Nyheter

Fejkkonton sprids på Instagram

Publicerad 12 februari 2013

Nyheter Med löften om gratis biobiljetter eller flygbiljetter till New York delar användare bilder och gillar företagskonton på Instagram. Problemet är bara att kontona är falska.

FÖLJ ÄMNEN

Det är Aftonbladet som skriver om de tusentals användare av Instagram som nappat på erbjudandena, som bland annat uppges komma från SF-bio och SAS. Men det handlar om fejkade företagskonton och några erbjudanden existerar inte.

”Vi har varit i kontakt med Instagram, vilket inte är det lättaste, och bett dem stänga kontot”, säger Cecilia Saberi, ansvarig för sociala medier på SAS, till Aftonbladet.

SAS har meddelat sina kunder via Twitter och Facebook att det handlar om falska konton. Cecilia Saberi, SAS, säger till Aftonbladet att många kunder hört av sig och frågat om erbjudandena stämmer.
Enligt Brit Stakston, som är expert på sociala medier, handlar det om användare som vill ha många följare.

”Man har kommit på att om man drar i gång de här kampanjerna så får man följare. Det är det man är ute efter. Sedan byter man namn och så har man plötsligt otroligt många följare”, säger Brit Stakston till Aftonbladet.

  • Tomas

    Så dålig svenska som exemplet visar skulle inte SF använda sig av, så det säger sig själv att det är bluff!

Man svårt skottskadad i Malmö

Inrikes En man är svårt skadad efter en skottlossning på von Rosens väg i Malmö. Ingen är gripen.— Mannen vårdas just nu på sjukhuset och vi har inte kunnat prata med honom, säger Kim Hild, presstalesperson …

Poliser sköt mot man vid insats

Inrikes En man i 50-årsåldern har gripits i ett hyreshus i centrala Vänersborg sedan han hotat två poliser med kniv. I samband med händelsen sköt poliserna mot mannen, som inte träffades.De båda poliserna drog sig tillbaka …

Landslaget utbuat efter 0-0 i Malmö

Sporttelegram Och vad tar vi med oss från en mållös träningslandskamp mot Slovenien prick två veckor innan det verkligen gäller i Paris? Inte speciellt mycket. Men Malmöborna fick i alla fall se Zlatan Ibrahimovic i pausen. …