Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Bjurholm

Skyddsombud kräver åtgärder

Publicerad 12 februari 2013 (uppdaterad 12 februari 2013)

Bjurholm Arbetsmiljön på en arbetsplats i Bjurholms kommun har allvarliga brister. Det menar ett skyddsombud som kräver åtgärder av arbetsgivaren.

En person tvingas flera gånger om dagen köra ut mat med en släpvagn som stoppats av polis och saknar både katastrofvajjer och stötdämpare. Dessutom, menar skyddsombudet, rymmer den inte heller alla de fyra vagnar som den ska, utan måste köras två gånger vid varje tillfälle.

”Stoppa användandet av denna bristfälliga/trafikfarliga släpvagn!” kräver skyddsombudet i en skrivelse till arbetsgivaren Bjurholms kommun och fortsätter:
”Det finns regler för trafiksäkerhet, det finns regler för en bra arbetsmiljö och denna vagn är trafikfarlig och icke funktionell och bör bytas ut.”

Senast på måndag den 18 februari vill skyddsombudet ha svar. Enligt arbetsmiljölagen ska en arbetsgivare omgående besvara ett skyddsombuds begäran om åtgärder. Om skyddsombudet inte är nöjd med beskedet kan han eller hon lämna frågan vidare till Arbetsmiljöverket.

Artikeln innehåller ett bildspelBildspel
Musslan en vinnare när älven återställs

Musslan en vinnare när älven återställs

Bjurholm Nyligen påbörjades en restaurering av Lögdeälven efter påverkan som flottningen har haft där. Bland annat så kommer nu flera djurarter att… ?

Rattfyllerist ville inte gripas

Rattfyllerist ville inte gripas

Bjurholm Den mycket berusade bilföraren höll fast sig i bildörren när polisen skulle gripa honom.
Mannen stoppades efter att ha kört bil i Bjurholms… ?

Tvingade kvar kvinna med snara

Bjurholm Mannen tvingade kvar kvinnan i bostaden genom att hänga en snara runt hennes hals.
Händelsen utspelade sig i en bostad i Bjurholm på… ?

Småhuspriserna skjuter i höjden

Småhuspriserna skjuter i höjden

Bjurholm Priserna på småhus är de högsta sedan 2010, utslaget på hela riket. Och de fortsätter att stiga. Under årets andra kvartal hade priserna… ?