Nyheter

Mercedes A 45 AMG – här är alla bilder

Publicerad 13 februari 2013

Äntligen har Mercedes lyft på täcket och visat upp nya minstingen i AMG-familjen. A 45 får en turbofyra på 360 hästar och utmanar BMW M135i med en helt ny typ av fyrhjulsdrift.Ryktesspridningen kring AMG-versionen av nya Mercedes A-klass har gått på högvarv, men nu är det slut på gissningarna. Under tisdagkvällen publicerade Mercedes bilder och fakta om nya A 45 AMG. 
Toppmodellen i A-klassen får en uppdaterad variant av 2,0-litersmotorn med turbo som också sitter i A 250. Enligt tjeckiska Autoforum får Mercedes A 45 AMG hela 360 hästar vid 6.000 r/min och 450 Nm mellan 2.250 och 5.000 r/min, vilket är mer än både BMW M135i (320 hk) och Audi RS 3 (340 hk). Den 7-växlade dubbelkopplingslådan AMG Speedshift DCT är standard.
Mercedes A 45 AMG använder märkets nya fyrhjulsdriftssystem som är anpassat för framhjulsdrivna modeller. Det kallas fortfarande 4Matic, men är alltså skräddarsytt för modeller som i standardutförande driver med framhjulen, och väger 25 procent mindre än konkurrenternas system. Kraften kan snabbt skickas till bakhjulen när det behövs. 

FÖLJ ÄMNEN

"Finns ingen misstanke om mord"

Brott och straff Den man som hittades död i söndagskväll i Skellefteå blev inte mördad. Det slår polisen nu fast enligt Norran. 
”Vår bedömning är nu att det kvarstår inte någon misstanke om mord”, säger Olle Andersson. ?

Det var i …

Bråk på Ersboda

Umeå Flera polispatruller tillkallades i eftermiddag till Ersboda i Umeå.
Polis tillkallades strax efter klockan 16.00 i dag till Ersboda där flera personer ska ha bråkat. När polisen kom till platsen var läget lugnt. ?

En person ska däremot …

Zelmerlöw i reklamkonflikt

Nöjestelegram Nästa vecka leder Måns Zelmerlöw Eurovision Song Contest tillsammans med Petra Mede i SVT. Samtidigt syns han i videoklipp från en tidigare reklamkampanj hos teleoperatören Tre, rapporterar SVT:s ”Kulturnyheterna”.Reklamfilmen spelades in den 11 april och …