Nyheter

Karnevalsyra på Tysklands gator

Publicerad 13 februari 2013 (uppdaterad 13 februari 2013)

Nyheter Nu är det karnevaldags i Tyskland. Parader, hundratusentals besökare och satiriska jättedockor fyller gatorna. Se firandet.

FÖLJ ÄMNEN

Rosmåndagen är en av höjdpunkterna under den tyska festivalen. Även i år begav sig hundratusentals åskådare ut för att se på paraderna, där man kastade både konfetti och godis. Ett vanligt inslag är också de stora dockor som gör narr av politiker och andra offentliga personer.
Nästan varje tysk stad har sitt eget firande men några av de allra bästa festligheterna pågår i Köln, Düsseldorf och Münster.
Den här delen av karnevalen brukar pågå mellan februari och mars, men med olika datum. Se festligheterna i bilder.

MP under riksdagsspärren

Inrikes Efter en stormig tid ligger Miljöpartiet nu under riksdagsspärren, visar en opinionsmätning från Ipsos som Dagens Nyheter låtit göra.Mätperioden startade efter partiets kongress i maj då Isabella Lövin valdes till nytt språkrör sedan Åsa Romson …

Droghandlare gripna och dödade

Utrikes Fyra misstänkta droghandlare har skjutits till döds av filippinsk polis och ytterligare två har dödats av okända män, meddelar myndigheter i landet. Det innebär att sammanlagt 14 personer anklagade för narkotikabrott har dödats senaste veckan, …

Utsläpp av farligt ämne

Lycksele SOS larmade efter lunch om ett utsläpp.
Enligt uppgifter till SOS rör det sig om utsläpp av drivmedel vid Tuggendammen i Lycksele kommun. Fordonet uppges stå parkerat i en parkeringsficka. ?