Nyheter

Karnevalsyra på Tysklands gator

Publicerad 13 februari 2013 (uppdaterad 13 februari 2013)

Nyheter Nu är det karnevaldags i Tyskland. Parader, hundratusentals besökare och satiriska jättedockor fyller gatorna. Se firandet.

FÖLJ ÄMNEN

Rosmåndagen är en av höjdpunkterna under den tyska festivalen. Även i år begav sig hundratusentals åskådare ut för att se på paraderna, där man kastade både konfetti och godis. Ett vanligt inslag är också de stora dockor som gör narr av politiker och andra offentliga personer.
Nästan varje tysk stad har sitt eget firande men några av de allra bästa festligheterna pågår i Köln, Düsseldorf och Münster.
Den här delen av karnevalen brukar pågå mellan februari och mars, men med olika datum. Se festligheterna i bilder.

Länet: Körde in i lastbil

Norra länsdelen Vid 14.10 på torsdagseftermiddagen larmades SOS om en trafikolycka på E4 i höjd med Kåge.
Polisen uppger att en bilist kört in i en lastbil bakifrån i det norrgående körfältet.
Enligt Norran stängdes vägen av i båda … ?

Ung man fick lut över kroppen

Inrikes En man, född 1992, har fått lut sköljd över kroppen sedan en ventil sprungit läck på Iggesunds bruk, söder om Hudiksvall.Den 90-gradiga vätskan har orsakat mannen allvarliga skador. Han har förts till sjukhuset för vård.Larmet …

Facebook-bilder kan bli kulturarv

Nöjestelegram Vardagslivet fotograferas mer än någonsin – men bilderna sparas sällan utöver i olika flöden på sociala medier. Därför går fyra kulturarvsinstitutioner ihop för att bevara vardagsbilder i ett nytt projekt.”Samla social digital fotografi” genomförs av …