Nyheter

Lurade umebo på pengar

Publicerad 13 februari 2013

Nyheter En 24-årig kvinna från södra Sverige lurade en man från Umeå att föra över pengar till hennes konto. Nu döms hon till att betala skadestånd till honom.

FÖLJ ÄMNEN

Umebon och sju andra målsägande förde under fjolsommaren och början av hösten över pengar till kvinnan som betalning för mobiltelefoner, smycken samt ett Xbox som hon annonserat ut på nätet. Men det kom aldrig några varor. Sammanlagt fick kvinnan 31 842 kronor för varor hon aldrig levererade.

Kvinnan förnekar att det skulle vara hon som begått brotten, och säger att hon i början av 2012 blev hotad till livet i sitt hem och att fyra till fem gärningsmän stal hennes bankdosa så att de kunde göra transaktioner. Tingsrätten anser dock inte att hon inte är trovärdig.

Kvinnan har tidigare dömts till skyddstillsyn på grund av grovt bedrägeri och grov stöld. Den här gången blir straffet fängelse i tre månader för häleri och bedrägeri. Hon ska även betala skadestånd till alla målsägande. För mannen i Umeå, som förde över pengar i tron att han köpte en mobiltelefon, handlar det om 2079 kronor.

Elefant dödade flicka med sten

Utrikes En sjuårig flicka dödades när hon träffades av en stor sten i huvudet som en elefanthona skickade iväg med sin snabel över stängslet till inhägnanden på en djurpark i Marockos huvudstad Rabat. Flickan fördes medvetslös …

Zlatans första match med Man Utd

Sporttelegram Zlatan Ibrahimovics första match i Manchester United-tröjan sker troligen på svensk mark. Det mesta pekar mot att den svenske stjärnan debuterar mot turkiska Galatasaray på Ullevi i Göteborg på lördag.Den 1 juli blev det, efter …

Tog misstänkt granat till polishus

Inrikes En man kom in på polishuset i Falun med en granat vid 15.15-tiden, skriver polisen på sin webbplats. Receptionen i polishuset och det omkringliggande området är avspärrat.Polisens bombgrupp har kontaktats.