Nyheter

Karnevalsyra på Tysklands gator

Publicerad 13 februari 2013 (uppdaterad 13 februari 2013)

Nyheter Nu är det karnevaldags i Tyskland. Parader, hundratusentals besökare och satiriska jättedockor fyller gatorna. Se firandet.

FÖLJ ÄMNEN

Rosmåndagen är en av höjdpunkterna under den tyska festivalen. Även i år begav sig hundratusentals åskådare ut för att se på paraderna, där man kastade både konfetti och godis. Ett vanligt inslag är också de stora dockor som gör narr av politiker och andra offentliga personer.
Nästan varje tysk stad har sitt eget firande men några av de allra bästa festligheterna pågår i Köln, Düsseldorf och Münster.
Den här delen av karnevalen brukar pågå mellan februari och mars, men med olika datum. Se festligheterna i bilder.

Brandlarm på asylboende i Umeå

Brandlarm på asylboende i Umeå

Umeå Räddningstjänsten fick under tisdag kväll åka ut till Umebygdens asylboende i Umeå.
Efter ett automatlarm vid 21.25 under tisdag kväll fick Räddningstjänsten åka ut till asylboendet i Umeå. Väl på plats kunde det konstateras att det … ?

En skadad i trafikolycka

Dorotea En person i Dorotea fick under tisdag kväll föras med ambulans till sjukhus efter att bilen kolliderat med ett parkerat släp.
Enligt polisen ska bilisten på grund av sjukdom kört in i det parkerade släpet efter … ?

Mårts blunder: Missade flyget

Sporttelegram Tre Kronor är på plats i Moskva inför det kommande VM-slutspelet i ishockey.Men det är inte Pär Mårts.Förbundskaptenen hade tagit med sig fel pass till Arlanda och fick därför inte resa med resten av laget …