Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Umeå

Träffade kvinna på dejtsajt – ofredade henne

Publicerad 12 februari 2013 (uppdaterad 12 februari 2013)

Umeå Kvinnan från Umeå och mannen från Sundsvall träffades på en dejtingsajt och bestämde att hon skulle åka och hälsa på honom. Väl där satte han sig på hennes armar och sa att han skulle skada henne hela natten.

Mannen och kvinnan åt middag på en restaurang och hade hyrt ett hotellrum i Sundsvall när de sågs efter att ha träffats på dejtingsajten. Och det var på hotellrummet som mannen först tryckte ner kvinnan i en soffa innan han drog henne till sängen och satte sig grensle över henne. Med knäna på hennes armar tog han sedan av sig klocka och bälte och sa att han skulle skada henne och leka med henne hela natten.

När mannen efter ett tag lugnat ner sig flydde kvinnan, och vittnen uppger att hon var skakad och hade svårt att berätta vad som hänt när hon kom till hotellreceptionen. Mannen hävdar att det ”uppstått tjafs” mellan honom och kvinnan på hotellrummet, men förnekar att han skulle ha ofredat kvinnan. Tingsrätten väljer dock att tro på kvinnan.

Mannen, som är i 40-årsåldern har tidigare dömts för bland annat olaga frihetsberövande och grov kvinnofridskränkning. Nu döms han för ofredande och olaga hot mot umekvinnan för händelsen som ägde rum 2010 till villkorlig dom med samhällstjänst i 75 timmar. Han ska även betala 10 000 kronor i skadestånd till henne.

  • Udo Hovfmann

    Problemet är idag att folk har så bråttom att ses efter att ha träffats på nätet. Att prata och lära känna varandra under veckor eller månader innan man ses IRL är det ingen som tänker på. Vad människor inte inser är att därute finns hur mycket tokskallar som helst. Tjejen ska vara glad att det inte gick värre egentligen. Genom att lära känna varandra under längre tid så visar det sig snart hans/hennes egentliga avsikter och vilka värderingar som tillämpas. En varningssignal är på sätt och vis det faktum att han hellre hyr hotell än bjuder hem henne.

Efter drunkningstillbudet - pojken lever

Efter drunkningstillbudet - pojken lever

Umeå Den femårige pojke som föll i Umeälven vid Bölesholmarna är på bättringsvägen, rapporterar polisen.
Drunkningstillbudet inträffade för en… ?

Två män förda till polisstationen

Umeå Två män har förts till polisstationen i Umeå efter att ha uppvisat tydliga tecken på att vara påverkade av narkotika.
Polisen påträffade… ?

Polis stoppade drograttfyllo

Umeå Polis stoppade på onsdagseftermiddagen en misstänkt.
Vakthavande befäl rapporter att en personbil stoppades på Teg under… ?

Hit flyttar Diggiloo

Hit flyttar Diggiloo

Umeå Nästa helg kommer underhållningsturnén Diggiloo till Umeå. Men scenen kommer inte att ställas upp på Nydala som planerat. Orsaken är att… ?

Diggiloo flyttas från Nydala

Diggiloo flyttas från Nydala

Umeå Den stora föreställningen Diggiloo nästa helg flyttas från Nydala till Hedlundadungen. Orsaken är att EU-migranternas husvagnsläger… ?

Tyck till om Umeå
Applåden från Umeå