Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Umeå

Träffade kvinna på dejtsajt – ofredade henne

Publicerad 12 februari 2013 (uppdaterad 12 februari 2013)

Umeå Kvinnan från Umeå och mannen från Sundsvall träffades på en dejtingsajt och bestämde att hon skulle åka och hälsa på honom. Väl där satte han sig på hennes armar och sa att han skulle skada henne hela natten.

Mannen och kvinnan åt middag på en restaurang och hade hyrt ett hotellrum i Sundsvall när de sågs efter att ha träffats på dejtingsajten. Och det var på hotellrummet som mannen först tryckte ner kvinnan i en soffa innan han drog henne till sängen och satte sig grensle över henne. Med knäna på hennes armar tog han sedan av sig klocka och bälte och sa att han skulle skada henne och leka med henne hela natten.

När mannen efter ett tag lugnat ner sig flydde kvinnan, och vittnen uppger att hon var skakad och hade svårt att berätta vad som hänt när hon kom till hotellreceptionen. Mannen hävdar att det ”uppstått tjafs” mellan honom och kvinnan på hotellrummet, men förnekar att han skulle ha ofredat kvinnan. Tingsrätten väljer dock att tro på kvinnan.

Mannen, som är i 40-årsåldern har tidigare dömts för bland annat olaga frihetsberövande och grov kvinnofridskränkning. Nu döms han för ofredande och olaga hot mot umekvinnan för händelsen som ägde rum 2010 till villkorlig dom med samhällstjänst i 75 timmar. Han ska även betala 10 000 kronor i skadestånd till henne.

  • Udo Hovfmann

    Problemet är idag att folk har så bråttom att ses efter att ha träffats på nätet. Att prata och lära känna varandra under veckor eller månader innan man ses IRL är det ingen som tänker på. Vad människor inte inser är att därute finns hur mycket tokskallar som helst. Tjejen ska vara glad att det inte gick värre egentligen. Genom att lära känna varandra under längre tid så visar det sig snart hans/hennes egentliga avsikter och vilka värderingar som tillämpas. En varningssignal är på sätt och vis det faktum att han hellre hyr hotell än bjuder hem henne.

Polisen går ut med signalement

Polisen går ut med signalement

Umeå Polisen i Umeå hoppas nu på ytterligare hjälp efter våldtäktsförsöket på Teg under helgen.
Polisen vill nu få in tips från allmänheten… ?

Aggressiv man på akuten

Umeå Polisen har fått in ett larm från akuten
Ett samtal har inkommit angående en man som är väldigt utåtagerande och befinner sig på… ?

Påverkad man vid lekpark

Umeå En polispatrull har skickats till en lekpark i Umeå.
Polisen i Umeå har fått in ett samtal om en påverkad man med en pitbull som uppehåller… ?

Många kör med vinterdäck på sommaren

Många kör med vinterdäck på sommaren

Umeå Allt fler kör med dubbfria vinterdäck på sommaren. Det visar en undersökning gjord av NTF, Nationalföreningen för trafiksäkerhetens… ?

Årets kock lagar mat hemma i Granö

Årets kock lagar mat hemma i Granö

Umeå Årets kock, Thomas Sjögren, kommer hem till Granö där han ska laga mat till 200 personer till förmån för Diabetesföreningen.
I samband med… ?

Tyck till om Umeå
Applåden från Umeå