Nyheter

Mercedes A 45 AMG – här är alla bilder

Publicerad 13 februari 2013

Äntligen har Mercedes lyft på täcket och visat upp nya minstingen i AMG-familjen. A 45 får en turbofyra på 360 hästar och utmanar BMW M135i med en helt ny typ av fyrhjulsdrift.Ryktesspridningen kring AMG-versionen av nya Mercedes A-klass har gått på högvarv, men nu är det slut på gissningarna. Under tisdagkvällen publicerade Mercedes bilder och fakta om nya A 45 AMG. 
Toppmodellen i A-klassen får en uppdaterad variant av 2,0-litersmotorn med turbo som också sitter i A 250. Enligt tjeckiska Autoforum får Mercedes A 45 AMG hela 360 hästar vid 6.000 r/min och 450 Nm mellan 2.250 och 5.000 r/min, vilket är mer än både BMW M135i (320 hk) och Audi RS 3 (340 hk). Den 7-växlade dubbelkopplingslådan AMG Speedshift DCT är standard.
Mercedes A 45 AMG använder märkets nya fyrhjulsdriftssystem som är anpassat för framhjulsdrivna modeller. Det kallas fortfarande 4Matic, men är alltså skräddarsytt för modeller som i standardutförande driver med framhjulen, och väger 25 procent mindre än konkurrenternas system. Kraften kan snabbt skickas till bakhjulen när det behövs. 

FÖLJ ÄMNEN

Obama invigde afroamerikanskt museum

Nöjestelegram USA:s president Barack Obama invigde på lördagen det nya National museum of African American history and culture i Washington DC. Landets första svarta president klippte bandet till det 37 000 kvadratmeter stora museet inför tusentals åskådare, …

Man knivskuren i magen i Salem

Inrikes En man i 50-årsåldern blev tidigt på söndagsmorgonen knivskuren i magen vid ett bråk i en lägenhet i Salem söder om Stockholm. En annan man i lägenheten, där det fanns flera personer, pekades ut som …

Larm om utsläpp vid terminalen

Umeå Räddningstjänsten har larmats till ett utsläpp av hydraulolja vid terminalen vid bangården på Västerslätt i Umeå. ?

Enligt SOS Alarm är det ungefär 20 liter hydraulolja som ska ha läckt ur en maskin på platsen. Utsläppet har …