ska bli klart på rekordtid. ?

Skadades i älgkrock

Skadades i älgkrock

Bränder och olyckor En personbil har krockat med en älg på E12 vid Forsmark, Storuman. Ambulans och räddningstjänst är på väg. ?

Fjällväg öppen igen

Storuman/Tärnaby E12 mellan Hemavan och norska gränsen är återigen öppen för trafik.  ?

Uppmanas säga upp sig

Uppmanas säga upp sig

Lycksele Den lärare som anmäldes för att ha kränkt elever frias av Skolinspektionen. Trots detta uppmanas läraren att säga upp sig.  ?

Artikeln innehåller ett bildspelBildspel
Chefstjänster kan kapas

Chefstjänster kan kapas

Lycksele Socialnämnden i Lycksele står inför stora sparkrav. Förslag finns på att dra ner på chefstjänster. ?

Umeås bästa vinkrogar

Umeås bästa vinkrogar

Umeå Munskänkarna gläds åt att kvaliteten på vinkrogarna i Umeå blir allt högre. Fyra krogar fick det högsta betyget.  ?