Nyheter

Mercedes A 45 AMG – här är alla bilder

Publicerad 13 februari 2013

Äntligen har Mercedes lyft på täcket och visat upp nya minstingen i AMG-familjen. A 45 får en turbofyra på 360 hästar och utmanar BMW M135i med en helt ny typ av fyrhjulsdrift.Ryktesspridningen kring AMG-versionen av nya Mercedes A-klass har gått på högvarv, men nu är det slut på gissningarna. Under tisdagkvällen publicerade Mercedes bilder och fakta om nya A 45 AMG. 
Toppmodellen i A-klassen får en uppdaterad variant av 2,0-litersmotorn med turbo som också sitter i A 250. Enligt tjeckiska Autoforum får Mercedes A 45 AMG hela 360 hästar vid 6.000 r/min och 450 Nm mellan 2.250 och 5.000 r/min, vilket är mer än både BMW M135i (320 hk) och Audi RS 3 (340 hk). Den 7-växlade dubbelkopplingslådan AMG Speedshift DCT är standard.
Mercedes A 45 AMG använder märkets nya fyrhjulsdriftssystem som är anpassat för framhjulsdrivna modeller. Det kallas fortfarande 4Matic, men är alltså skräddarsytt för modeller som i standardutförande driver med framhjulen, och väger 25 procent mindre än konkurrenternas system. Kraften kan snabbt skickas till bakhjulen när det behövs. 

FÖLJ ÄMNEN

Offer fick samåka med knivman

Inrikes En man som nästan blivit knivhuggen till döds fick åka fångtransport tillsammans med den man som huggit honom.Den ovanliga historien – som lokala medier i Gävleborg rapporterar om – börjar med ett stort slagsmål i …

Larm om brand i byggnad

Bränder och olyckor Räddningstjänsten har larmats om att det brinner i en byggnad norr om Kåge.
SOS Alarm uppger att det enligt uppgift ska röra sig om Solvik folkhögskola i Frostkåge. ?

Det finns i nuläget inga uppgifter om brandens omfattning.

Tolvårig pojke försvunnen

Inrikes En tolvårig pojke är sedan i morse försvunnen från sitt hem i Torvalla i Östersund. Pojkens skola kontaktade polisen när han inte dykt upp där och konstaterats inte vara hemma. Därefter anmäldes han som saknad.Polisen …