Nyheter

Fejkkonton sprids på Instagram

Publicerad 12 februari 2013

Nyheter Med löften om gratis biobiljetter eller flygbiljetter till New York delar användare bilder och gillar företagskonton på Instagram. Problemet är bara att kontona är falska.

FÖLJ ÄMNEN

Det är Aftonbladet som skriver om de tusentals användare av Instagram som nappat på erbjudandena, som bland annat uppges komma från SF-bio och SAS. Men det handlar om fejkade företagskonton och några erbjudanden existerar inte.

”Vi har varit i kontakt med Instagram, vilket inte är det lättaste, och bett dem stänga kontot”, säger Cecilia Saberi, ansvarig för sociala medier på SAS, till Aftonbladet.

SAS har meddelat sina kunder via Twitter och Facebook att det handlar om falska konton. Cecilia Saberi, SAS, säger till Aftonbladet att många kunder hört av sig och frågat om erbjudandena stämmer.
Enligt Brit Stakston, som är expert på sociala medier, handlar det om användare som vill ha många följare.

”Man har kommit på att om man drar i gång de här kampanjerna så får man följare. Det är det man är ute efter. Sedan byter man namn och så har man plötsligt otroligt många följare”, säger Brit Stakston till Aftonbladet.

  • Tomas

    Så dålig svenska som exemplet visar skulle inte SF använda sig av, så det säger sig själv att det är bluff!

Traktorkrock i Vännäs

Vännäs En personbil och en traktor har kolliderat i Vännäs.
Polisen uppger att olyckan inträffat på riksväg 92. ?

Inga personskador ska ha uppstått vid olyckan. Däremot skador på fordonen vilket innebär att bärgare har beställts till platsen.

Fyrhjuling stulen

Vännäs En fyrhjuling har under natten mot fredagen stulits i Vännäs.
Polisen uppger att stölden ägde rum i Kolksele. ?

En polispatrull har varit på platsen för spårsäkring och dokumentation.

Dylan raderar uppgift om Nobelpris

Kulturtelegram Bob Dylans officiella hemsida har tagit bort informationen om att han är årets Nobelpristagare i litteratur, rapporterar Aftonbladet.För några dagar sedan uppdaterades hemsidan med raden ”Winner of the Nobel Prize in literature”. Den låg mer …