Nyheter

Karnevalsyra på Tysklands gator

Publicerad 13 februari 2013 (uppdaterad 13 februari 2013)

Nyheter Nu är det karnevaldags i Tyskland. Parader, hundratusentals besökare och satiriska jättedockor fyller gatorna. Se firandet.

FÖLJ ÄMNEN

Rosmåndagen är en av höjdpunkterna under den tyska festivalen. Även i år begav sig hundratusentals åskådare ut för att se på paraderna, där man kastade både konfetti och godis. Ett vanligt inslag är också de stora dockor som gör narr av politiker och andra offentliga personer.
Nästan varje tysk stad har sitt eget firande men några av de allra bästa festligheterna pågår i Köln, Düsseldorf och Münster.
Den här delen av karnevalen brukar pågå mellan februari och mars, men med olika datum. Se festligheterna i bilder.

Enkät om SVT-anställdas partisympati

Nöjestelegram Anställda på SVT har i en enkät tillfrågats om sina partisympatier. Syftet är att bekräfta eller vederlägga uppfattningen att SVT är ”vänstervridet”. Men undersökningen får kritik.Enkäten har skickats ut till 1 500 medarbetare från det nya …

Umeå: Berusad fick handbojar

Umeå Polisen har omhändertagit en berusad kvinna på ett hotell i Umeå.
Händelsen inträffade på fredag eftermiddag när kvinnan, som är i 35-års åldern, uppträdde stökigt. ?

Enligt polisens kommunikatör, Marie Andersson, störde kvinnan gästerna och krossade ett glas …

Olagligt hänga ut snattare

Inrikes Bilder och övervakningsfilmer på misstänkta snattare och butiksvandaler cirkulerar i sociala medier. Ibland väljer handlare eller butikspersonal själva att lägga ut dem – trots att det är olagligt.Enligt Datainspektionen är det förbjudet att publicera sådant …