Nyheter

Fejkkonton sprids på Instagram

Publicerad 12 februari 2013

Nyheter Med löften om gratis biobiljetter eller flygbiljetter till New York delar användare bilder och gillar företagskonton på Instagram. Problemet är bara att kontona är falska.

FÖLJ ÄMNEN

Det är Aftonbladet som skriver om de tusentals användare av Instagram som nappat på erbjudandena, som bland annat uppges komma från SF-bio och SAS. Men det handlar om fejkade företagskonton och några erbjudanden existerar inte.

”Vi har varit i kontakt med Instagram, vilket inte är det lättaste, och bett dem stänga kontot”, säger Cecilia Saberi, ansvarig för sociala medier på SAS, till Aftonbladet.

SAS har meddelat sina kunder via Twitter och Facebook att det handlar om falska konton. Cecilia Saberi, SAS, säger till Aftonbladet att många kunder hört av sig och frågat om erbjudandena stämmer.
Enligt Brit Stakston, som är expert på sociala medier, handlar det om användare som vill ha många följare.

”Man har kommit på att om man drar i gång de här kampanjerna så får man följare. Det är det man är ute efter. Sedan byter man namn och så har man plötsligt otroligt många följare”, säger Brit Stakston till Aftonbladet.

  • Tomas

    Så dålig svenska som exemplet visar skulle inte SF använda sig av, så det säger sig själv att det är bluff!

Länet: Anklagad för cykelstöld ringde polisen

Norra länsdelen En ung man ringde på onsdagseftermiddagen till polisen i Västerbotten och berättade att han blivit anklagad för cykelstöld.
Den unga mannen ringde från Anderstorps centrum där tre äldre personer anklagat honom för att ha stulit en … ?

Umeå: Vinglade farligt nära vägen

Umeå Polisen har tagit hand om en rejält full man som vinglade farligt nära Västra esplanaden i Umeå.
Det var vid 14.40 på onsdagseftermiddagen som polisen omhändertog mannen och skjutsade honom till tillnyktringsenheten på Norrlands universitetssjukhus. ?

Länet: Körde mot trafiken på E4

Norra länsdelen Vid 14.15 på onsdagen kontaktades polisen i Västerbotten om att en bil färdades mot trafiken på E4 i höjd med Ostvik i riktning mot Byske.
Bilisten körde alltså norrut i det södergående körfältet. Polisen hittade inte … ?