Nyheter

Karnevalsyra på Tysklands gator

Publicerad 13 februari 2013 (uppdaterad 13 februari 2013)

Nyheter Nu är det karnevaldags i Tyskland. Parader, hundratusentals besökare och satiriska jättedockor fyller gatorna. Se firandet.

FÖLJ ÄMNEN

Rosmåndagen är en av höjdpunkterna under den tyska festivalen. Även i år begav sig hundratusentals åskådare ut för att se på paraderna, där man kastade både konfetti och godis. Ett vanligt inslag är också de stora dockor som gör narr av politiker och andra offentliga personer.
Nästan varje tysk stad har sitt eget firande men några av de allra bästa festligheterna pågår i Köln, Düsseldorf och Münster.
Den här delen av karnevalen brukar pågå mellan februari och mars, men med olika datum. Se festligheterna i bilder.

Unga kvinnor innebrända i Moskva

Utrikes Samtliga 17 omkomna i en brand i ett lagerutrymme i Moskva på lördagen var unga kvinnor från Kirgizistan, rapporterar nyhetsbyrån Interfax.”När branden släcktes upptäcktes en lokal som omringats av flammorna”, uppger räddningstjänsten enligt nyhetsbyrån Tass.Brandoffren …

Gångbro rasade över motorväg

Utrikes En gångbro kollapsade på lördagen rakt ner i en brittisk motorväg efter att en lastbil kört in i den.Händelsen inträffade i Kent i sydöstra England på motorvägen M20, som förbinder Storbritannien med övriga Europa. M20 …

Skogsbrand var rishög

Nordmaling SOS har fått in ett larm om skogsbrand i Nordmalings kommun.
Larmet kom in vid 21.30 på lördagen. Branden ska vara lokaliserad till Drivören söder om Nordmaling. ?